Ένα μεζέ αλλά και κυρίως πιάτο για Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά!!!
Η συνταγή:
- ένα μεγάλο κομμάτι χοιρινό κρέας χωρίς κόκαλο ,
- 1 καρότο κομμάτια τετράγωνακια,
- 2-4 σκ.σκορδο κομμάτια τετράγωνακια,
- τοματοπολτό,
- αλάτι και πιπέρι,
- δαφνόφυλλα.
Δείτε ακόμα: Χοιρινό Ρολό στη Γάστρα, γεμιστό για το γιορτινό τραπέζι
Τρυπάμε το κρέας από όλες τις πλευρές μέσα βάζουμε αλάτι πιπέρι και από τα κομμάτια σκόρδο και καρότο. Πασπαλιζουμε με τοματοπολτό, βάζουμε σε κατσαρόλα με ένα ποτήρι νερό και δαφνόφυλλα και συγοβραζουμε. Βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει και μετά κόβουμε. Μπορούμε να βάλουμε στο φούρνο με λίγο ελαιόλαδο νερό και πατάτες. Καλή επιτυχία!!!!!
Η συνταγη είναι από την εκπληκτική ομαδα στο facebook: “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ” της κ. ‘Αννα Αννούλα