Συνταγή για γλυκό ψυγείο με καραμέλα και τα μπισκότα που περίσσεψαν από τα Χριστούγεννα. Μπισκοτόγλυκο με σπιτική κρέμα βανίλιας και σπιτική καραμέλα
- μπισκότα 2 σειρές πτι μπερ
- Γάλα φρέσκο Λίγο κρύο
Υλικά
- βουτυρο 250 γραμμάρια
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 100 γραμμάρια
- Γάλα φρέσκο 1 λίτρο
- ζαχαρη 100 γραμμάρια
- κρόκους αυγού 1
- βανίλια 2
Για την κρέμα
- ζαχαρη 100 γραμμάρια
- νερό 100 ml
- νερό 100 ml χλιαρό
- κορν φλαουρ 4 κουταλιές της σούπας γεμάτες
Για την καραμέλα
Την Πρωτοχρονιά φτιάχνουμε βασιλόπιτα και κερνάμε τον κόσμο μπακλαβά, μελομακάρονα, κουραμπιέδες και άλλα παραδοσιακά γλυκά. Η Τζένη Τσανακτσίδου όμως θα μας φτιάξει ένα ιδιαίτερο γλυκό ψυγείου για το Πρωτοχρονιάτικο μπουφέ.
Μιλάμε για το Πρωτοχρονιάτικο γλυκό ψυγείου με μπισκότα πτι μπερ ή τα μπισκότα που περίσσεψαν από τα Χριστούγεννα, σπιτική κρέμα βανίλιας και σπιτική καραμέλα. Ένα γλυκό για τους λάτρεις της καραμέλας που λιώνει στο στόμα και φτιάχνεται με απλά και οικονομικά υλικά και φυσικά με τον πιο εύκολο τρόπο.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Τζένης Τσανακτσίδου
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για Γλυκό ψυγείο με καραμέλα και τα μπισκότα που περίσσεψαν
Εκτέλεση για τα μπισκότα
Στην αρχή παίρνουμε ένα πυρέξ 26 ν και στρώνουμε στον πάτο του δύο σειρές μπισκότα πτι μπερ τα οποία προηγουμένως τα έχουμε μουσκέψει ελαφρώς με κρύο γάλα.
Εκτέλεση για την κρέμα
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο και το ζεσταίνουμε μέχρι να λιώσει. Στην συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Έπειτα προσθέτουμε το φρέσκο γάλα, την ζάχαρη και τον κρόκο αυγού και ανακατεύουμε την κρέμα μέχρι να πήξει. Στο τέλος προσθέτουμε τις βανίλιες και ανακατεύουμε. Βάζουμε την κρέμα πάνω από τα μπισκότα στο πυρέξ και αφήνουμε το γλυκό μας στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει.
Εκτέλεση για την καραμέλα
Βάζουμε σε ένα τηγάνι με βαρύ πάτο την ζάχαρη και την λιώνουμε μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα. Προσθέτουμε τα 100 ml νερού και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η καραμέλα η σκληρή. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τα 100 ml χλιαρού νερού και διαλύουμε μέσα το κορν φλάουρ.
Προσθέτουμε το μείγμα με το κορν φλάουρ στο μείγμα της καραμέλας και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μία λεία και γυαλιστερή κρέμα. Μεταφέρουμε την καραμέλα σε ένα μπολ και την αφήνουμε να κρυώσει ανακατεύοντας διαρκώς με μία ξύλινη κουτάλα.
Δείτε ακόμα Μενού Πρωτοχρονιάς 2022 : Ιδέες και συνταγές για το Ρεβεγιόν
Αφού κρυώσει περιχύνουμε το γλυκό μας με την καραμέλα και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.
Tips για Γλυκό ψυγείο με καραμέλα και τα μπισκότα που περίσσεψαν
Αντί για 2 βανίλιες σε σκόνη μπορούμε να βάλουμε 1 κουταλάκι του γλυκού υγρή βανίλια. Μπορείτε να το κάνετε με τα Χριστουγεννιάτικα μπισκότα που περίσσεψαν.
Δείτε όλες τις χριστουγεννιάτικες συνταγές μας με ένα κλικ εδώ.
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Καιρός : Μετά τις καταιγίδες έρχονται τα πρώτα χιόνια – Αναλυτικά οι περιοχές
- Ξεκινάει σήμερα η νηστεία των Χριστουγέννων : Τι είναι το Σαρανταλείτουργο
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη ξεκαθαρίζει στον Αργύρη πως δεν τον θέλει πια
- Άση Μπήλιου : Πανσέληνος Νοεμβρίου 2024 – Πώς θα επηρεάσει όλα τα ζώδια
- Η καλύτερη συνταγή για μελομακάρονα με σοκολάτα το 2024