Φτιάχνουμε παραδοσιακές Χριστουγεννιάτικες δίπλες τραγανές και μελωμένες! Συνταγή για ζύμη για δίπλες με ούζο που είναι σαν του ζαχαροπλαστείου.
- Γάλα φρέσκο 3 φλιτζάνια του νες
- αυγα 3
- βουτυρο 1 κουταλιά της σούπας
- ζαχαρη 1 κουταλάκι του γλυκού
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 φλιτζάνια περίπου σκληρό
- ουζο 1 ποτηράκι του λικέρ
Υλικά
Οι δίπλες είναι από τα αγαπημένα μας γλυκά και στην ελληνική παράδοση, τις φτιάχνουμε κυρίως τα Χριστούγεννα. Τώρα λοιπόν που κοντοζυγώνει η αγαπημένη γιορτή του χρόνου είπαμε να σας βοηθήσουμε να ετοιμάσετε τον γιορτινό σας μπουφέ και μέσα σε όλα, σας δείχνουμε πως μπορείτε να φτιάξετε τις πιο μελωμένες δίπλες.
Για τις συγκεκριμένες Χριστουγεννιάτικες δίπλες δεν θα βάλουμε νερό αλλά ούζο, όπως θέλει η ελληνική παράδοση και θα τις απολαύσουμε με ένα πανεύκολο σιρόπι από νερό και μέλι. Ξεχειλίζουν γλύκα, είναι τραγανές και θα σας θυμίσουν τις δίπλες που τρώγατε μικροί από την γιαγιά σας.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τις Χριστουγεννιάτικες δίπλες :
Εκτέλεση για τις Χριστουγεννιάτικες δίπλες
Αρχικά χτυπάμε πολύ καλά τα αυγά, την ζάχαρη, το φρέσκο γάλα, το βούτυρο και το ούζο. Προσθέτουμε το σκληρό αλεύρι για όλες τις χρήσεις σιγά σιγά, καθώς δουλεύουμε την ζύμη μας παράλληλα και σταματάμε όταν πάρουμε μία ζύμη που μπορεί να ανοιχτεί σε φύλλο. Αφήνουμε την ζύμη μας να ξεκουραστεί για 1 ώρα και 30 λεπτά.
Δείτε ακόμα Μπακλαβας Καρπάθικος : Δίπλες Καρπάθου
Έπειτα χωρίζουμε την ζύμη σε κομμάτια και ανοίγουμε το κάθε κομμάτι σε λεπτό φύλλο. Κόβουμε το φύλλο σε μικρότερα τετράγωνα κομμάτια με ροδελάκι ή ένα κοφτερό μαχαίρι. Αφήνουμε να ξεκουραστούν και πάλι. Τις τυλίγουμε με δύο πιρούνια. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε ηλιέλαιο μέχρι να κάψει.
Έπειτα βυθίζουμε μέσα μερικές δίπλες και τηγανίζουμε μέχρι να χρυσίσουν. Μόλις οι δίπλες είναι έτοιμες τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τις αφήνουμε να στραγγίσουν πάνω σε χαρτί κουζίνας. Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε αρχικά το νερό για το σιρόπι και στην συνέχεια ρίχνουμε το μέλι και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει.
Δείτε ακόμα Συνταγές για σχολείο 2022: Υγιεινές εύκολες και νόστιμες
Περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι τις καυτές δίπλες και τις γυρίζουμε και από τις δύο πλευρές στο σιρόπι για να ρουφήξει καλά. Τις πασπαλίζουμε με καρύδια αν θέλουμε και κανέλα.
Tips για τις Χριστουγεννιάτικες δίπλες
Μπορούμε να προσθέσουμε και επιπλέον μέλι στο σερβίρισμα. Αυτή η δόση βγάζει πολλές δίπλες. Αν θέλουμε λιγότερες, μειώνουμε την δοσολογία των υλικών. Για παράδειγμα 1 αυγό, 1 φλιτζάνι γάλα κλπ.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Giota Pakou
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr