Συνταγή για Σοκολατάκια με κάστανα και φουντούκια .Σοκολατάκια με κάστανα και φουντούκια και κουβερτούρα γάλακτος και στην γέμιση και στην επικάλυψη.
- καστανα 250 γραμμάρια καθαρισμένα
- βιτάμ 1/2 κουταλιά της σούπας soft
- κονιάκ 1/2 κουταλιά της σούπας
- ζάχαρη άχνη 50 γραμμάρια
- Κουβερτούρα γάλακτος 50 γραμμάρια τριμμένη
- φουντουκι 50 γραμμάρια τριμμένα
- φουντουκι 20 ολόκληρα ξεφλουδισμένα
Υλικά
- Κουβερτούρα γάλακτος 180 γραμμάρια λιωμένη
Για την επικάλυψη
Τα Χριστούγεννα δεχόμαστε πολλούς καλεσμένους στο σπίτι μας. Επισκέπτες από μακριά, γονείς, πεθερικά και οικογενειακούς φίλους. Σίγουρα θα πρέπει λοιπόν να έχουμε κάτι να τους κεράσουμε κι εκτός από κουραμπιέδες και μελομακάρονα, πολλοί τα Χριστούγεννα αγαπούν τα σοκολατάκια.
Όχι όμως όποια κι όποια σοκολατάκια. Σοκολατάκια με Χριστουγεννιάτικες γεύσεις όπως γεμισμένα με λικέρ ή κάστανο ή φρούτα εποχής όπως μανταρίνι ή πορτοκάλι. Σήμερα λοιπόν θα φτιάξουμε Χριστουγεννιάτικα σοκολατάκια με κάστανα και φουντούκια τριμμένα και ολόκληρα και κουβερτούρα γάλακτος.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα σοκολατάκια με κάστανα και φουντούκια:
Εκτέλεση για τα σοκολατάκια
Αρχικά χαράζουμε τα ωμά κάστανα και τα βράζουμε για 15 λεπτά. Αφού βράσουν η φλούδα τους θα έχει μαλακώσει οπότε τα καθαρίζουμε από την φλούδα και ολόκληρα όπως είναι τα βράζουμε για άλλα 15 λεπτά σε μπεν μαρί. Στην συνέχεια βάζουμε τα κάστανα στο μούλτι και τα χτυπάμε μαζί με το κονιάκ μέχρι να τα ψιλοκόψουμε και όχι να τα κάνουμε σκόνη.
Έπειτα βάζουμε το μείγμα με τα κάστανα σε ένα μπολ και στο ίδιο μπολ προσθέτουμε το βιτάμ, τα τριμμένα φουντούκια, την ζάχαρη άχνη και την τριμμένη κουβερτούρα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι για να ανακατευτούν καλά τα υλικά μεταξύ τους.
Έπειτα πλάθουμε το μείγμα μας σε μπαλάκια που θα έχουν το μέγεθος ενός καρυδιού και βάζουμε πάνω σε κάθε μπαλάκι από ένα ολόκληρο φουντούκι. Αφού τα πλάσουμε λιώνουμε την κουβερτούρα γάλακτος που είχαμε για την επικάλυψη σε μπεν μαρί.
Δείτε ακόμα Σοκολατάκια Προφιτερόλ από το Live Kitchen
Βουτάμε λοιπόν τα μπαλάκια μας στην ζεστή κουβερτούρα και τα τοποθετούμε πάνω σε μία λαδόκολλα. Αφήνουμε τα σοκολατάκια μας στην λαδόκολλα για τουλάχιστον 1 ώρα, έτσι ώστε να παγώσει τελείως η λιωμένη κουβερτο0ύρα. Τα βάζουμε σε χαρτάκια για κεράσματα και απολαμβάνουμε.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Christina Lignou
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα Μαγειρικές Απολαύσεις
Δείτε όλες τις χριστουγεννιάτικες συνταγές μας με ένα κλικ εδώ.
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr