Συνταγή για μανταρινάτα με σοκολάτα, που θα μπορέσουμε να τα απολαύσουμε εμείς και όσοι αγαπάμε! Τώρα που είμαστε σπίτι, μπορούμε να βάλουμε όλη μας την τέχνη στην κουζίνα. Τίποτα δεν είναι πιο διασκεδαστικό από το να ασχολείσαι με την ζαχαροπλαστική.
- μανταρίνι 6 μεγάλα χοντρόφλουδα
- ζαχαρη 1 φλ. του τσαγιού
- φρυγανιά 1/2 φλ του τσαγιού τριμμένη
- κακαο 2 κ.σ άγλυκο
- καρυδια 300 γραμμάρια ψιλοκομμένα
- κονιάκ 1 σφηνάκι
Υλικά
- κουβερτουρα 300 γρ.
- μελι 1 κ.γ
- ηλιέλαιο 1 κ.γ
Για την επικάλυψη
Αυτό διότι με την ζαχαροπλαστική δεν ασχολούνται τόσο τακτικά όσο με την μαγειρική οι περισσότεροι από εμάς. Αυτά τα σοκολατάκια λοιπόν μπορούν να γίνουν το αγαπημένο γλυκό της καραντίνας και όχι μόνο. Βάλτε όλη σας την τέχνη και δημιουργήστε σοκολατάκια γεμιστά με μανταρίνι και καρύδια. Με μία υπέροχη σοκολατένια επικάλυψη.
Δείτε ακόμα Σοκολατάκια με βρώμη, καρύδια και μέλι έτοιμα σε 10΄
Υπέροχα σε γεύση, μπορούν να καλύψουν τις υπογλυκαιμίες σας. Μέσα στην γλύκα, λιώνουν στο στόμα και μπορούμε να σας υποσχεθούμε ότι είναι καλύτερα και από τα αγοραστά! Δείτε την εκτέλεση της συνταγής παρακάτω:
Προεργασία για τα μανταρίνια
Πλένουμε καλά τα μανταρίνια, τα στίβουμε και παίρνουμε τον χυμό τους. Στην συνέχεια καθαρίζουμε τις φλούδες από τις ίνες. Έπειτα, ξεπικρίζουμε τις φλούδες.
Για το ξεπίκρισμα
Παίρνουμε ένα κατσαρολάκι μικρό και το γεμίζουμε με καθαρό νερό. Βάζουμε τις φλούδες μέσα και τις αφήνουμε να πάρουν μία βράση για περίπου 1-2 λεπτά. Όχι περισσότερο. Αδειάζουμε το νερό και βάζουμε καθαρό νερό. Βάζουμε πάλι στην φωτιά τις φλούδες να πάρουν μία βράση για ένα λεπτό.
Εκτέλεση για τα σοκολάτακια
Στραγγίζουμε καλά τις φλούδες και τις βάζουμε μέσα στο μούλτι. Τις ψιλοκόβουμε έτσι ώστε να έχει μικρά κομμάτια μέσα στα σοκολάτακια. Τις γυρίζουμε σε καθαρό κατσαρολάκι μαζί με τον χυμό και την ζάχαρη και βράζουμε το μείγμα για περίπου 10 με 15 λεπτά.
Θέλουμε το μείγμα μας να γίνει μία πηχτή μαρμελάδα. Κατεβάζουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά και προσθέτουμε το κακάο. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί το κακάο. Στην συνέχεια προσθέτουμε την φρυγανιά και τα ψιλοκομμένα καρύδια. Ανακατεύουμε.
Το μείγμα μας θέλουμε να είναι πηχτό και να μπορεί να πλάθεται. Αφήνουμε λοιπόν το μείγμα να κρυώσει. Παίρνουμε ένα κατσαρολάκι και βάζουμε το κονιάκ. Πλάθουμε τα σοκολατάκια μας βουτώντας κάθε φορά τα χέρια μας στο κονιάκ έτσι ώστε να μην κολλάνε στα χέρια και να αρωματίσουμε ταυτοχρόνως και τα σοκολατάκια.
Αφήνουμε τα σοκολάτακια στην λαδόκολλα να στεγνώσουν. Στην συνέχεια, λιώνουμε σε μπεν μαρι την σοκολάτα, το μέλι και το λάδι και βουτάμε τα σοκολατάκια μας μέσα στην λιωμένη σοκολάτα. Αφήνουμε τα σοκολατάκια να στεγνώσουν καλά και σερβίρουμε σε καραμελόχαρτα.
Tips
Αντί για μανταρίνια μπορούμε να βάλουμε 3-4 πορτοκάλια.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Tzela Antonopoulou
και την βρήκαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr