Συνταγή για Παραδοσιακή Χριστουγεννιάτικη γέμιση για κοτόπουλο .Το Χριστουγεννιάτικο και το Πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν πλησιάζουν και σήμερα σας έχουμε την καλύτερη γέμιση για κοτόπουλο. Παραδοσιακή, σαν αυτή που έφτιαχνε η γιαγιά μας και η μαμά μας με συκωτάκια, ρύζι και κιμά!
- κουκουνάρι 2 κουταλιές της σούπας
- ελαιολαδο 2-3 κουταλιές
- συκωτι Μισό κιλό περίπου κοτόπουλου
- κιμάς ανάμεικτος 100 γραμμάρια περίπου
- κρεμμυδι 1 ψιλοκομμένο
- κρασι 1 ποτηράκι του κρασιού κόκκινο
- σταφίδες 2 κουταλιές της σούπας μαύρες
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- ροδι 20-25 σπόρους
- ρυζι Περίπου 3 κουταλιές της σούπας
Υλικά
- κοτόπουλο 1 χωρίς εντόσθια
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- κουρκουμας Κατά βούληση
- ρίγανη Κατά βούληση
- πατατες 2-3 μεγάλες
- γλυκοπατάτα 2-3
- πιπεριά 1 κόκκινη
Για το γεμιστό κοτόπουλο
Η παραδοσιακή γέμιση για κοτόπουλο έχει συκωτάκια και μπορεί οι σύγχρονες νοικοκυρές, να τα έχουν αφήσει στην άκρη σε πολλές περιπτώσεις, αλλά εμείς είμαστε λάτρεις και των παραδόσεων και της υπέροχης γεύσης που έχουν τα συκωτάκια, συνδυασμένα με ρύζι και κιμά.
Μιας και το Χριστουγεννιάτικο αλλά και το Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι πλησιάζει, είπαμε να μοιραστούμε μαζί σας μία πεντανόστιμη, μοσχοβολιστή και πανεύκολη γέμιση για κοτόπουλο με ρύζι, κιμά, συκωτάκια και κουκουνάρια. Αξίζει να την δοκιμάσετε.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την Παραδοσιακή Χριστουγεννιάτικη γέμιση για κοτόπουλο
Εκτέλεση για την Παραδοσιακή Χριστουγεννιάτικη γέμιση για κοτόπουλο
Σε ένα τηγάνι βάζουμε τα κουκουνάρια να καβουρδιστούν. Στην συνέχεια απομακρύνουμε το τηγάνι από την φωτιά και βάζουμε τα καβουρδισμένα κουκουνάρια σε ένα πιάτο. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο στο τηγάνι και σοτάρουμε τα συκωτάκια, αφού πρώτα τα έχουμε ψιλοκόψει, όχι πολύ.
Έπειτα προσθέτουμε τον κιμά, ο οποίος σε ποσότητα θέλουμε να έχει μέγεθος όπως ένα μεγάλο κεφτεδάκι. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σοτάρουμε μέχρι να αλλάξει χρώμα ο κιμάς, τα συκωτάκια και το κρεμμύδι να γυαλίσει.
Δείτε ακόμα Χριστουγεννιάτικη γεμιστή γαλοπούλα ή κοτόπουλο που λιώνει στο στόμα από τον Chef του εστιατορίου “Τσολιάς” Στάθη Λαζαρίδη
Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί και περιμένουμε λίγα λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ. Αφού εξατμιστεί προσθέτουμε τα κουκουνάρια, τις σταφίδες, αλάτι, πιπέρι, ρόδι και το ρύζι. Προσθέτουμε νερό, ίσα ίσα να σκεπάσει το ρύζι και αφήνουμε να βράσει μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.
Εκτέλεση για το γεμιστό κοτόπουλο
Μία πρόταση για παραδοσιακό γεμιστό κοτόπουλο, είναι να πάρετε ένα ολόκληρο κοτόπουλο χωρίς τα εντόσθια και να προσθέσετε αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε επίσης κουρκουμά και γεμίζουμε το κοτόπουλο με την γέμιση από το ρύζι. Το ράβουμε.
Μεταφέρουμε το κοτόπουλο σε ένα ταψί και κόβουμε λίγες πατάτες και γλυκοπατάτες κυδωνάτες. Τις προσθέτουμε στο ίδιο ταψί με το κοτόπουλο. Επίσης κόβουμε σε κύβους πιπεριά κόκκινη, προσθέτουμε και στα λαχανικά μας λίγο αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και κουρκουμά.
Δείτε ακόμα Γέμιση για γαλοπούλα της Βέφας Αλεξιάδου
Ανακατεύουμε με τα χέρια μας, βάζουμε ελαιόλαδο στις πατάτες και στο κοτόπουλο, προσθέτουμε λίγο νερό για να μην μας κολλήσει το φαγητό και μαγειρεύουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, μέχρι να γίνει το κοτόπουλο και τα λαχανικά.
Tips για την Παραδοσιακή Χριστουγεννιάτικη γέμιση για κοτόπουλο
Τα κουκουνάρια τα καβουρδίζουμε, βάζοντάς τα σε ένα αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λάδι, το οποίο το έχουμε αφήσει να κάψει. Τα ανακατεύουμε διαρκώς, μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Louiza Poziadou
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Δείτε όλες τις χριστουγεννιάτικες συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή