Close
συνταγή-για-σπιτικό παριζάκι-κοτόπουλο-με-φιστίκια Αιγίνης-και-μανιτάρια-

Συνταγή για σπιτικό παριζάκι κοτόπουλο με φιστίκια Αιγίνης και μανιτάρια για μεζεδάκι στον γιορτινό μπουφέ τα Χριστούγεννα ή την Πρωτοχρονιά ή για το κρασί, την μπύρα, το ούζο μας.

Συνταγή για σπιτικό παριζάκι με ένα μπουκάλι (βίντεο)

Το παριζάκι είναι νόστιμο αλλά δεν το βάζουμε συχνά στο σπίτι μας, διότι είναι ανθυγιεινό. Όχι όμως όταν το φτιάχνουμε με τα χεράκια μας και χρησιμοποιώντας τα καλύτερα υλικά. Θα δούμε λοιπόν εύκολο παριζάκι κοτόπουλο με φιστίκια Αιγίνης και μανιτάρια, για τον γιορτινό μπουφέ αλλά και για όλο τον χρόνο. Κατάλληλο και για παιδιά!

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το σπιτικό αλλαντικό κοτόπουλο με φιστίκια Αιγίνης και μανιτάρια:

συνταγή-για-σπιτικό παριζάκι-κοτόπουλο-με-φιστίκια Αιγίνης-και-μανιτάρια-

Εκτέλεση

Κόβουμε το κοτόπουλο κάθετα σε κομμάτια και το βάζουμε στο μούλτι μαζί με το αλάτι, το πιπέρι, το σκόρδο, το κρεμμύδι, την πάπρικα και τα αλέθουμε καλά. Ανακατεύουμε το μείγμα με τα φιστίκια Αιγίνης και τα μανιτάρια.

Απλώνουμε μια μεμβράνη και πάνω τις βάζω κουταλιές-κουταλιές το μείγμα στη σειρά να γίνει σαν κορμός. Το συμπιέζουμε πολύ καλά, να μην έχει κενά ανάμεσα, και το τυλίγουμε σαν καραμέλα σφιχτά με τη μεμβράνη.

Το τυλίγουμε από πάνω με άλλη μια μεμβράνη και κλείνω σφιχτά τις άκρες τους. Το Βάζουμε σε μια κατσαρόλα, γεμίζουμε  με νερό να καλύπτει το ρολό και το αφήνουμε να βράσει σε μέτρια ένταση για 1  ώρα.

Σπιτικό παριζάκι κοτόπουλο

Το βγάζουμε, αφαιρούμε τις μεμβράνες, το μεταφέρουμε σε αντικολλητικό χαρτί στο ταψί ή πάνω σε σχάρα και το ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα, μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα για 20 λεπτά περίπου. Το αφήνουμε να κρυώσει και με ένα κοφτερό μαχαίρι το κόβω σε λεπτές φέτες.

συνταγή-για-σπιτικό παριζάκι-κοτόπουλο-με-φιστίκια Αιγίνης-και-μανιτάρια-

Οι φωτογραφίες  είναι της φίλης μας Olha Pazyuk

Όλες οι χριστουγεννιάτικες συνταγές μας ΕΔΩ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr