Συνταγή για σεκέρ παρέ για τα Χριστούγεννα: Σεκέρ παρέ σημαίνει “κομμάτι ζάχαρης” και είναι ένα υπέροχο κέρασμα. Τα σεκέρ παρέ γίνονται με απλά υλικά είναι ανατολίτικα σιροπιαστά μπισκότα με αμύγδαλα. Μπορούν να γίνουν το τέλειο Χριστουγεννιάτικο κέρασμα στον μπουφέ αλλά και καθ’ όλη τη διάρκεια των Χριστουγέννων. Μία συνταγή από την Τζένη Τσανακτσίδου.
- βούτυρο γάλακτος 250 γραμμάρια μαλακό αγελαδινό σε κομμάτια
- ζάχαρη άχνη 80 γραμμάρια
- Σιμιγδάλι ψιλό 100 γραμμάρια
- αυγα 2
- βανίλια 1
- μπέικιν πάουντερ 2 κουταλάκια του γλυκού
- σπορέλαιο 100 ml
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 520 γραμμάρια περίπου
- αμυγδαλα 30 περίπου άσπρα
Υλικά
Δείτε ακόμα Παραδοσιακή συνταγή για μελομακάρονα χωρίς σιμιγδάλι
Η αγαπημένη μας Τζένη Τσανακτσίδου σήμερα μας ετοίμασε το πιο νόστιμο σιροπιαστό Χριστουγεννιάτικο γλυκό με άρωμα και γεύση Ανατολής. Σεκέρ παρέ, σιροπιαστά και μελωμένα που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους από την πρώτη μπουκιά για τον Χριστουγεννιάτικο μπουφέ και όχι μόνο.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Τζένης Τσανακτσίδου
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα σεκέρ παρέ για τα Χριστούγεννα:
Εκτέλεση για τα σεκέρ παρέ για τα Χριστούγεννα
Αρχικά βάζουμε σε ένα μπολ το βούτυρο γάλακτος και την ζάχαρη άχνη και το δουλεύουμε για 5 λεπτά. Ρίχνουμε τα αυγά, το σπορέλαιο, την βανίλια, το μπέικιν πάουντερ, το ψιλό σιμιγδάλι και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα.
Προσθέτουμε 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα. Συνεχίζουμε ρίχνοντας χούφτα χούφτα το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, ζυμώνοντας παράλληλα. Σταματάμε να ρίχνουμε αλεύρι όταν πάρουμε μία αφράτη ζύμη που να πλάθεται χωρίς να κολλάει στα χέρια και να γυαλίζει.
Δείτε ακόμα Πολύ αφράτοι κουραμπιέδες με αμύγδαλα
Χωρίζουμε την ζύμη σε μπαλάκια, τα οποία τα δουλεύουμε για 1 λεπτό και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Βάζουμε σε κάθε μπαλάκι από 1 αμύγδαλο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα για 30 λεπτά, ανάλογα και τον φούρνο.
Φτιάχνουμε το σιρόπι βράζοντας το νερό με την ζάχαρη και τον χυμό λεμονιού για 3 λεπτά, μετρώντας από το σημείο βρασμού. Σιροπιάζουμε τα κρύα γλυκά με το ζεστό σιρόπι.
Δείτε όλες τις χριστουγεννιάτικες συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Φως στο Τούνελ – Αμαλιάδα :Το ηχητικό ντοκουμέντο με την Μουρτζουκου στα όρια της τρέλας που σόκαρε όλη την Ελλάδα
- Κώστας Λεφάκης: Εβδομαδιαίες προβλέψεις από 04/11/2024 ως 10/11/2024 για όλα τα ζώδια
- Νεύτωνας : Η ανατριχιαστική προφητεία του 1704 για το τέλος του κόσμου
- Καταγγελία για ιερέα : Ντυνόταν με γυναικεία ρούχα και έβγαινε έξω
- Ο Τιμωρός επόμενα επεισόδια : 14, 15