Ρολό σπανάκι και παντζάρι για το Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι γεμισμένα με τυρί κρέμα, άνηθο και καπνιστό φιλέτο ρεγκας το ένα και τυρί κρέμα αγγουράκι τουρσί και σολομό το άλλο. Τα τέλεια ορεκτικά για το Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι
- σπανακι 150 γραμμάρια σοταρισμένο
- κρόκους αυγού 3
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 50 γραμμάρια
- αλατι 1/3 κουταλάκι του γλυκού
- ασπραδια 3
Υλικά
- τυρί κρέμα 300 γραμμάρια
- άνηθος Μισό ματσάκι ψιλοκομμένος
- ρέγκες 150 γραμμάρια
Για την γέμιση στο ρολό σπανάκι
- παντζάρι 250 γραμμάρια βρασμένα και τριμμένα
- κρόκους αυγού 3
- ηλιέλαιο 1 κουταλιά της σούπας
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 80 γραμμάρια
- αλατι 1 κουταλάκι του γλυκού
- ζαχαρη 1/2 κουταλάκι του γλυκού
- ασπραδια 3
Για το ρολό παντζάρι
- τυρί κρέμα 300 γραμμάρια
- αγγουράκι τουρσί 5-6 ψιλοκομμένα
- σωλομός 200 γραμμάρια
Για την γέμιση στο ρολό παντζάρι
Η Πρωτοχρονιά βρίσκεται μία ανάσα μακριά και σίγουρα θέλουμε να τελειοποιήσουμε σιγά σιγά τον γιορτινό μας μπουφέ. Για το δικό μας Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι σίγουρα θα επιλέξουμε αυτά τα δύο αφράτα ρολά με παντζάρι και σπανάκι και γεμισμένα με τυρί κρέμα και μερικά ακόμη απλά υλικά.
Είναι πεντανόστιμα, σε γιορτινά χρώματα και με μία μοναδική υφή που κανείς δεν θα καταφέρει να μείνει μόνο στο ένα κομμάτι. Εμείς σας τα συστήνουμε ανεπιφύλακτα διότι τα κάνουμε κάθε χρόνο και καμία χρονιά δεν το έχουμε μετανιώσει!
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το Ρολό σπανάκι και παντζάρι για το Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι :
Εκτέλεση για το ρολό σπανάκι και παντζάρι για το Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι
Αρχικά σοτάρουμε πολύ καλά το σπανάκι και το περνάμε από το μπλέντερ μαζί με τους κρόκους αυγών, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και το αλάτι. Αφού χτυπήσουμε καλά τα υλικά μας και ομογενοποιηθεί το μείγμα, τα βάζουμε σε ένα μπολ και ενσωματώνουμε σιγά σιγά τα ασπράδια αυγών τα οποία τα έχουμε χτυπήσει σε μαρέγκα.
Στρώνουμε το μείγμα σε αντικολλητικό χαρτί το οποίο το έχουμε στρώσει στο ταψί της κουζίνας. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 10 λεπτά. Φτιάχνουμε την γέμιση ανακατεύουμε το τυρί κρέμα, με τον ψιλοκομμένο άνηθο και την ρέγκα.
Δείτε ακόμα Κρασάτο μοσχάρι κατσαρόλας με μέλι και πορτοκάλι
Βάζουμε την γέμιση στην αρχή του ρολού μόλις ξεκινάμε να τυλίγουμε με λαδόκολλα και αφήνουμε το ρολό στο ψυγείο μέχρι να παγώσει καλά. Έτοιμο!
Εκτέλεση για το ρολό σπανάκι και παντζάρι για το Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι
Βράζουμε και ψιλοτρίβουμε τα παντζάρια. Προσθέτουμε στα παντζάρια, τους κρόκους, το ηλιέλαιο, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το αλάτι και την ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά με το κουτάλι και προσθέτουμε σιγά σιγά τα ασπράδια τα οποία και πάλι τα έχουμε χτυπήσει προηγουμένως σε μαρέγκα.
Δείτε ακόμα Ορεκτικό για το γιορτινό τραπέζι: Ρολάκια μελιτζάνας γεμιστά
Απλώνουμε το μείγμα σε αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 10 λεπτά. Αλείφουμε στο ρολό το τυρί κρέμα και απλώνουμε τα ψιλοκομμένα αγγουράκια τουρσί και τον ψιλοκομμένο σολομό. Τυλίγουμε το ρολό με μία λαδόκολλα και το αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει καλά.
Tips για το ρολό σπανάκι και παντζάρι για το Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι
Το παντεσπάνι του παντζαριού βγαίνει στις διαστάσεις του ταψιού της κουζίνας ενώ το σπανάκι λίγο πιο μικρό.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Κατερίνα Στερπη
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα Μαγειρικές Απολαύσεις
Δείτε όλες τις χριστουγεννιάτικες συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr