Συνταγή για σοκολατένια μελομακάρονα με κονιάκ. Μελομακάρονα…μεθυσμένα με κονιάκ και επικάλυψη σοκολάτας που θα ξετρελάνουν τους πάντες. Αφράτα, μελωμένα και με σίγουρη επιτυχία για τον Χριστουγεννιάτικο ή τον Πρωτοχρονιάτικο μπουφέ. Με απλά υλικά, μοσχοβολούν Χριστούγεννα και λιώνουν στο στόμα. Μία συνταγή που την είδαμε από την φίλη μας Anna Mouxlianitou Kamioti.
- ελαιολαδο 200 ml
- καλαμποκέλαιο 400 ml
- ζαχαρη 200 γραμμάρια
- Φυσικό χυμό πορτοκάλι 220 ml
- κονιάκ 80 ml
- Ξύσμα πορτοκαλιού Από 1/2 πορτοκάλι
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1.200 γραμμάρια
- Σιμιγδάλι ψιλό 200 γραμμάρια
- μπέικιν πάουντερ 20 γραμμάρια
- σοδα 10 γραμμάρια
- γαρίφαλο 1-2 πρέζες
- κανελά 1 κουταλάκι του γλυκού
- αλατι 1 τσιμπιά
Υλικά
- ζαχαρη 700 γραμμάρια
- νερό 500 ml
- χυμός Από 1/2 λεμόνι
- κανελά 2 ξυλάκια
- πορτοκαλι 1 φλούδα
- μελι 500 ml
Για το σιρόπι
- κουβερτουρα 3-4 μεγάλες
- ηλιέλαιο 1-2 κουταλιές της σούπας
Για το άλειμμα
- καρυδια 150 γραμμάρια ψιλοκομμένα
Για το πασπάλισμα
Μελομακάρονα τραγανά απέξω και μελωμένα μέχρι μέσα του Παναγιώτη Παπαδάκη
Σήμερα φτιάχνουμε πεντανόστιμα και σοκολασμένα μελομακάρονα για τον Χριστουγεννιάτικο και τον Πρωτοχρονιάτικο μπουφέ. Μελομακάρονα σοκολατένια αλλά και μελωμένα με κονιάκ που θα κλέψουν τις εντυπώσεις και όλοι θα ζητάνε την συνταγή.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα σοκολατένια μελομακάρονα με κονιάκ:
Σημερα με σοκολατα στην συνταγη του κυρ Γιωργου με κονιακακι τα μεθυσα λεμε
Εκτέλεση για τα σοκολατένια μελομακάρονα με κονιάκ
Στο μίξερ βάζουμε το ελαιόλαδο, το καλαμποκέλαιο, την ζάχαρη, τον χυμό πορτοκαλιού, το κονιάκ, το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το ψιλό σιμιγδάλι, το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα.
Συνεχίζουμε το ανακάτεμα και προσθέτουμε το γαρίφαλο, την κανέλα και το αλάτι. Αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί και πλάθουμε τα μελομακάρονα. Ψήνουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα, στους 180 βαθμούς Κελσίου, μέχρι να ροδίσουν.
Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε την ζάχαρη, το νερό, τον χυμό λεμονιού και τα ξυλάκια κανέλας και την φλούδα πορτοκαλιού και βράζουμε μέχρι να δέσει το σιρόπι, περίπου 4-5 λεπτά, μετρώντας από το σημείο βρασμού.
Μενού Χριστουγέννων 2023: Δείτε συνταγές, ιδέες, προτάσεις
Βουτάμε τα μελομακάρονα ένα ένα και τα αφήνουμε στην άκρη. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και την ανακατεύουμε με το ηλιέλαιο, για να γυαλίσει. Βουτάμε τα μελομακάρονα και στη κουβερτούρα και πασπαλίζουμε με τα καρύδια. Μόλις παγώσει η σοκολάτα, απολαμβάνουμε.
Την είδαμε στην ομάδα Μαγειρικές Απολαύσεις
Δείτε όλες τις χριστουγεννιάτικες συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Η Γη της Ελιάς : Το μωρό της Αφροδίτης είναι του Χρήστου
- Ιφιγένεια Τζόλα : Βαρύ πένθος για τη Βασιλική από τη «Γη της Ελιάς»
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Κλείνει ο φάκελος της Ειρήνης Μουρτζούκου – Καθαρές οι τοξικολογικές του Παναγιωτάκη
- Μαζική ανάκληση σε παρτίδες γάλακτος