Ατομικά σοκολατένια σαραγλί με επικάλυψη σοκολάτας. Τα πιο κολασμένα γιορτινά γλυκάκια για τα Χριστούγεννα και όχι μόνο!
- ζαχαρη 1000 γραμμάρια
- νερό 1000 γραμμάρια
- γλυκόζη 50 γραμμάρια
- λεμονι 1 φλούδα
- λεμονι 1 κουταλιά της σούπας χυμό
Υλικά
- φυλλο κρουστας 1 κιλό φρέσκα
- βουτυρο 450 γραμμάρια
- αμυγδαλα 300 γραμμάρια
- καρυδια 300 γραμμάρια ψιλοκομμένα
- κανελά 1 κουταλάκι του γλυκού γεμάτο
- γαρίφαλο Μισό κουταλάκι του γλυκού
- ινδοκαρυδο 2-3 κουταλιές της σούπας
Για τα σαραγλί
- κουβερτουρα 2
Για την επικάλυψη
Τα Χριστούγεννα η παράδοση μας θέλει εκτός από κουραμπιέδες, μελομακάρονα και δίπλες, να φτιάχνουμε και διάφορα σιροπιαστά γλυκά όπως μπακλαβάδες, σαραγλί και άλλα. Σήμερα λοιπόν θα φτιάξουμε κολασμένα ατομικά σαραγλί με επικάλυψη σοκολάτας.
Η σοκολάτα είναι το αγαπημένο γλυκό μικρών και μεγάλων και φαίνεται πως πάει με όλα. Έτσι μπορείτε φέτος να ξεφύγετε από τα συνηθισμένα και να εμπλουτίσετε τον Χριστουγεννιάτικο μπουφέ σας με σοκολατένια σαραγλί.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα σοκολατένια σαραγλί:
Εκτέλεση για τα σοκολατένια σαραγλί
Ξεκινάμε την συνταγή μας με το σιρόπι. Βράζουμε για 5 λεπτά από το σημείο βρασμού, σε ένα κατσαρολάκι την ζάχαρη, το νερό, την γλυκόζη, την φλούδα λεμονιού και τον χυμό λεμονιού. Αφήνουμε το σιρόπι στην άκρη να κρυώσει και ξεκινάμε τα σαραγλί.
Δείτε ακόμα Ονειρεμένα ατομικά σαραγλί
Βάζουμε ένα φύλλο κρούστας και το ραντίζουμε με το λιωμένο βούτυρο. Από πάνω βάζουμε ακόμη ένα φύλλο κρούστας και το ραντίζουμε και πάλι με το βούτυρο. Ρίχνουμε το μείγμα που φτιάξαμε ανακατεύοντας τα ψιλοκομμένα καρύδια, τα ψιλοκομμένα αμύγδαλα, την κανέλα, το γαρίφαλο και το ινδοκάρυδο.
Τυλίγουμε και βουτυρώνουμε από πάνω καλά με όσο βούτυρο έμεινε. Κόβουμε σε κομμάτια και ψήνουμε τα σαραγλί στους 160 βαθμούς Κελσίου, για 1 ώρα περίπου, στις αντιστάσεις, σε ένα ταψί με λαδόκολλα, μέχρι να ροδίσουν καλά.
Δείτε ακόμα Συνταγές για σχολείο 2022: Υγιεινές εύκολες και νόστιμες
Σιροπιάζουμε τα σαραγλί καυτά με το κρύο σιρόπι. Αφού σιροπιαστούν τα αφήνουμε 3-4 ώρες και μετά τα βάζουμε σε μία σχάρα να στραγγίσουν. Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπεν μαρί και με δύο πιρούνια τα βουτάμε ένα ένα στην λιωμένη σοκολάτα. Τα αφήνουμε σε λαδόκολλα μέχρι να παγώσει η σοκολάτα και απολαμβάνουμε.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Filio Filio
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr