Νόστιμο σουφλέ για την Πρωτοχρονιά με πένες που θα κλέψει τις εντυπώσεις και θα τραβήξει τα βλέμματα. Λιώνει στο στόμα!!!
- Γάλα φρέσκο 1.125 γραμμάρια
- βουτυρο 4 κουταλιές της σούπας
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 10 κουταλιές της σούπας όχι πολύ γεμάτες
- μοσχοκάρυδο Κατά βούληση
- αλατι Κατά βούληση
- κρόκους αυγού 1
- τυρί Μισό φλιτζάνι τριμμένο
Υλικά
- πενες Μισό κιλό
- μπεικον 100 γραμμάρια περίπου
- γαλοπουλα 50 γραμμάρια περίπου καπνιστή
- γραβιέρα 50 γραμμάρια περίπου τριμμένη
Για το σουφλέ
- μοτσαρελα 50-100 γραμμάρια τριμμένη
Για το πασπάλισμα
Τα σουφλέ ζυμαρικών είναι από τα αγαπημένα μας σουφλέ και σήμερα θα δούμε πως μπορούμε να φτιάξουμε ένα πεντανόστιμο σουφλέ με πένες για το Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι. Είναι ένα πανεύκολο και γιορτινό σουφλέ για την Πρωτοχρονιά με πένες που σίγουρα θα κλέψει τις εντυπώσεις.
Δείτε ακόμα Εύκολο σουφλέ για τραπέζι με φύλλο κρούστας
Σήμερα λοιπόν θα δοκιμάσουμε αυτό το σουφλέ για να εμπλουτίσουμε τον Πρωτοχρονιάτικο μπουφέ και για να χορτάσουμε όλους τους αγαπημένους μας ανθρώπους. Είναι μία πολλή ωραία συνταγή, εύκολη και οικονομική και μπορεί να την κάνει ο καθένας.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το σουφλέ για την Πρωτοχρονιά με πένες :
Εκτέλεση για την μπεσαμέλ στο σουφλέ για την Πρωτοχρονιά με πένες
Αρχικά βάζουμε σε μία κατσαρόλα το φρέσκο γάλα, το βούτυρο και το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και βράζουμε, ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να πήξει. Μόλις πήξει, αποσύρουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά και προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, το αλάτι και τον κρόκο. Επίσης βάζουμε το τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε καλά.
Εκτέλεση για το σουφλέ για την Πρωτοχρονιά με πένες
Βράζουμε τις πένες σε αλατισμένο νερό, τις σουρώνουμε και τις στρώνουμε σε ένα λαδωμένο πυρέξ. Από πάνω στρώνουμε λίγη μπεσαμέλ. Πάνω από την μπεσαμέλ στρώνουμε κι άλλες πένες, το μπέικον και την καπνιστή γαλοπούλα σε κύβους, την τριμμένη γραβιέρα και από πάνω μπεσαμέλ.
Δείτε ακόμα Σουφλέ με ριγκατόνι χωρίς κρέμα γάλακτος
Πάνω από την μπεσαμέλ στρώνουμε μία σειρά πένες, τα αλλαντικά, την γραβιέρα και στο τέλος μπεσαμέλ. Τελειώνουμε με την τριμμένη μοτσαρέλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, μέχρι να ροδίσει καλά και να λιώσει το τυρί. Έτοιμο.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Κατερίνα Στερπη
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα Μαγειρικές Απολαύσεις
Δείτε όλες τις χριστουγεννιάτικες συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr