Χριστουγεννιάτικα Σουηδικά ψωμάκια Lucia Lussekats. Χριστουγεννιάτικα Σουηδικά ψωμάκια Lucia Lussekats με σταφίδες και πολύ απλά υλικά. Υπέροχη πρόταση για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι.
- αλεύρι για τσουρέκια 1 κιλό
- μπέικιν πάουντερ 20 γραμμάρια
- βανίλια 1
- κανελά 1 κουταλάκι του γλυκού
- αλατι Λίγο
- μαστιχα Λίγη
- κάρδαμο Λίγο
Υλικά
- μαγιά 25 γραμμάρια
- ζαχαρη 2 κουταλάκια του γλυκού
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κουταλιά της σούπας
- νερό 50 ml ζεστό
Για την μαγιά
- Γάλα φρέσκο 500 ml
- κρόκο Κοζάνης 1 γραμμάριο
- βουτυρο 150 γραμμάρια
- ζαχαρη 150 γραμμάρια
Για το τέταρτο μείγμα της ζύμης
- σταφίδες 400 γραμμάρια
Για την γέμιση
Στην Ελλάδα έχουμε πολλές Χριστουγεννιάτικες λιχουδιές για να εμπλουτίσουμε το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι μας. Μελομακάρονα, δίπλες, κουραμπιέδες, Χριστουγεννιάτικους κορμούς, αλεξανδρινά και άλλα πολλά πεντανόστιμα Χριστουγεννιάτικα γλυκά.
Ποτέ όμως δεν είναι αργά να πειραματιστούμε στην κουζίνα και να έρθουμε σε επαφή και με τις Χριστουγεννιάτικες παραδόσεις άλλων χωρών. Η Σουηδία είναι γνωστή για τα Χριστουγεννιάτικα Σουηδικά ψωμάκια Lucia Lussekats .
Δείτε ακόμα Sacher torte :Aυθεντική αυστριακή Ζάχερτορτε
Αν την έχετε επισκεφθεί σίγουρα έχετε δοκιμάσει τα Χριστουγεννιάτικα Σουηδικά Lucia Lussekats κι αν έχετε ψάξει άρθρα για τα Χριστούγεννα στην Σουηδία σίγουρα έχουν αναφέρει τα Lucia Lussekats στις λιχουδιές που πρέπει να δοκιμάσετε. Φέτος τα Χριστούγεννα θα φτιάξουμε τα Lucia Lussekats σπίτι μας.
Διαβάστε παρακάτω την εκτέλεση για τα Χριστουγεννιάτικα Σουηδικά ψωμάκια Lucia Lussekats:
Εκτέλεση για το πρώτο μείγμα της ζύμης για τα ψωμάκια Lucia / Lussekats
Σε ένα μπολ προσθέτουμε το αλεύρι για τσουρέκια, το μπέικιν πάουντερ, την βανίλια, την κανέλα, το αλάτι, την μαστίχα και το κάρδαμο. Ανακατεύουμε πολύ καλά τα υλικά μας μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και αφήνουμε το μείγμα μας σε ζεστό μέρος μέχρι να προετοιμάσουμε και τα άλλα μείγματα της ζύμης.
Εκτέλεση για το δεύτερο μείγμα της ζύμης Χριστουγεννιάτικα Σουηδικά ψωμάκια Lucia Lussekats
Σε ένα ξεχωριστό μπολ ανακατεύουμε την μαγιά,. την ζάχαρη, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και το ζεστό νερό. Αφού ομογενοποιηθεί το μείγμα βάζουμε και το δεύτερο μας μπολ σε ζεστό μέρος.
Εκτέλεση για το τρίτο μείγμα της ζύμης για ταΧριστουγεννιάτικα Σουηδικά ψωμάκια Lucia Lussekats
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε καλά την ζάχαρη και τα αυγά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και βάζουμε το μπολ μας στην άκρη.
Εκτέλεση για το τέταρτο μείγμα της ζύμης Χριστουγεννιάτικα Σουηδικά ψωμάκια Lucia Lussekats
Τέλος σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε το φρέσκο γάλα, τον κρόκο Κοζάνης, το βούτυρο και την ζάχαρη και ζεσταίνουμε το μείγμα μας σε μεσαία φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και το βούτυρο.
Εκτέλεση για τα Χριστουγεννιάτικα Σουηδικά ψωμάκια Lucia Lussekats
Αφού ετοιμάσουμε και τα τέσσερα μείγματα τα ανακατεύουμε και τα ζυμώνουμε όλα μαζί. Προσθέτουμε τις σταφίδες και αφού ζυμώσουμε για να πάνε παντού οι σταφίδες βάζουμε το ζυμάρι μας σε ζεστό μέρος και περιμένουμε μέχρι να φουσκώσει.
Στην συνέχεια χωρίζουμε το ζυμάρι σε μπαλάκια και δίνουμε τα σχήματα της αρεσκείας μας με τα χέρια μας. Μεταφέρουμε τα Lucia μας σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνουμε στους 170 βαθμούς Κελσίου για 30-35 λεπτά περίπου.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Mako-Maria Bekurashvili
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Δείτε όλες μας τις χριστουγεννιάτικες συνταγές με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ανακαλείται κατεψυγμένη πίτσα μετά από εντοπισμό επικίνδυνου μικροβίου
- Μερομήνια 2024 – 2025 : Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με χιόνια και πολικό ψύχος
- Φως στο Τούνελ : Μελάνιαζε και τέζα- Η κυνική μαρτυρία της Μουρτζούκου – Τα ψέματα και οι αντιφάσεις
- Η Γη της Ελιάς : O Ιπποκράτης έδιωξε τα αδέρφια Βαρώτσου από τη Μάνη
- Οδηγός γενικής καθαριότητας για να αστράψει το σπίτι σου πριν στολίσεις για τα Χριστούγεννα