Συνταγή για Ψαρονέφρι γεμιστό με φέτα και λιαστή ντομάτα σκέτο λουκούμι ! μία πανδαισία γεύσεων και χρωμάτων. Ό,τι πρέπει για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι και το τραπέζι της Πρωτοχρονιάς
- ψαρονέφρι 400 γραμμάρια (1 μεγάλο κομμάτι)
- μουσταρδα 1 κουταλάκι του γλυκού
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- ρίγανη 1 κουταλάκι του γλυκού
- θυμάρι 1 κουταλάκι του γλυκού
- σκορδο Κατά βούληση σε σκόνη
- πάπρικα 1 κουταλάκι του γλυκού
- μελι 2 κουταλιές της σούπας
- δενδρολίβανο 1 κλαδί φρέσκο
Υλικά
- λιαστές ντομάτες 20 γραμμάρια
- φέτα 100 γραμμάρια
- ελαιολαδο 3 κουταλάκια του γλυκού
- ασπραδια 1
Για την γέμιση
- κρασι 130 ml κόκκινο γλυκό
- Φυσικό χυμό πορτοκάλι 180 ml
- μπαλσάμικο Μισό κουταλάκι του γλυκού
- κορν φλαουρ 2 κουταλάκια του γλυκού
- βουτυρο 10 γραμμάρια
Για τη σάλτσα
Όσο πιο κοντά βρισκόμαστε στην Παραμονή των Χριστουγέννων, τόσο πιο πολύ ενθουσιαζόμαστε και θέλουμε να βρίσκουμε όλο και περισσότερες συνταγές για να εμπλουτίσουμε το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι και μπουφέ! Σαν αυτό το λαχταριστό γιορτινό ψαρονέφρι.
Δείτε ακόμα Γέμιση για γαλοπούλα της Βέφας Αλεξιάδου
Μία πρωτότυπη συνταγή για γεμιστό ψαρονέφρι που δεν θα αφήσει κανέναν ασυγκίνητο. Γεμισμένο με λιαστή ντομάτα και φέτα, αυτή η αντίθεση στις γεύσεις θα κάνει όλους τους καλεσμένους σας να ζητούν την συνταγή.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το ψαρονέφρι γεμιστό με φέτα και λιαστή ντομάτα:
Εκτέλεση για το ψαρονέφρι γεμιστό με φέτα και λιαστή ντομάτα
Έχουμε αφήσει το ψαρονέφρι σε θερμοκρασία δωματίου και το ανοίγουμε στη μέση, χωρίς όμως να το διαχωρίσουμε σε δύο κομμάτια. Προσθέτουμε από όλες τις πλευρές αλάτι και πιπέρι και το αλείφουμε από όλες τις πλευρές με μουστάρδα, μέλι, ρίγανη, θυμάρι, πάπρικα και σκόνη σκόρδου.
Το αφήνουμε στην άκρη και σε ένα μπολ ανακατεύουμε την θρυμματισμένη με τα χέρια μας φέτα, το ελαιόλαδο, την ρίγανη, το θυμάρι, το ασπράδι και τις λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες. Γεμίζουμε το ψαρονέφρι με την γέμιση και το κλείνουμε με οδοντογλυφίδες.
Δείτε ακόμα Γιορτινή σουφλεδοτυρόπιτα
Αφού το κλείσουμε, το αλείφουμε με λίγο επιπλέον μέλι και μουστάρδα. Καρφώνουμε στις ραφές του κρέατος το κλωνάρι του δενδρολίβανου. Το κλείνουμε καλά σε λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και το ψήνουμε για αρχή στους 180 βαθμούς Κελσίου για 40 λεπτά.
Έπειτα το βγάζουμε από τον φούρνο, το αλείφουμε με λίγο βούτυρο και μέλι και το ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου χωρίς την λαδόκολλα και το αλουμινόχαρτο για άλλα 10 λεπτά. Αφού ψηθεί το ξεκουράζουμε και το αλείφουμε με την σάλτσα.
Εκτέλεση για την σάλτσα
Σε χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε το κόκκινο κρασί, με τον χυμό πορτοκαλιού, το μπαλσάμικο, το κορν φλάουρ και το βούτυρο, μέχρι να δέσει η σάλτσα μας.
Tips για το ψαρονέφρι γεμιστό με φέτα και λιαστή ντομάτα
Μπορούμε να αλείψουμε εξωτερικά το ψαρονέφρι λίγο πριν το ψήσιμο με σώς μπάρμπεκιου αντί για μέλι και μουστάρδα. Και στην συνέχεια, μπορούμε και πάλι να χρησιμοποιήσουμε σώς μπάρμπεκιου αντί για μέλι και βούτυρο. Το συνοδεύουμε με ό,τι μας αρέσει. Εμείς το φτιάξαμε με πατάτες baby.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Theni Sotiropoulou
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr