Close
Σιροπιαστό γλυκό για τα Χριστούγεννα

Συνταγή για Χιονούλα με σιροπιασμένο παντεσπάνι, λευκή κρέμα και ινδοκάρυδο από την Τζένη Τσανακτσίδου για δώρο ή κέρασμα τα Χριστούγεννα. Εύκολο σιροπιαστό γλυκό με οικονομικά υλικά.

    Για το σιρόπι

  • νερό 1 ποτήρι νερού
  • ζαχαρη 1 ποτήρι νερού

Τα Χριστούγεννα είναι μία τέλεια Γιορτή διότι όλη χώρα φοράει τα γιορτινά της και παράλληλα οι κουζίνες παίρνουν φωτιά. Μελομακάρονα, κουραμπιέδες, δίπλες, μπακλαβάδες, μπισκότα, σιροπιαστά γλυκά και η λίστα δεν έχει τέλος.

Χριστουγεννιάτικη τούρτα Χιονούλα

Σήμερα η αγαπημένη μας Τζένη Τσανακτσίδου θα μας δείξει ένα εύκολο και οικονομικό Χριστουγεννιάτικο γλυκό με αφράτο, σιροπιαστό παντεσπάνι και μπόλικο ινδοκάρυδο. Θα γλείφετε και τα δάχτυλά σας.

Η συνταγή είναι της φίλης μας Τζένης Τσανακτσίδου

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το σιροπιαστό γλυκό για τα Χριστούγεννα:

Σιροπιαστό γλυκό για τα Χριστούγεννα

Εκτέλεση για το παντεσπάνι

Αρχικά χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι το μείγμα να αφρατέψει και να ασπρίσει. Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, τη βανίλια και το ινδοκάρυδο, σιγά σιγά και ανακατεύουμε με μία μαρίζ.

Λαδώνουμε και αλευρώνουμε ένα τσέρκι 28ν και βάζουμε το μείγμα εκεί. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα, για 35 λεπτά. Το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει καλά. Έπειτα το κόβουμε σε 2 δίσκους.

Εκτέλεση για το σιρόπι

Βάζουμε το νερό και την ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι και βράζουμε για 3 λεπτά μετρώντας από το σημείο βρασμού. Μόλις περάσουν τα 3 λεπτά, αποσύρουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.

Σιροπιαστό γλυκό για τα Χριστούγεννα

Εκτέλεση για την κρέμα

Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το φρέσκο γάλα και την ζάχαρη να ζεσταθούν. Παίρνουμε λίγο γάλα από το ζεστό και το βάζουμε σε ένα μπολ. Διαλύουμε στο γάλα του μπολ το κορν φλάουρ και το αλεύρι για όλες τις χρήσεις.

Εύκολη τούρτα μπισκότων Χιονούλα

Ρίχνουμε το μείγμα του μπολ στο ζεστό γάλα της κατσαρόλας και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει. Αφού πήξει, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και βάζουμε μέσα το βούτυρο, το ινδοκάρυδο και την βανίλια. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο.

Εκτέλεση για τη σαντιγί

Χτυπάμε την παγωμένη φυτική κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη άχνη σε σφιχτή σαντιγί, μέχρι το μείγμα να κάνει κορυφές. Είναι έτοιμη.

Εκτέλεση

Τοποθετούμε τον έναν δίσκο στο τσέρκι. Σιροπιάζουμε με ένα κουτάλι της σούπας. Στρώνουμε από πάνω την κρέμα. Από πάνω βάζουμε τον άλλον δίσκο παντεσπάνι και τον σιροπιάζουμε και αυτόν με το σιρόπι. Από πάνω στρώνουμε την σαντιγί και πασπαλίζουμε με ινδοκάρυδο. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο και αφού παγώσει σερβίρουμε.

 

Όλες οι χριστουγεννιάτικες συνταγές μας ΕΔΩ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr