Συνταγή για Σοκολατένιο κορμό – Συνταγή ζαχαροπλαστείου. Ο Δημήτρης Μιχαηλίδης μας δείχνει έναν σοκολατένιο κορμό με παντεσπάνι σοκολάτας και σαντιγί με σοκολάτα αλλά και βανίλια. Είναι το τέλειο και δροσερό γλυκάκι, με την αυθεντική συνταγή ζαχαροπλαστείου τόσο για τον Χριστουγεννιάτικο όσο και τον Πρωτοχρονιάτικο μπουφέ.
- τυρί κρέμα 240 γραμμάρια
- ζάχαρη άχνη 70 γραμμάρια
- βανίλια 1
- κρεμα γαλακτος 120 ml 35%
Υλικά
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 70 γραμμάρια
- ζάχαρη άχνη 25 γραμμάρια
- κακαο 30 γραμμάρια
- νερό 70 γραμμάρια καυτό
- κρόκους αυγού 5
- ζαχαρη 85 γραμμάρια
- ασπραδια 5
Για το παντεσπάνι:
- κουβερτουρα 120 γραμμάρια 55%
- κρεμα γαλακτος 100 γραμμάρια καυτή 35%
- τυρί κρέμα 150 γραμμάρια
Για την γκανάζ:
Εύκολος Χριστουγεννιάτικος κορμός για αρχάριες
Μία πανεύκολη συνταγή για γιορτινό κορμό σοκολάτας με παντεσπάνι θα δούμε σήμερα έτσι ώστε να μη λείπει από κανένα γιορτινό μπουφέ. Μετά το φαγητό, ένα γλυκάκι τραβιέται και αυτό το εύκολο γλυκό με σίγουρη επιτυχία είναι για εσάς.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το γιορτινό κορμό με παντεσπάνι:
Εκτέλεση για τον Σοκολατένιο κορμό
Τοποθετούμε σε ένα μπολ το τυρί κρέμα, την άχνη, την βανιλίνη και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε την Κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, ανακατεύουμε και στη συνέχεια χτυπάμε το μείγμα με μίξερ χειρός μέχρι να γίνει μια κρέμα.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο. Σε ένα μπολ προσθέτουμε το αλεύρι και την άχνη και ανακατεύουμε. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το κακάο, το καυτό νερό, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε με μεμβράνη. Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα τους κρόκους με τα 15 γρ. ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
Βάζουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μια μαρέγκα. Προσθέτουμε σε 3 δόσεις τα 70 γρ. ζάχαρη συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Ρίχνουμε το 1/3 της μαρέγκας στο μπολ με το μείγμα των κρόκων και ανακατεύουμε με ένα σύρμα απαλά.
Μενού Χριστουγέννων 2023: Δείτε συνταγές, ιδέες, προτάσεις
Κοσκινίζουμε μέσα το μείγμα του αλευριού και ανακατεύουμε. Αδειάζουμε μέσα το μείγμα του κακάο και ανακατεύουμε ελαφρά με μια σπάτουλα ρίχνοντας μέσα σε δόσεις και την υπόλοιπη μαρέγκα. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί κουζίνας με στρωμένη λαδόκολλα και το απλώνουμε ομοιόμορφα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 160 βαθμούς για περίπου 13’. Αφήνουμε το παντεσπάνι να κρυώσει με μια πετσέτα από πάνω. Κόβουμε τις άκρες από το παντεσπάνι ώστε να σχηματίσουμε ένα ομοιόμορφο ορθογώνιο.
Αφρατεύουμε την κρέμα και με ένα κορνέ την απλώνουμε πάνω στο παντεσπάνι. Τυλίγουμε προσεκτικά το παντεσπάνι για να μη σπάσει και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες. Σε ένα μπολ ρίχνουμε την κουβερτούρα ψιλοκομμένη και την καυτή Κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά και ανακατεύουμε.
Ο πιο εύκολος Χριστουγεννιάτικος κορμός για το 2023
Αφήνουμε να κρυώσει στο ψυγείο για 10’-15’. Βάζουμε σε ένα μπολ το τυρί κρέμα, προσθέτουμε την γκανάζ και χτυπάμε με το μίξερ χειρός μέχρι να αφρατέψει.
Βάζουμε την κρέμα σε ένα κορνέ με στρογγυλή μύτη και απλώνουμε πάνω στον κορμό. Με ένα πινέλο κάνουμε γραμμές στον κορμό (αλείφοντάς τον). Προαιρετικά γαρνίρουμε με λίγη τριμμένη κουβερτούρα.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση:
Δείτε όλες τις χριστουγεννιάτικες συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή