Συνταγή για νόστιμη πίτα με τραγανό φύλλο κρούστας, πιπεριές, μπεσαμέλ και το κοτόπουλο που περίσσεψε από το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Μπορείτε να την φτιάξετε και με τη γαλοπούλα που περίσσεψε.
- κοτόπουλο Όσο μας περίσσεψε
- πιπεριά 3-4 πορτοκαλί
- γαλοπουλα 4-5 φέτες (αλλαντικό)
- κρεμα γαλακτος 1
- κασέρι 150 γραμμάρια περίπου
- μοτσαρελα 150 γραμμάρια περίπου
- ελαιολαδο 1 σφηνάκι
Υλικά
- βιτάμ 100 γραμμάρια περίπου
- αλέυρι που φουσκώνει μόνο του 2-3 κουταλιές της σούπας
- κύβος κότας 1/2
- μοσχοκάρυδο 1 πρέζα
- Γάλα φρέσκο Περίπου 500 ml
Για τη μπεσαμέλ
- φυλλο κρουστας 1 συσκευασία
Για το φύλλο
- αυγα 2
Για το άλειμμα
- σουσαμι Κατά βούληση
Για το πασπάλισμα
Πίτα χωρίς φύλλο με το κοτόπουλο που περίσσεψε
Τα Χριστούγεννα πέρασαν και μπορεί όλα τα φαγητά μας να ήταν εξαιρετικά, αλλά στην Ελλάδα είμαστε γνωστοί για το…αχόρταγο μάτι μας. Αν λοιπόν μας περίσσεψε κοτόπουλο φυσικά και δεν πρέπει, ούτε χρειάζεται να πεταχτεί. Μπορείτε να το μετατρέψετε σε μία κολασμένη κοτόπιτα με μπεσαμέλ που γεμίζει το στόμα σε κάθε μπουκιά…
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τη πίτα με το κοτόπουλο που περίσσεψε απ’ τα Χριστούγεννα:
Εκτέλεση
Αρχικά παίρνουμε το κοτόπουλο που μας περίσσεψε, το ξεκοκαλίζουμε και το μαδάμε καλά. Σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο τις πορτοκαλί πιπεριές σε φέτες και την γαλοπούλα ψιλοκομμένη μαζί με το κοτόπουλο. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Μόλις δέσει το μείγμα, το βάζουμε στην άκρη.
Σε ένα άλλο κατσαρολάκι λιώνουμε το βιτάμ και μόλις λιώσει ρίχνουμε μέσα το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και ανακατεύουμε. Έπειτα προσθέτουμε τον κύβο κότας και το μοσχοκάρυδο, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το φρέσκο γάλα, ανακατεύοντας.
Ανακατεύουμε μέχρι να σφίξει η μπεσαμέλ κι αν δεν σφίγγει προσθέτουμε λίγο επιπλέον αλεύρι. Σε ένα ταψί λαδώνουμε και στρώνουμε 3-4 φύλλα κρούστας. Από πάνω απλώνουμε το μείγμα με το κοτόπουλο, την μισή μπεσαμέλ και το τριμμένο κασέρι.
Σουφλέ ζυμαρικών με το κοτόπουλο που περίσσεψε
Από πάνω βάζουμε κι άλλα φύλα κρούστας λαδωμένα και πάλι μεταξύ τους, το υπόλοιπο μείγμα κοτόπουλου, την άλλη μισή μπεσαμέλ και την μοτσαρέλα.
Κλείνουμε με όσα φύλλα έμειναν, λαδωμένα μεταξύ τους, εκτός από το τελευταίο φύλλο. Αλείφουμε με το χτυπημένο αυγό και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου, μέχρι να πάρει χρώμα για περίπου 30 λεπτά, στις αντιστάσεις.
Tips
Μπορούμε να βάλουμε και μανιτάρια. Αντί για αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, μπορούμε να βάλουμε αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Fratzeska Kazepi
και την είδαμε στην ομάδα Μαγειρικές Απολαύσεις
Όλες οι χριστουγεννιάτικες συνταγές μας ΕΔΩ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Γιατί πρέπει να λέμε Χριστός Ετέχθη και όχι ένα σκέτο Χρόνια πολλά τις μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς
- 26/12/2004- 20 Χρόνια από τον σεισμό 9,1 Ρίχτερ που προκάλεσε ένα από τα πιο φονικά τσουνάμι στην ιστορία της ανθρωπότητας (video)
- Η Γη της Ελιάς : Η τελευταία συνάντηση Κουράκου- Αριάδνης
- Grand Hotel : Ο Ρήγας σώζεται την τελευταία στιγμή από θαύμα
- Τα πιο αστεία Χριστουγεννιάτικα memes για το 2024