Συνταγή για σοκολατάκια βραχάκια για τα Χριστούγεννα. Σοκολατάκια βραχάκια με καβουρδισμένα αμύγδαλα, φιστίκια Αιγίνης και φρουί γλασέ.
- κουβερτουρα 300 γραμμάρια
- αμυγδαλα 70 γρ γραμμάρια
- φιστίκια Αιγίνης 70 γρ
- φρουί γλασέ 70 γρ
- καλαμποκέλαιο 1 κουταλιά της σούπας
- λευκή σοκολάτα για στόλισμα
Υλικά
Φυσικά η σοκολάτα είναι το αγαπημένο γλυκό μικρών και μεγάλων όλο τον χρόνο. Όμως τα Χριστούγεννα έχει την τιμητική της. Γι’ αυτό σήμερα θα σας δείξουμε Χριστουγεννιάτικα σοκολατάκια ,σοκολατάκια βραχάκια με καβουρδισμένα αμύγδαλα και άλλα δύο υλικά.
Καλά διαβάσατε. Με λίγα υλικά μπορείτε να φτιάξετε τα πιο νόστιμα σοκολατάκια βραχάκια , καλύτερα και από του ζαχαροπλαστείου για εσάς και τους καλεσμένους σας! Είναι πανεύκολα και πεντανόστιμα και σίγουρα μέσα σε λίγη ώρα και με πολύ λίγα χρήματα μπορείτε να αναδείξετε τον Χριστουγεννιάτικο μπουφέ σας.
Δείτε ακόμη Μενού Χριστουγέννων 2021: Δείτε συνταγές ,ιδέες, προτάσεις
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα Σοκολατάκια βραχάκια για Τα Χριστούγεννα
Εκτέλεση για τα σοκολατάκια βραχάκια
Αρχικά ζεματάμε τα αμύγδαλα βάζοντάς τα σε ένα κατσαρολάκι με νερό. Μόλις το νερό πάρει βράση τα σουρώνουμε, για να φύγει πιο εύκολα η φλούδα τους και στην συνέχεια τα ξεφλουδίζουμε. Τέλος τα καβουρδίζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα σε προθερμασμένο φούρνο, στους 160 βαθμούς Κελσίου για περίπου 17 λεπτά.
Στην συνέχεια λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Αφού λιώσει η κουβερτούρα προσθέτουμε το καλαμποκέλαιο και ανακατεύουμε για να γίνει η κουβερτούρα μας πιο ρευστή και απαλή. Αφού ετοιμάσουμε την κουβερτούρα μας και έχουμε αφήσει τα αμύγδαλα να κρυώσουν τελείως, βάζουμε τα αμύγδαλα, το φρουί γλασέ, και τα φυστίκια αιγίνης μέσα στη λιωμένη σοκολάτα.
Ανακατεύουμε πολύ καλά τα αμύγδαλα και τους ξηρούς καρπούς μέσα στην λιωμένη κουβερτούρα για να καλυφθούν πλήρως τα αμύγδαλα από την κουβερτούρα. Τα αφήνουμε μέσα στη σοκολάτα για 10 λεπτά και στην συνέχεια με ένα κουτάλι της σούπας μεταφέρουμε τα αμύγδαλα σε μία λαδόκολλα. Τα βάζουμε στο ψυγείο και απολαμβάνουμε μόλις παγώσει η σοκολάτα.
Δείτε ακόμα Χριστουγεννιατικα Σοκολατάκια κάστανο με δυο υλικα
Tips για τα σοκολατάκια βραχάκια
Αν θέλετε να διακοσμήσετε τα σοκολατάκια σας μπορείτε να λιώσετε λίγη λευκή κουβερτούρα και αφού παγώσουν τα σοκολατάκια να τα περιχύσετε με λίγη λευκή κουβερτούρα και να τα αφήσετε για ακόμη λίγη ώρα να παγώσουν στο ψυγείο. Διατηρούνται μόνο στο ψυγείο.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Αναστασια Βλαχου
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Δείτε όλες τις χριστουγεννιάτικες συνταγές μας με ένα κλικ εδώ.
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr