Συνταγή για σουφλέ ζυμαρικών με τορτελίνια και μπεσαμέλ για το τραπέζι των Χριστούγεννων αλλά και της Πρωτοχρονιάς. Θα συνοδεύσει τέλεια την γεμιστή γαλοπούλα, το κοτόπουλο ή και το κρέας στα κάρβουνα και έχει εύκολη εκτέλεση για τις πολυάσχολες γυναίκες.
- τορτελινια 1 πακέτο με τυρί
Υλικά
- Γάλα φρέσκο 500 ml
- αυγα 1
- νερό 1 ποτήρι
- κορν φλαουρ 3 κουταλιές της σούπας
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- κύβος κότας 1/2
- μοσχοκάρυδο 1-2 πρέζες φρεσκοτριμμένο
- κεφαλοτύρι 1 χούφτα τριμμένο
Για τη μπεσαμέλ
- ελαιολαδο 1 σφηνάκι
- κεφαλοτύρι 150 γραμμάρια τριμμένο
- ζαμπόν 3 φέτες
- πιπέρι 1 πρέζα
- γκούντα 100 γραμμάρια τριμμένη
Για το πυρέξ
- κεφαλοτύρι 1 χούφτα τριμμένο
Για το πασπάλισμα
Σουφλέ ζυμαρικών με χοντρά μακαρόνια
Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί στα τορτελίνια. Είναι σίγουρα από τα πιο αγαπημένα ζυμαρικά, αφού είναι γεμισμένα είτε με τυριά, είτε με κρέας. Σήμερα θα δοκιμάσουμε τα δικά μας αγαπημένα τορτελίνια, γεμισμένα με τυρί, σε ένα απολαυστικό και εύκολο σουφλέ ζυμαρικών, με σπιτική μπεσαμέλ και μερικά ακόμη απλά υλικά.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το σουφλέ με τορτελίνια για το Γιορτινό τραπέζι:
Εκτέλεση
Αρχικά βράζουμε τα τορτελίνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, τα σουρώνουμε και τα βάζουμε στην άκρη. Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε το φρέσκο γάλα και το χτυπημένο αυγό. Σε ένα ποτήρι του νερού νερό, διαλύουμε το κορν φλάουρ.
Μόλις το γάλα στην κατσαρόλα ξεκινά να παίρνει βράση, προσθέτουμε το νερό με το κορν φλάουρ και ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και τον κύβο κότας. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ. Μόλις πήξει, αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε το μοσχοκάρυδο και το τριμμένο κεφαλοτύρι.
Παίρνουμε ένα πυρέξ και βάζουμε στον πάτο του το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τα τορτελίνια και ανακατεύουμε για να λαδωθούν. Έπειτα βάζουμε το τριμμένο κεφαλοτύρι, το ζαμπόν ψιλοκομμένο, το πιπέρι, το τριμμένο γκούντα και ανακατεύουμε.
Σουφλέ ζυμαρικών με γιαούρτι
Ρίχνουμε από πάνω την μπεσαμέλ και την στρώνουμε καλά. Πασπαλίζουμε με τριμμένο κεφαλοτύρι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.
Tips
Αντί για ζαμπόν μπορούμε να βάλουμε μπέικον ή σαλάμι με πιπεριές και ελιές. Γενικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όποια αλλαντικά και τυριά θέλουμε.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Μένια Στεφοπούλου
Όλες οι χριστουγεννιάτικες συνταγές μας ΕΔΩ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Γρίπη Α: Τα υπέρ και τα κατά του εμβολίου σύμφωνα με τους ειδικούς
- Άρτα-Θάνατος 5χρονης: Τα ευρήματα που προβλημάτισαν – Είναι το 2ο παιδί της οικογένειας που φεύγει από τη ζωή
- Η Γη της Ελιάς επόμενα επεισόδια Δ’ κύκλος : 77, 78, 79α, 79β, 80, 81, 82α
- Θύμα Βεντέτας ο Στέφανος Καλογιάννης πρώην παίχτης Reality – Τον Πυροβόλησαν στο κεφάλι
- Σκουριασμένα ταψιά: Με αυτά τα tips τα ταψιά σας θα μοιάζουν με καινούργια