Πως ράβουμε και γεμίζουμε γαλοπούλα ή κοτόπουλο; Δείτε πως να γεμίσετε αλλά και το σωστό τρόπο να ράψετε την γαλοπούλα ή το κοτόπουλο για το Χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν βήμα βήμα σε φωτογραφίες.
Κόλπα για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι: Μυστικά για γαλόπουλά κοτόπουλό χοιρινό, ρόδι, κάστανα, ριζότο και πατάτες
Έχουμε ένα γαλόπουλο έτοιμο, καθαρισμένο. Του πλένουμε τα εντόσθια και το βάζουμε με τη ράχη του να ακουμπά πάνω σε μια σανίδα.
Παίρνουμε μια σακοράφα (μεγάλη βελόνα) με σπάγγο και τη μπήγουμε στο αριστερό μπούτι έτσι ώστε να περάσει η βελόνα και να βγει από το κορμί στο άλλο μπούτι, στο κέντρο.
Έπειτα περνάμε τη σακοράφα.
Έτσι όπως θα είναι διπλωμένες οι φτερούγες, μέσα από τη δεξιά φτερούγα τρυπάμε το λαιμό και συνεχίζουμε ώσπου να βρούμε την αριστερή φτερούγα.
Τραβάμε το σπάγγο, σφίγγουμε και δένουμε κόμπο.
Έπειτα.περνάμε τη σακοράφα από το αριστερό μπούτι, τρυπάμε ώσπου να βρει το δεξί μπούτι, τραβάμε το σπάγγο, τον τυλίγουμε στο κορμί και τον δένουμε στο κεφάλι με ένα κόμπο.
Γέμιση για γαλοπούλα ή κοτόπουλο με ρόδι, κάστανα και ρύζι
Δείτε πως γεμίζουμε την γαλοπούλα ή το κοτόπουλο σε φωτογραφίες βήμα βήμα
Αφαιρέστε την υγρασία με απορροφητικό χαρτί
Τα 10 μυστικά για το σωστό ψήσιμο της Χριστουγεννιάτικης γαλοπούλας
Απλώστε βούτυρο κάτω από την πέτσα
Γεμίζουμε
Γεμίζουμε και την περιοχή του λαιμού
Κόλπα για το Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι
Δένουμε τα πόδια ή ράβουμε (με τον τρόπο που αναφέρουμε παραπάνω)
Αλατίζουμε
Ρίχνουμε πιπέρι
Και έτοιμη για τον φούρνο
All photos via ROLAND BELLO www.marthastewart.com
Διαβάστε όλα τα έξυπνα κόλπα στο Daddy-Cool.gr