Σοκολατένιες Χριστουγεννιάτικες πάστες rudolf σκέτη σοκόλαση για τον Χριστουγεννιάτικο και τον Πρωτοχρονιάτικο μπουφέ. Με μους σοκολάτας και σιροπιασμένο παντεσπάνι, καλύτερες και από του ζαχαροπλαστείου!
- αυγα 9
- ζαχαρη 270 γραμμάρια
- αλατι 2 γραμμάρια
- βανίλια 2
- κορν φλαουρ 100 γραμμάρια
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 100 γραμμάρια
- κακαο 50 γραμμάρια
- βουτυρο 40 γραμμάρια λιωμένο
Υλικά
- φυτική σαντιγί 1000 ml (το πράσινο κουτί)
- πραλίνα 600 γραμμάρια φουντουκιού sisinni
Για της μους σοκολάτας
- κουβερτουρα 300 γραμμάρια
- Γάλα φρέσκο 250 ml
- σπορέλαιο 3 κουταλιές της σούπας
Για την γκανάζ σοκολάτας
- ζαχαροπαστα 1 λευκή
- ζαχαροπαστα 1 κόκκινη
- κουβερτουρα 2-3 λιωμένες
- χρώμα ζαχαροπλαστικής 1-2 σταγόνες κόκκινο
Για το στόλισμα
Κανείς δεν μπορεί να πει όχι σε μία πάστα γεμάτη σοκολάτα. Σήμερα λοιπόν θα φτιάξουμε εύκολες Χριστουγεννιάτικες σοκολατένιες πάστες που θα κάνουμε όλα τα ζαχαροπλαστεία της γειτονιάς να κλείσουν! Είναι πανεύκολες, γιορτινές και πολύ νόστιμες.
Μπορεί να τις φτιάξει ο καθένας, αφού αποτελούνται από απλά υλικά και μία ακόμη πιο απλή διαδικασία. Αν θέλετε τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά να γλυκάνετε τους καλεσμένους σας, αυτές οι σοκολατένιες πάστες είναι ό,τι πρέπει.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τις Σοκολατένιες Χριστουγεννιάτικες πάστες rudolf:
Εκτέλεση για το παντεσπάνι στις Σοκολατένιες Χριστουγεννιάτικες πάστες rudolf:
Αρχικά τοποθετούμε ένα τσέρκι 30×35 μέσα στο ταψί. Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει και να ασπρίσει το μείγμα. Έπειτα προσθέτουμε το αλάτι, τις βανίλιες και το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, μαζί με το κορν φλάουρ και το κακάο, και τα τρία υλικά, δύο φορές κοσκινισμένα.
Δείτε ακόμα Χριστουγεννιάτικα Σοκολατάκια με τρια υλικα
Ανακατεύουμε το μείγμα με μία τρυπητή κουτάλα και αφού ομογενοποιηθεί το μείγμα προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο. Αφού το μείγμα είναι έτοιμο, το μεταφέρουμε στο τσέρκι και το ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου για 35 λεπτά περίπου, πάνω κάτω, στις αντιστάσεις. Αφού το παντεσπάνι είναι έτοιμο, το χωρίζουμε σε 3 κομμάτια.
Εκτέλεση για το σιρόπι στις Σοκολατένιες Χριστουγεννιάτικες πάστες rudolf:
Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε την ζάχαρη και το νερό και βράζουμε για 3 λεπτά, μετρώντας από το σημείο βρασμού. Αφού βράσουμε το σιρόπι, απομακρύνουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά και προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού.
Εκτέλεση για την μους σοκολάτας
Χτυπάμε στο μίξερ την φυτική σαντιγί μέχρι να σφίξει. Λιώνουμε την πραλίνα φουντουκιού σε μπεν μαρί και προσθέτουμε την πραλίνα στην σαντιγί. Ανακατεύουμε για πολύ λίγο με μία μαρίζ, για να μην κόψει η σαντιγί. Σιροπιάζουμε το πρώτο παντεσπάνι και στρώνουμε από πάνω μία στρώση μους.
Δείτε ακόμα Τα πιο νόστιμα πολύχρωμα Χριστουγεννιάτικα τρουφάκια
Από πάνω τοποθετούμε το δεύτερο παντεσπάνι και στρώνουμε άλλη μία στρώση μους. Κλείνουμε με ακόμη ένα σιροπιασμένο παντεσπάνι και τελειώνουμε με μία στρώση μους. Βάζουμε όση μους μας απέμεινε σε ένα κορνέ και με το κορνέ σχηματίζουμε ένα κεφάλι κι ένα σώμα. Βάζουμε το γλυκό για όλο το βράδυ στην κατάψυξη να παγώσει καλά.
Εκτέλεση για την γκανάζ σοκολάτας
Το επόμενο πρωί ζεσταίνουμε το φρέσκο γάλα και μόλις αρχίσει να βράζει απομακρύνουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά και προσθέτουμε την κουβερτούρα. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και να ομογενοποιηθεί το μείγμα και προσθέτουμε το σπορέλαιο για να γυαλίσει η γκανάζ. Γλασάρουμε το γλυκό μας με την γκανάζ σοκολάτας.
Παίρνουμε την λευκή ζαχαρόπαστα και πλάθουμε μικρά μπαλάκια για ουρά. Κόβουμε επίσης μισό κύκλο για μάτια. Με λιωμένη κουβερτούρα, κάνουμε μικρά καφέ ματάκια πάνω στο μισό στρογγυλό ζαχαρόπαστας και αφού κρυώσει η κουβερτούρα τοποθετούμε την ουρά και τα μάτια στις πάστες.
Έπειτα χρησιμοποιούμε την κόκκινη ζαχαρόπαστα για μύτη. Ανακατεύουμε την ζαχαρόπαστα με κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής και αφού γίνει κόκκινη η ζαχαρόπαστα πλάθουμε μικρά μπαλάκια για μύτη. Τα τοποθετούμε πάνω στις πάστες.
Τέλος λιώνουμε την κουβερτούρα για στόλισμα και μεταφέρουμε την λιωμένη κουβερτούρα σε ένα κορνέ με λεπτή μύτη. Σχηματίζουμε τα κέρατα σε μία λαδόκολλα και τα βάζουμε να παγώσουν στην κατάψυξη. Αφού παγώσουν τα κολλάμε πάνω στις πάστες.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Theodwra Kermeniwth
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Δείτε όλες τις χριστουγεννιάτικες συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr