Συνταγή για νόστιμο, σιροπιασμένο, αφράτο ραβανί από τον Παναγιώτη Παπαδάκη με γλάσο από λευκή σοκολάτα. Ενά ιδανικό γλυκό για το τραπέζι της Γιορτής .
- Σιμιγδάλι ψιλό 250 γραμμάρια
- ζαχαρη 150 γραμμάρια
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 120 γραμμάρια
- Γιαούρτι στραγγιστό 200 γραμμάρια
- Γάλα φρέσκο 100 ml
- αυγα 3
- ηλιέλαιο 120 ml
- μπέικιν πάουντερ 20 γραμμάρια
- βανίλια 2 κάψουλες
Υλικά
- φιστίκια Αιγίνης 50 γραμμάρια
- ζαχαρη 50 γραμμάρια
Για τα Καραμελωμένα Φιστίκια
- μόρφατ 1 κουτάκι (250 γραμμάρια)
- λευκή κουβερτούρα 125 γραμμάρια
Για τη Σαντιγί με τη λευκή κουβερτούρα
Τούρτα ραβανί της Σόφης Τσιώπου
Το ραβανί είναι ένα κλασικό και αγαπημένο γλυκό αλλά σήμερα θα το δοκιμάσουμε με μία παραλλαγή του. Γιορτινό ραβανί με γλάσο λευκής σοκολάτας που το κάνει το πιο κολασμένο ραβανί.
Σίγουρα οι γλυκατζήδες της παρέας θα το λατρέψουν και έχει σίγουρη και απόλυτη επιτυχία για τα γιορτινά τραπέζια που έρχονται τα Χριστούγεννα και τη Πρωτοχρονιά.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το ραβανί με λευκή σοκολάτα για το γιορτινό τραπέζι:
INGREDIENTS
250 g fine semolina
150 g sugar
120 g plain flour
200 g Strained yogurt
100 g milk
3 eggs
120 g sunflower oil
20 g Baking Powder
2 vanilla
—
500 g water
400 g sugar
Peels from 1 orange
1 cinnamon stick
—
50 g pistachios
50 g sugar
—
1 can of Morfat Creamy whipped cream (250 g)
125 g White chocolate
—
25χ30 cm
GERMAN
ZUTATEN
250 g feiner Grieß
150 g Zucker
120 g Mehl
200 g passierter Joghurt
100 g Milch
3 Eier
120 g Sonnenblumenöl
20 g Backpulver
2 Vanille
—
500 g Wasser
400 g Zucker
Schält 1 Orange
1 Zimtstange
—
50 g Pistazien
50 g Zucker
—
1 Dose Morfat Creamy Schlagsahne (250 g)
125 g weiße Schokolade
—
25×30 cm
20′ Χρόνος Εκτέλεσης
30 λεπτά Χρόνος Ψησίματος
8-10 Κομμάτια
Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το νερό, τη ζάχαρη, τις φλούδες πορτοκάλι, το στικ κανέλας και αφού πάρει μια βράση αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά, τη ζάχαρη και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε σιγά σιγά το ηλιέλαιο, το γάλα και το στραγγιστό γιαούρτι.
Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το κοσκινισμένο αλεύρι, τις βανιλίνες, το μπέικιν πάουντερ ,το ψιλό σιμιγδάλι και αφού τα ανακατέψουμε με ένα κουτάλι τα ρίχνουμε μέσα στο μπολ με τα υγρά χτυπώντας με το μίξερ μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα.
Λαδώνουμε και πασπαλίζουμε με σιμιγδάλι ένα ταψί 25×30 εκατοστά και ρίχνουμε το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 30 λεπτά στους 170 βαθμούς Κελσίου. Προσθέτουμε το κρύο σιρόπι στο ζεστό γλυκό και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
Σπυρωτό σιροπιαστό ραβανί με παγωτό φιστίκι
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε σταδιακά τη ζάχαρη και μόλις λιώσει προσθέτουμε τα φιστίκια και ανακατεύουμε πολύ καλά να καραμελώσουν. Τα ρίχνουμε σε μια λαδόκολλα και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν. Λιώνουμε σε Μπεν Μαρί την ψιλοκομμένη λευκή κουβερτούρα.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το μόρφατ για πλούσια γεύση και υφή και χτυπάμε για 5 με 6 λεπτά μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε την λιωμένη κουβερτούρα μέσα στο μπολ και συνεχίζουμε να χτυπάμε για ακόμη 1 λεπτό.
Στρώνουμε την σαντιγί ομοιόμορφα πάνω από το ραβανί και με ένα μαχαίρι ψιλοκόβουμε τα καραμελωμένα φιστίκια. Κόβουμε σε κομμάτια και γαρνίρουμε με τα καραμελωμένα φιστίκια. Καλή σας επιτυχία!!
Δείτε το βίντεο εδώ:
Όλες οι χριστουγεννιάτικες συνταγές μας ΕΔΩ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Grand Hotel : Η πρώην του Πέτρου επιστρέφει και χτυπάει την Αλίκη
- Χριστουγεννιάτικη Chic μάλλινη διακόσμηση : Ιδέες για να δημιουργήσετε μια μαγική ατμόσφαιρα στο σπίτι σας
- Γιώργος Δασκαλάκης : Οι προφητικοί στίχοι του τραγουδιού του που κυκλοφόρησε 5 ημέρες πριν φύγει από τη ζωή
- Πέθανε ο τραγουδιστής Γιώργος Δασκαλάκης
- Καιρός : Έρχονται Χιόνια σε όλη την Ελλάδα από 8 Δεκέμβρη