Συνταγή για ρολό από μορταδέλα με βάση από ζύμη πατάτας και γεμισμένο με σπιτική Ρώσικη σαλάτα με την αυθεντική συνταγή μαγιονέζας από τον Τσελεμεντέ. Το τέλειο ορεκτικό για το γιορτινό τραπέζι.
- ελαιολαδο 1 ποτήρι
- γάλα εβαπορέ 1 ποτήρι αδιάλυτο
- μουσταρδα 1 κουταλάκι του γλυκού
- λεμονι 1-2 κουταλιές της σούπας χυμός
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
Υλικά
- πατατες 3 μέτριες
- αυγα 3
- τσένταρ 1 κούπα τριμμένο
- μαιντανος 1-2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
Για τη βάση πατάτας
- αρακας 1 κούπα
- καρότο 2 κομμένα
- αγγουράκι τουρσί 2-3
Για τη ρώσικη
- μορταδέλα 4-5 λεπτές φέτες με φιστίκι
Για την επικάλυψη
- φιστίκια Αιγίνης 1-2 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένα
Για το γαρνίρισμα
Όπως έχουμε γράψει πολλές φορές, αν έχεις φαντασία και μεράκι δεν χρειάζονται ούτε περίπλοκα υλικά ούτε δύσκολες εκτελέσεις. Σήμερα θα φτιάξουμε για εσάς ένα νόστιμο και εύκολο ρολό από ζύμη πατάτας, γεμισμένο με σπιτική Ρώσικη σαλάτα.
Χοιρινό ρολό γεμιστό με δαμάσκηνα και βερίκοκα
Αυτό που κάνει το συγκεκριμένο ορεκτικό τόσο νόστιμο, είναι ότι ακόμα και η μαγιονέζα είναι σπιτική. Και μάλιστα με την αυθεντική συνταγή του αξεπέραστου Τσελεμεντέ.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το ρολό αλλαντικών με Ρώσικη για το Γιορτινό Τραπέζι:
Εκτέλεση για την μαγιονέζα
Βάζουμε στο μούλτι το ελαιόλαδο, το αδιάλυτο εβαπορέ, την μουστάρδα, το λεμόνι, το αλάτι και το πιπέρι και το χτυπάμε μέχρι να πήξει. Βάζουμε την μαγιονέζα στο ψυγείο και μόλις παγώσει απολαμβάνουμε.
Εκτέλεση για τη βάση πατάτας
Παίρνουμε τις πατάτες, τις καθαρίζουμε και τις τρίβουμε στο χοντρό του τρίφτη. Τις στύβουμε καλά με τα χέρια μας και προσθέτουμε το τριμμένο τσένταρ, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, τα αυγά, το αλάτι και το πιπέρι.
Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και το στρώνουμε σε μία λαμαρίνα με λαδόκολλα. Ψήνουμε στον αέρα, στους 180 βαθμούς Κελσίου για 15-20 λεπτά. Στη συνέχεια σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε να κρυώσει.
Εκτέλεση για τη Ρώσικη σαλάτα
Αρχικά βράζουμε τον αρακά και τα καρότα ελαφρώς και τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί. Τα ψιλοκόβουμε και τα βάζουμε σε ένα μπολ με τα ψιλοκομμένα αγγουράκια τουρσί. Ανακατεύουμε τα λαχανικά μας με την μαγιονέζα που φτιάξαμε. Δεν χρειάζεται να την βάλουμε όλη.
Εκτέλεση
Με αυτό το μείγμα αλείφουμε τη βάση της πατάτας και την κάνουμε ρολό. Σκεπάζουμε με λεπτές φέτες από μορταδέλα και γαρνίρουμε με φιστίκι Αιγίνης ψιλοκομμένο και όση μαγιονέζα μας περίσσεψε.
Tips
Στη μαγιονέζα αντί για ελαιόλαδο μπορούμε να βάλουμε ηλιέλαιο. Αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε φιστίκι Αιγίνης και μέσα στο ρολό.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Kaiti Vasilopoulou
και την είδαμε στην ομάδα Μαγειρικές Απολαύσεις
Όλες οι χριστουγεννιάτικες συνταγές μας ΕΔΩ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ο Μιχάλης Μιτρούσης είναι ο ηθοποιός που παρασύρθηκε σε τροχαίο- Τα νεότερα για την υγεία του
- Χρήστος Μάστορας : «Θα έδινα 10 χρόνια από την ζωή μου για να έχω μισή ώρα μαζί της»
- Η Γη της Ελιάς: Μεγάλη ανατροπή με την δολοφονία του Ισίδωρου
- Άγιος Έρωτας : Η Στεφανία από το “Προξενιό της Ιουλίας” εισβάλλει στην σειρά- Κάνει την ζωή της Χλόης μαρτύριο