Συνταγή για Παραδοσιακό Ελβετικό ρολό σοκολάτας. Κλασικό ελβετικό ρολό σοκολάτας με σπιτικό παντεσπάνι, μούς σοκολάτας, άχνη ζάχαρη και κουβερτούρα στην διακόσμηση.
- αυγα 5
- νισεστέ 75 γραμμάρια
- βανίλια 2
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 50 γραμμάρια
- ζαχαρη 125 γραμμάρια
- αμυγδαλα 30 γραμμάρια
- ζάχαρη άχνη Αρκετή
Υλικά
- κρεμα γαλακτος 400 ml
- κουβερτουρα 250 γραμμάρια
Για την μούς σοκολάτας
- κουβερτουρα 200 γρ
Για την κουβερτούρα
Η Ελβετία είναι γνωστή για τις σοκολάτες της οπότε σίγουρα τα γλυκά με σοκολάτα είναι πολλά. Σήμερα λοιπόν θα δοκιμάσουμε για πρώτη φορά το γνωστό παραδοσιακό Ελβετικό ρολό σοκολάτας με άχνη ζάχαρη και κουβερτούρα στην διακόσμηση.
Είναι το απόλυτο παραδοσιακό Ελβετικό ρολό σοκολάτας φτιαγμένο από τους αγαπημένους μας foodacholics και φυσικά η διαδικασία για να το φτιάξουμε είναι πολύ απλή. Αυτό το παραδοσιακό Ελβετικό ρολό σοκολάτας είναι αδιαμφισβήτητα το γλυκό των Χριστουγέννων και αξίζει να το δοκιμάσουμε.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το παραδοσιακό Ελβετικό ρολό σοκολάτας:
Εκτέλεση για το παραδοσιακό Ελβετικό ρολό σοκολάτας
Στην αρχή λιώνουμε τα 200 γραμμάρια κουβερτούρας σε μπεν μαρί. Απλώνουμε την λιωμένη κουβερτούρα σε ένα αντικολλητικό χαρτί, κάνοντας μία λεπτή στρώση κουβερτούρας. Τυλίγουμε απαλά το αντικολλητικό χαρτί και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα για να παγώσει η κουβερτούρα.
Στην συνέχεια ξεκινάμε το παντεσπάνι χτυπώντας τα αυγά μαζί με την ζάχαρη μέχρι το μείγμα να αφρατέψει. Ενσωματώνουμε στο μείγμα μας το νισεστέ, τα αμύγδαλα τα οποία τα έχουμε κάνει πούδρα στο μπλέντερ, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και τις βανίλιες.
Απλώνουμε το μείγμα μας σε ένα μεγάλο ταψί στο οποίο έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς Κελσίου, για 10-15 λεπτά. Μόλις το βγάλουμε από τον φούρνο, το τυλίγουμε σε πετσέτα με αντικολλητικό χαρτί που έχουμε βάλει στο ψυγείο για 1 ώρα και του έχουμε βάλει άχνη ζάχαρη.
Δείτε ακόμα Λευκός κορμός σοκολάτας από το Live Kitchen (βίντεο)
Αφήνουμε το παντεσπάνι να κρυώσει τυλιγμένο εκτός ψυγείο. Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και με απαλές κινήσεις ενσωματώνουμε τα 250 γραμμάρια κουβερτούρας. Ξετυλίγουμε με προσοχή το παντεσπάνι και απλώνουμε πάνω περίπου την μισή κρέμα.
Τυλίγουμε ξανά με προσοχή και καλύπτουμε εξωτερικά με την υπόλοιπη μούς. Ανοίγουμε το ρολό με την λιωμένη κουβερτούρα, την σπάμε λίγο και διακοσμούμε το ρολό. Σερβίρουμε με άχνη ζάχαρη.
Tips για το παραδοσιακό Ελβετικό ρολό σοκολάτας
Η άχνη ζάχαρη στο ρολό είναι προαιρετική.
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση για το παραδοσιακό Ελβετικό ρολό σοκολάτας παρακάτω:
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr