Εντυπωσιακά αλμυρά πουγκάκια από κρέπες, με γέμιση από ρώσικη σαλάτα και κοτόπουλο. Μία πρωτότυπη ιδέα για ορεκτικό σε επίσημα και γιορτινά τραπέζια που θα ξετρελάνουν τους καλεσμένους! Η συνταγή είναι πολύ εύκολη στην εκτέλεση και το αποτέλεσμα πεντανόστιμο! Δοκιμάστε τα την επόμενη φορά που θα έχετε κόσμο στο σπίτι! Μπορείτε να βάλετε ότι γέμιση θέλετε αλλά η ρώσικη με το κοτόπουλο πραγματικά μπορούν να το απογειώσουν!
- αυγα 2 σε θερμοκρασία δωματίου
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 φλιτζάνι
- ζαχαρη 1 πρέζα
- αλατι 1/4 κ.γ.
- γάλα 1¼ φλ. φρέσκο
- βουτυρο 2 κ.σ.
- βουτυρο για το ψήσιμο λίγο
Υλικά
- Ρώσικη σαλάτα ανάλογα με το ποσά κομμάτια θα φτιάξετε
- κοτόπουλο Βρασμένο (η ποσότητα είναι ανάλογα με το ποσά κομμάτια θα φτιάξετε)
Για την γέμιση
Εκτέλεση
Όλα τα υλικά για τις κρέπες να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Σε ένα μπολ, βάζουμε τα αυγά και τα χτυπάμε με σύρμα. Προσθέτουμε το γάλα, το αλεύρι κοσκινισμένο, το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι. Χτυπάμε καλά με σύρμα τον χυλό να ενωθούν τα υλικά.
Αφήνουμε το μείγμα να μείνει και να σταθεί για 1 ώρα και μετά τα τηγανίζουμε.
Όταν είναι έτοιμα και κρυώσουν τα γεμίζουμε με την ρώσικη σαλάτα την οποία έχουμε ανακατέψει με το κοτόπουλο και τα δένουμε ή με οδοντογλυφίδα ή με το φίλο από το φρέσκο κρεμμυδάκι η με μαϊντανό.
Συνταγή/Εκτέλεση/Φωτογραφία από την Αννα Κασσανδρεια