Συνταγή για Σοκολατένια Χριστουγεννιάτικα Στολίδια. Σοκολατένια Χριστουγεννιάτικα Στολίδια , μπάλες σοκολάτας που μέσα τους κρύβουν σκόνη σοκολάτας και ζαχαρωτά. Τα βάζετε στην κούπα σας, ρίχνετε ζεστό γάλα και λιώνουν! Απολαμβάνετε λοιπόν τη ζεστή σοκολάτα σας και τα ζαχαρωτά!
- κουβερτουρα 1000 γραμμάρια
- κακαο Αρκετό γλυκό
- ζαχαρωτά Κατά βούληση
- ζαχαροπαστα Αρκετή
- χρώμα ζαχαροπλαστικής Κατά βούληση της αρεσκείας σας
- βοτκα Κατά βούληση
Υλικά
- ζάχαρη άχνη 330 γραμμάρια κοσκινισμένη
- κρεμόριο ¼ κουταλάκι του γλυκού
- ασπραδια 2
- λεμονι 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό από
- χρώμα ζαχαροπλαστικής Κατά βούληση σε μορφή τζελ
Για το αυγογλάσο
Σήμερα θα δούμε παρέα μία άκρως πρωτότυπη, δημιουργική και πανέμορφη συνταγή για σοκολατένια Χριστουγεννιάτικα στολίδια . Αυτά τα σοκολατένια Χριστουγεννιάτικα στολίδια μπορεί να μοιάζουν με αληθινά όμως είναι φτιαγμένα από σοκολάτα κουβερτούρα και γεμισμένα με κακάο γλυκό και ζαχαρωτά!
Αυτά τα σοκολατένια Χριστουγεννιάτικα στολίδια είναι πεντανόστιμα και πανεύκολα και για να τα διακοσμήσουμε χρειάζεται απλά πολύ φαντασία και χριστουγεννιάτικη μαγεία. Μπορείτε να τα βάλετε σε ζεστό γάλα και να απογειώσετε το ρόφημά σας με την σοκολάτα να λιώνει.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα σοκολατένια Χριστουγεννιάτικα στολίδια
Εκτέλεση για το αυγογλάσο
Στον κάδο του μίξερ ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα την ζάχαρη με το κρεμόριο και τα ασπράδια για 2-3 λεπτά. Στην συνέχεια προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και χτυπάμε το μείγμα μας για άλλα 2-3 λεπτά.
Στο τέλος ρίχνουμε το χρώμα ζαχαροπλαστικής και χτυπάμε το μείγμα για να γίνει λείο και αφράτο. Πρέπει το μείγμα να εμφανίσει σκληρές κορυφές για να είναι έτοιμο. Στην συνέχεια αραιώνουμε το μείγμα με νερό για να πετύχουμε την σύσταση που θέλουμε.
Εκτέλεση για τα σοκολατένια χριστουγεννιάτικα στολίδια
Στην αρχή λιώνουμε την κουβερτούρα στα μικροκύματα ή σε μπεν μαρί. Στην συνέχεια παίρνουμε καλούπια σε σχήμα ημισφαίριου και καλύπτουμε καλά αυτά τα καλούπια χωρίς να αφήσουμε κενά με λίγη από την λιωμένη κουβερτούρα. Βάζουμε τα καλούπια στο ψυγείο για 15 λεπτά.
Μετά τα 15 λεπτά βάζουμε άλλη μία στρώση κουβερτούρας και βάζουμε τα καλούπια και πάλι στο ψυγείο για 15 λεπτά. Μετά τα 15 λεπτά ξεφορμάρουμε με προσοχή τις στρώσεις κουβερτούρας. Γεμίζουμε τα μισά σοκολατένια ημισφαίρια με την σκόνη γλυκού κακάου και με ζαχαρωτά της αρεσκείας μας.
Σε ένα ζεστό τηγάνι λιώνουμε τις άκρες από τα υπόλοιπα σοκολατένια ημισφαίρια και καπακώνουμε τα ημισφαίρια που γεμίσαμε με τα σοκολατένια ημισφαίρια που γεμίσαμε για να δημιουργήσουμε χριστουγεννιάτικες μπάλες.
Δείτε ακόμα Χριστουγεννιάτικος κορμός του Παναγιώτη Παπαδάκη
Πιέζουμε ελαφρώς τα δύο ημισφαίρια για να κολλήσουν μεταξύ τους και δεν πρέπει να αφήσουμε κενά. Στην συνέχεια μεταφέρουμε τις χριστουγεννιάτικες μπάλες μας σε θήκες για μάφινς και τις βάζουμε στο ψυγείο να παγώσουν.
Αφού παγώσουν καλά όλες οι χριστουγεννιάτικες μπάλες μας με ένα πινέλο βάφουμε τις χριστουγεννιάτικες μπάλες μας με βρώσιμα χρώματα ζαχαροπλαστικής στα χρώματα της αρεσκείας μας. Βάλτε το αυγογλάσο σε ένα κορνέ και ξεκινήστε να φτιάχνετε με το κορνέ γραμμές και χριστουγεννιάτικα σχέδια στις χριστουγεννιάτικες μπάλες σας.
Αφού τελειώσετε με την διακόσμηση προσπαθήστε να φτιάξετε τους κρίκους της χριστουγεννιάτικης μπάλας με την ζαχαρόπαστα. Στην συνέχεια χρωματίστε τους κρίκους με χρυσό βρώσιμο χρώμα ζαχαροπλαστικής το οποίο θα το διαλύσουμε σε βότκα. Κολλήστε τους κρίκους με αυγογλάσο.
Tips για τα Σοκολατένια Χριστουγεννιάτικα Στολίδια
Στην διακόσμηση μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ζαχαρόπαστα. Δίνετε τα σχέδια που θέλετε στην ζαχαρόπαστα και κολλάτε τα στολίδια ζαχαρόπαστας πάνω στις σοκολατένιες χριστουγεννιάτικες μπάλες με το αυγογλάσο. Χρησιμοποιήστε χρώματα ζαχαροπλαστικής τα οποία τα έχετε διαλύσει σε βότκα για να χρωματίσετε τις λεπτομέρειες με ζαχαρόπαστα.
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω βίντεο:
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr