Close
σοκολατόπιτα-για-τα-Χριστούγεννα-συνταγή-

Συνταγή για σοκολατόπιτα, ζουμερή και σοκολασμένη που μπορούμε να την φτιάξουμε για κέρασμα τα Χριστούγεννα σε χαρτάκια ή για τις υπογλυκαιμίες μας και να την συνοδεύσουμε με σαντιγί. Η πιο εύκολη συνταγή.

Νηστεία Χριστουγέννων: Σοκολατόπιτα χωρίς ζάχαρη από τον Παναγιώτη Παπαδάκη

Η σοκολατόπιτα είναι ένα γλυκό παντός καιρού. Μπορούμε να την φάμε το Καλοκαίρι με παγωτό καϊμάκι ή να την απολαύσουμε τον Χειμώνα με σαντιγί. Οπότε, γιατί να λείπει και από το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι; Θα δούμε σήμερα την πιο εύκολη και πετυχημένη συνταγή για σοκολατόπιτα που μπορούμε να την κάνουμε και σαν ατομικό κέρασμα σε χαρτάκια.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την σοκολατόπιτα των Χριστουγέννων:

σοκολατόπιτα-για-τα-Χριστούγεννα-συνταγή-

Εκτέλεση για το σιρόπι

Ξεκινάμε την συνταγή μας με το σιρόπι γιατί το θέλουμε τελείως κρύο. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό, την ζάχαρη, τον νες καφέ, το κακάο και το κονιάκ και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πάρουν βράση. Μόλις το μείγμα πάρει βράση, αποσύρουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει τελείως.

σοκολατόπιτα-για-τα-Χριστούγεννα-συνταγή-

Εκτέλεση για το παντεσπάνι

Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά, την ζάχαρη και την βανίλια μέχρι το μείγμα να αφρατέψει. Στη συνέχεια προσθέτουμε σταδιακά το σπορέλαιο και το νερό. Αφού ομογενοποιηθεί το μείγμα, σταματάμε το μίξερ και κοσκινίζουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.

Ρίχνουμε το μείγμα με το αλεύρι στο μίξερ και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Έπειτα το μεταφέρουμε σε ένα ταψί ή ένα πυρέξ με λαδόκολλα 32×25 εκατοστά. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα για 30 λεπτά.

Σοκολατόπιτα Ferrero Rocher

Μόλις βγει από τον φούρνο και είναι ακόμη ζεστή την τρυπάμε με ένα πιρούνι εδώ κι εκεί και έπειτα την περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι. Αφήνουμε στην άκρη να απορροφηθεί το σιρόπι και ετοιμάζουμε την γκανάζ.

σοκολατόπιτα-για-τα-Χριστούγεννα-συνταγή-

Εκτέλεση για την γκανάζ

Σε ένα κατσαρολάκι, σε μέτρια φωτιά βάζουμε το φρέσκο γάλα, την ζάχαρη και το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ανακατεύουμε συνέχεια. Μόλις πάρει βράση αποσύρουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά.

Ρίχνουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα και την μερέντα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα. Περιχύνουμε με την γκανάζ την σοκολατόπιτα και την βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει καλά. Έπειτα μπορούμε να κόψουμε σε μικρά παστάκια και να την βάλουμε σε χαρτάκια.

σοκολατόπιτα-για-τα-Χριστούγεννα-συνταγή-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Theologia Papatsou

Όλες οι χριστουγεννιάτικες συνταγές μας ΕΔΩ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr