Συνταγή για σοκολατόπιτα για την νηστεία των Χριστουγέννων. Πεντανόστιμη σοκολατόπιτα χωρίς ζάχαρη, νηστίσιμη και vegan για την περίοδο των Χριστουγέννων αλλά και για κάθε περίοδο νηστείας. Αξίζει να την δοκιμάσετε.
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 240 γραμμάρια
- στέβια 150 γραμμάρια
- ταχίνι 150 γραμμάρια με στέβια
- γάλα αμυγδάλου 350 ml
- νερό 120 ml
- κακαο 70 γραμμάρια
- βανίλια 2
- Ξύσμα πορτοκαλιού Από 1 πορτοκάλι
- σοδα 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική
- μπέικιν πάουντερ 2 κουταλάκια του γλυκού
Υλικά
- γάλα αμυγδάλου 600 ml
- στέβια 70 γραμμάρια
- κακαο 2 κουταλιές της σούπας
- κουβερτουρα 250 γραμμάρια με στέβια
Για το γλάσο
Δείτε ακόμα Σοκολατόπιτα με πηχτό γλάσο
Ποιος είπε ότι πρέπει να στερηθούμε ένα κομμάτι ζουμερής σοκολατόπιτας επειδή νηστεύουμε ή επειδή είμαστε vegans; Ο Παναγιώτης Παπαδάκης φτιάχνει για εμάς την σοκολατόπιτα της νηστείας των Χριστουγέννων που σίγουρα θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους. Χωρίς ζάχαρη αλλά με στέβια.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την σοκολατόπιτα για την νηστεία των Χριστουγέννων:
INGREDIENTS
240 g plain flour
150 g stevia
150 g tahini with stevia
350 g almond milk
120 g water
70 g cocoa powder
2 vanilla
Zest from 1 orange
1 tsp baking soda
2 tsp baking powder
——————————————-
600 g almond milk
70 g stevia
2 tbsp cocoa powder
250 g dark chocolate with stevia
——————————————–
25×35 cm
GERMAN
ZUTATEN
240 g einfaches Mehl
150 g Stevia
150 g Tahini mit Stevia
350 g Mandelmilch
120 g Wasser
70 g Kakaopulver
2 Vanille
Zeste von 1 Orange
1 TL Natron
2 TL Backpulver
——————————————-
600 g Mandelmilch
70 g Stevia
2 EL Kakaopulver
250 g Zartbitterschokolade mit Stevia
——————————————–
25×35 cm
5′ Χρόνος Εκτέλεσης
15-20 λεπτά Χρόνος Ψησίματος
14 Κομμάτια
Εκτέλεση για την Σοκολατόπιτα για την νηστεία των Χριστουγέννων
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γάλα αμυγδάλου , την stevia , το κακάο σκόνη , το νερό ,το ταχίνι με stevia , τις βανιλίνες , το ξύσμα και ανακατεύουμε πολύ καλά. Ρίχνουμε το μπέικεν και την σόδα μέσα στο αλεύρι για όλες τις χρήσεις και το κοσκινίζουμε μέσα στο μείγμα.
Ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα σύρμα μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα.
Σε ένα ταψί 25χ35 εκατοστών ρίχνουμε το μείγμα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 15-20 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου. Όσο ψήνεται η σοκολατόπιτα κόβουμε με το μαχαίρι την κουβερτούρα με την stevia.
Δείτε ακόμα Το γλυκό της εβδομάδας: Σοκολατόπιτα με σιρόπι
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το γάλα αμυγδάλου την ,stevia και ανακατεύουμε πάνω στην φωτιά μέχρι να ζεσταθεί καλά. Αποσύρουμε από την φωτιά προσθέτουμε την κουβερτούρα και 2 κουταλιές της σούπας κακάο. Το ξαναβάζουμε πάνω στην φωτιά και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά.
Βλέπουμε αν ψήθηκε η σοκολατόπιτα με ένα ξυλάκι και την βγάζουμε από τον φούρνο. Κάνουμε τρύπες σε όλη την επιφάνεια και ρίχνουμε σιγά σιγά το γλάσο. Το αφήνουμε να κρυώσει και η πιο νόστιμη αλάδωτη σοκολατόπιτα σε 5′ είναι έτοιμη!! Ιδανική για περιόδους νηστείας!! Καλή σας επιτυχία!!
Δείτε το βίντεο εδώ :
Δείτε όλες τις χριστουγεννιάτικες συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή