Συνταγή για Λαχταριστές γεμιστές πατάτες φούρνου με τυριά, μπεσαμέλ και ζαμπόν. Ενά άριστο ορεκτικό για κρέας.
- πατατες 5-6
- κασέρι 15 φέτες περίπου
- ζαμπόν 15 φέτες περίπου
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
Υλικά
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 3 κουταλιές της σούπας
- Γάλα φρέσκο Μισό λίτρο
- ελαιολαδο Μισό ποτήρι
- κασέρι 1 κουταλιά της σούπας τριμμένο
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
Για την μπεσαμέλ
- κασέρι Κατά βούληση τριμμένο
Για το πασπάλισμα
Ποιος μπορεί να πει όχι σε μία λαχταριστή και χορταστική γεμιστή πατάτα φούρνου; Βρήκαμε μία συνταγή για γεμιστές πατάτες φούρνου με ζαμπόν κασέρι και μπεσαμέλ και αποφασίσαμε να αφήσουμε για μία μέρα στην άκρη την υγιεινή διατροφή και να πέσουμε με τα μούτρα.
Αυτές οι πατάτες φούρνου έλιωναν στο στόμα. Εμείς βάλαμε και λίγη πιπεριά αλλά και λίγο μπέικον και ήρθαν και έγιναν το κάτι άλλο. Αφήστε την φαντασία σας και το γούστο σας ελεύθερο όσων αφορά την γέμιση. Αξίζει να σημειωθεί ότι η μπεσαμέλ είναι καλύτερη από τα σκέτα τυριά, αφού μένει αφράτη και λαχταριστή και αφού παγώσει.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τις γεμιστές πατάτες φούρνου με μπεσαμέλ. ζαμπόν και τυριά:
Εκτέλεση για τις πατάτες φούρνου
Αρχικά ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις βράζουμε. Αφού βράσουν τις χαράζουμε με ένα μαχαίρι, αλλά όχι μέχρι τέρμα κάτω. Γεμίζουμε την κάθε χαρακιά με μία φέτα ζαμπόν και μία φέτα κασέρι. Ρίχνουμε από πάνω αλάτι και πιπέρι. Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ.
Εκτέλεση για την μπεσαμέλ στις πατάτες φούρνου
Παίρνουμε μία κατσαρόλα και βάζουμε μέσα την μισή ποσότητα από το γάλα. Στο υπόλοιπο κρύο γάλα διαλύουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι.
Δείτε ακόμα Γεμιστές πατάτες με κιμά και σάλτσα μανιταριών
Ανακατεύουμε ανά διαστήματα ώστε να μην κολλήσει στην κατσαρόλα και μόλις βράσει το γάλα προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι στην κατσαρόλα σιγά σιγά ανακατεύοντας παράλληλα με ένα σύρμα χειρός. Αφήνουμε λίγο στην φωτιά μέχρι να δέσει η μπεσαμέλ.
Δείτε ακόμα Συνταγές για σχολείο 2022: Υγιεινές εύκολες και νόστιμες
Μόλις δέσει αποσύρουμε από την φωτιά το κατσαρόλα και προσθέτουμε το τριμμένο κασέρι. Ανακατεύουμε και είναι έτοιμη. Περιχύνουμε με την μπεσαμέλ τις πατάτες και ψήνουμε τις πατάτες στον φούρνο, στους 200 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, μέχρι να ροδίσουν. Μόλις ψηθούν γαρνίρουμε με λίγο επιπλέον κασέρι και απολαμβάνουμε.
Tips για τις πατάτες φούρνου γεμιστές με μπεσαμέλ, ζαμπόν και τυριά
Μπορούμε στην γέμιση να βάλουμε και πιπεριές σε ροδέλες. Μπορούμε να βάλουμε κι άλλα τυριά που λιώνουν ή να αντικαταστήσουμε το ζαμπόν και το κασέρι με άλλα τυριά που λιώνουν και άλλα αλλαντικά της αρεσκείας μας. Μπορούμε να πασπαλίσουμε με κασέρι την μπεσαμέλ πριν ψηθούν οι πατάτες.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Ιουλία Τζηκα
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα Μαγειρικές Απολαύσεις
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Grand Hotel : Ο Ιορδάνης ρίχνει μορφίνη στη σούπα του προσωπικού και τους δηλητηριάζει όλους
- Ανθή Βούλγαρη :Το άρθρο για τον Κούγια και η σύλληψη της μέσα στα γραφεία της εφημερίδας
- Σία Λιαροπούλου : Πως είναι σήμερα η βασίλισσα της cult τηλεόρασης (φωτογραφία) – Επέστρεψε στα social media και παραμένει εντυπωσιακή
- Κέλλυ Κελεκίδου : Στο νοσοκομείο η τραγουδίστρια
- Αλατοζύμη με κορν φλάουρ για Χριστουγεννιάτικα στολίδια