Close
Πατάτες-ογκρατέν-για το-Γιορτινό τραπέζι-συνταγή-

Συνταγή για πατάτες ογκρατέν με μανιτάρια, κασέρι και μπεσαμέλ χωρίς αυγό για το τραπέζι των Χριστουγέννων ή της Πρωτοχρονιάς. Ένα εύκολο ογκρατέν χωρίς πολλά υλικά και ελαφριά μπεσαμέλ.

Πατάτες ογκρατέν με αλλαντικά και τυριά

Οι πατάτες ογκρατέν είναι σίγουρα από τα αγαπημένα μας πιάτα και θα τις συμπεριλάβουμε στο γιορτινό μενού. Αφού συνοδεύει τέλεια το κρέας και το μόνο σίγουρο είναι ότι θα μας ανοίξουν την όρεξη. Θα σας δείξουμε εύκολες πατάτες ογκρατέν με ελαφριά μπεσαμέλ χωρίς αυγό και λίγα υλικά.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τις πατάτες ογκρατέν για το Γιορτινό τραπέζι:

Πατάτες-ογκρατέν-για το-Γιορτινό τραπέζι-συνταγή-

Εκτέλεση για τη μπεσαμέλ χωρίς αυγό

Ζεσταίνουμε λίγο το ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με το αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Ψήνουμε ανακατεύοντας για 1-2 λεπτά. Αποσύρουμε για λίγο την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Σταδιακά και πάντα ανακατεύοντας, προσθέτουμε το φρέσκο γάλα. Ξαναβάζουμε στη φωτιά και αφήνουμε να δέσει η κρέμα, ανακατεύοντας τακτικά. Προσθέτουμε αλάτι κατά βούληση και μοσχοκάρυδο.

Εκτέλεση

Αρχικά βράζουμε ολόκληρες τις πατάτες σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Έπειτα τις σουρώνουμε, τις αφήνουμε να κρυώσουν και τις κόβουμε σε φέτες. Τις στρώνουμε σε ένα πυρέξ.

Η καλύτερη συνταγή για πατάτες ογκρατεν με κρέμα γάλακτος & αλλαντικά απο τη Γκολφω Νικολού

Από πάνω απλώνουμε τα μανιτάρια χωρίς τα ζουμιά της κονσέρβας και το τριμμένο κασέρι. Προσθέτουμε λίγο αλάτι, γιατί έχει και το κασέρι και πιπέρι και ανακατεύουμε. Στο τέλος απλώνουμε την μπεσαμέλ και ψήνουμε στον φούρνο μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.

Tips

Την μπεσαμέλ μπορούμε να την κάνουμε και με γάλα αμυγδάλου.

Πατάτες-ογκρατέν-για το-Γιορτινό τραπέζι-συνταγή-

Η φωτογραφία είναι της φίλης μας Christina Kallionidou

και την είδαμε στην ομάδα Μαγειρικές Απολαύσεις

Όλες οι χριστουγεννιάτικες συνταγές μας 

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr