Συνταγή για πάστα σοκολατίνα με αφράτη κρέμα και σπιτικό σιροπιασμένο σοκολατένιο παντεσπάνι για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Μία σοκολασμένη πάστα καλύτερη και από ζαχαροπλαστείου.
- Γάλα φρέσκο 1 λίτρο
- ζαχαρη 250 γραμμάρια
- κακαο 50 γραμμάρια
- κορν φλαουρ 100 γραμμάρια
- κουβερτουρα 125 γραμμάρια
- βανίλια 1 κάψουλα
Υλικά
- αυγα 4
- νερό 1 σφηνάκι περίπου
- ζαχαρη 130 γραμμάρια
- μπέικιν πάουντερ 2 κουταλάκια του γλυκού
- βανίλια 1
- κακαο 30 γραμμάρια
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 130 γραμμάρια
Για το παντεσπάνι
Ατομικές πάστες σοκολατίνα σε μπολάκια
Η πάστα σοκολατίνα είναι από τα αγαπημένα γλυκά μικρών και μεγάλων, αφού η σοκολάτα έχει τους περισσότερους θαυμαστές. Δεν μπορεί λοιπόν να λείπει και από τον γιορτινό σας μπουφέ. Σήμερα λοιπόν θα σας δείξουμε μία νόστιμη και αφράτη, σπιτική πάστα σοκολατίνα για τα Χριστούγεννα αλλά και τη Πρωτοχρονιά.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τη πάστα σοκολατίνα – το απόλυτο γιορτινό γλυκό:
Εκτέλεση για την κρέμα
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το φρέσκο γάλα, την ζάχαρη, το κακάο κοσκινισμένο και το κορν φλάουρ κοσκινισμένο και ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να βράσει το μείγμα και να πήξει.
Δούκισσα σοκολατίνα
Αφού πήξει, αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και βάζουμε αμέσως μέσα την ψιλοκομμένη κουβερτούρα και την βανίλια. Ανακατεύουμε καλά και την βάζουμε στο ψυγείο βάζοντας μία μεμβράνη από πάνω, που να ακουμπάει την κρέμα, για να μην κάνει κρούστα.
Εκτέλεση για το παντεσπάνι
Χτυπάμε τα αυγά, την ζάχαρη και την βανίλια μέχρι το μείγμα να ασπρίσει και να αφρατέψει. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα στο ελάχιστο και προσθέτουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το μπέικιν πάουντερ κοσκινισμένο και το κακάο κοσκινισμένο.
Το μεταφέρουμε σε ένα στρογγυλό τσέρκι 30 εκατοστών και το ψήνουμε στους 170 βαθμούς Κελσίου, σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, για 20 λεπτά. Έπειτα το κόβουμε σε τρεις δίσκους. Ξύνουμε την επιφάνεια από κάθε παντεσπάνι για να το σιροπιάσουμε αργότερα.
Εκτέλεση για το σιρόπι
Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το νερό, την ζάχαρη, τον χυμό λεμονιού και τη βανίλια και βράζουμε για 3 λεπτά, μετρώντας από το σημείο βρασμού. Έπειτα αποσύρουμε το σκεύος από την φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
Εκτέλεση
Βάζουμε το πρώτο παντεσπάνι και το σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι χρησιμοποιώντας ένα πινέλο. Από πάνω απλώνουμε μία στρώση κρέμας. Από πάνω βάζουμε ακόμη ένα παντεσπάνι, το σιροπιάζουμε και στρώνουμε άλλη μία δόση κρέμα.
Τελειώνουμε με το τελευταίο παντεσπάνι, το σιροπιάζουμε και στρώνουμε όση κρέμα έμεινε. Γαρνίρουμε προαιρετικά με σιρόπι σοκολάτας και ψιλοκομμένη σοκολάτα.
Tips
Μπορούμε να το κόψουμε και σε δύο δίσκους. Μπορούμε στο σιρόπι να προσθέσουμε κονιάκ και λίγο κακάο.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Δέσποινα Μπο
και την είδαμε στην ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Όλες οι χριστουγεννιάτικες συνταγές μας ΕΔΩ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ηλιακή καταιγίδα : Έκτακτη ειδοποίηση σε λίγες ώρες θα χτυπήσει την Γη – Πού θα γίνουν μπλακάουτ
- Ζώδια : Πανσέληνος Δεκεμβρίου 2024 – Πως θα επηρεάσει όλα τα ζώδια
- Αστυνομικός της Βουλής: Η ψυχιατρική εξέταση της συζύγου του
- Χριστουγεννιάτικος κορμός με λευκή σοκολάτα και BAILEY’S
- Η Γη της Ελιάς: Ανείπωτη τραγωδία – Νεκρός ο Ισίδωρος