Συνταγή για Σοκολατένια βασιλόπιτα κέικ με καρύδια ! Η τέλεια ιδέα και ως βασιλόπιτα και ως κέικ χωρίς γλάσο. Για να υποδεχτούμε την νέα χρονιά με τον πιο απολαυστικό τρόπο!
- βούτυρο γάλακτος 250 γραμμάρια αγελαδινό σε θερμοκρασία δωματίου
- ζαχαρη 300 γραμμάρια
- αλέυρι που φουσκώνει μόνο του 500 γραμμάρια
- Φυσικό χυμό πορτοκάλι 100 γραμμάρια
- Γάλα φρέσκο 150 γραμμάρια
- κονιάκ 100 γραμμάρια
- καρυδια 150 γραμμάρια τριμμένα
- αλατι 1 πρέζα
- αυγα 5
- σοδα 1/2 κουταλάκι του γλυκού
- κανελά 1/2 κουταλάκι του γλυκού
- γαρίφαλο 1/2 κουταλάκι του γλυκού
- Ξύσμα πορτοκαλιού Από 1 πορτοκάλι περίπου
- βανίλια 3
Υλικά
- κουβερτουρα 180 γραμμάρια
- βουτυρο 80 γραμμάρια σε κομματάκια
- μελι 1 κουταλιά της σούπας
Για το γλάσο σοκολάτας
Οι νέες νοικοκυρές θέλουν να φτιάξουν μόνες τους την βασιλόπιτα, όμως δεν έχουν τον χρόνο για μπελαλίδικες συνταγές. Αν θέλετε λοιπόν να φτιάξετε μία βασιλόπιτα που να αρέσει σε μικρούς και μεγάλους, χωρίς να χρειαστεί να φάτε πολλή ώρα από τον χρόνο σας, τότε αυτή η σοκολατένια βασιλόπιτα κέικ είναι αυτό που αναζητάτε.
Εμείς δοκιμάσαμε αυτήν την σοκολατένια, αφράτη βασιλόπιτα με γλάσο πέρσι και οφείλουμε να ομολογήσουμε πως μπορεί να μην έπεσε σε εμάς το φλουρί όμως την καταευχαριστηθήκαμε! Δεν έμεινε ούτε ψίχουλο και φέτος σας την συστήνουμε ανεπιφύλακτα.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την σοκολατένια βασιλόπιτα κέικ:
Εκτέλεση για την σοκολατένια βασιλόπιτα κέικ
Αρχικά χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο γάλακτος και την ζάχαρη για 7-8 λεπτά, μέχρι το μείγμα να αφρατέψει και να ασπρίσει. Έπειτα ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτουμε την κανέλα, το γαρίφαλο, το αλάτι, τις βανίλιες και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε.
Διαλύουμε την σόδα στον χυμό πορτοκαλιού και προσθέτουμε το μείγμα στο μίξερ. Ρίχνουμε το κονιάκ και το γάλα εναλλάξ με το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, χτυπώντας το μείγμα ελαφρώς. Στο τέλος ρίχνουμε τα καρύδια ψιλοκομμένα.
Δείτε ακόμα Τσουρεκοκέικ βασιλόπιτα της Γκόλφως
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί 28×30 εκατοστά, το οποίο το έχουμε βουτυρώσει και το έχουμε στρώσει με λαδόκολλα. Ψήνουμε την βασιλόπιτα στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 50 λεπτά. Στα 30 λεπτά, κάνουμε το τεστ με το μαχαίρι κι αν βγει καθαρό είναι έτοιμη.
Εκτέλεση για το γλάσο σοκολάτας στην σοκολατένια βασιλόπιτα κέικ
Λιώνουμε σε ένα κατσαρολάκι την κουβερτούρα σε χαμηλή φωτιά μαζί με το βούτυρο κομμένο σε κομματάκια και το μέλι, ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Μόλις λιώσει η σοκολάτα και ομογενοποιηθεί το μείγμα, αποσύρουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά.
Δείτε ακόμα Βουτυρένια βασιλόπιτα κέικ
Αφήνουμε το γλάσο να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και με ένα κουτάλι της σούπας περιχύνουμε με το γλάσο την βασιλόπιτας, ξεκινώντας πάντα από το κέντρο του γλυκού και απλώνοντας. Μόλις παγώσει και σταθεροποιηθεί το γλάσο είναι έτοιμη να σερβιριστεί.
Tips για την σοκολατένια βασιλόπιτα κέικ
Για λευκό γλάσο χρησιμοποιούμε 400 γραμμάρια βανίλια υποβρύχιο και την ζεσταίνετε να λιώσει σε μπεν μαρί. Την σκεπάζουμε με μεμβράνη μόλις παγώσει το γλάσο και την διατηρούμε μέχρι το βράδυ της Πρωτοχρονιάς. Διατηρείται για λίγες μέρες.
Την συνταγή την είδαμε από την φίλη μας Eleni Kappou
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Δείτε όλες τις χριστουγεννιάτικες συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr