Ένα υπέροχο γλυκό που δεν θα μπορεί να αντισταθεί κανεις!!! Αξιζει να το δοκιμάσετε!
Συνταγή:
Χτυπάμε 6 ασπράδια με λίγο αλάτι.
Ρίχνουμε μισή κούπα ζάχαρη και χτυπάμε να γίνει σφιχτή μαρέγκα είναι έτοιμη όταν αναποδογυρίζουμε το μπολ να στέκεται.
Χτυπάμε 6 κρόκους,2 βανίλιες,μισή κούπα ζάχαρη,μισή κούπα γάλα,μισή κούπα σπορέλαιο.
Ενσωματώνουμε μαρέγκα,κρόκους πάρα πολύ απαλά με μαρίζ.
Τέλος ρίχνουμε κοσκινισμένο περίπου 1,μισό ποτήρι αλεύρι φαρίνα απ,2 κουταλιές κακάο και ανακατεύουμε πάρα πολύ απαλά δεν θέλουμε να βγει ο αέρας.
Δείτε ακόμα: Πεντανόστιμο και πολύ δημοφιλές Ελβετικό ρολό σοκολάτας
Δείτε ακόμα: Ρολό σοκολάτας❣❣❣
Τοποθετούμε το μείγμα στην λαδόκολλα.στο ταψί μας και το ψήνουμε στους 200 βαθμούς προθερμασμένο για 5 λεπτά φυσικά ανάλογα τον φούρνο.
Οταν το βγάλουμε το αναποδογυρίζουμε σε λαδόκολλα και το ρολάρουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.
Κρέμα:
Χτυπάμε 1 μόρφατ μεταλλικό κουτί με 1 ζαχαρούχο γάλα να στέκεται.
Δείτε ακόμα: Αλμυρό ρολό κοτόπουλο για μπουφε
Συναρμολόγηση:
Ανοίγουνε το κρύο παντεσπάνι τοποθετούμε την κρύα κρέμα ρίχνουμε τριμμένη σοκολάτα το ρολαρουμε και τοποθετούμε πάνω και γύρω σαντιγί.
Διακόσμηση φυσικά δική μας!
Ειδήσεις σήμερα
- 30 συνταγές για σουφλέ για να απογειώσετε το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι σας
- 30 ιδιαίτερες γιορτινές σαλάτες για το Ρεβεγιόν
- Ανακαλούνται ξηροί καρποί με κομμάτια από γυαλί
- Πέθανε ο δημοσιογράφος Κώστας Χαρδαβέλλας
- Δημήτρης Ήμελλος: Πότε και πού θα γίνει η κηδεία του – Η ανακοίνωση του γιου του και ή τελευταία επιθυμία του