Συνταγή για μπισκότα βουτύρου με σφραγίδα! Στη σημερινή μας συνταγή θα φτιάξουμε και θα δοκιμάσουμε τραγανά μπισκότα βουτύρου με σφραγίδα! Το άρωμα και η γεύση βουτύρου θα σας συναρπάσει και θα κάνει αυτά τα βουτυρένια και αρωματικά μπισκότα να γίνουν ανάρπαστα για το χριστουγεννιάτικο μπουφέ και όχι μόνο!
Με αυτά τα μπισκότα μπορείτε να συνοδεύσετε το καφεδάκι σας ή να τα προσφέρετε στους λιγοστούς καλεσμένους σας τα φετινά Χριστούγεννα! Επίσης είναι πολύ νόστιμα και μπορείτε να τα απολαύσετε ακόμη και στο πρωινό σας.
Δείτε ακόμα Μαμαδίστικα μπισκότα πορτοκαλιού χωρίς αυγά και χωρίς γάλα (νηστίσιμα)
Η παρασκευή τους είναι πανεύκολη και είμαστε σίγουροι ότι όλη η οικογένεια θα τα αγαπήσει πολύ. Σηκώστε τα μανίκια σας λοιπόν και μπείτε στις κουζίνες. Διαβάστε την εκτέλεση της συνταγής παρακάτω:
Για την Πρωτοχρονιά και όχι μόνο! Με πλούσια γεύση και άρωμα βουτύρου και βανίλιας, σαν τα σκωτσέζικα shortbreads. Η δόση αυτή και η σφραγίδα μου των 7,5 εκατ. έβγαλαν 25 μπισκότα. Για τα μικρά -και εμάς τα μεγάλα- παιδιά τα διακοσμούμε αν θέλουμε με γλάσο!
Εκτέλεση
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε για 10 λεπτά με φτερό το βούτυρο, την ζάχαρη και την βανίλια μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει το μείγμα μας. Στην συνέχεια προσθέτουμε το αυγό και ξαναχτυπάμε. Σταδιακά προσθέτουμε και το αλεύρι για όλες τις χρήσεις μαζί με το αλάτι ώστε να σχηματιστεί μία ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια και στα τοιχώματα.
Τυλίγουμε την ζύμη μας με νάιλον αφού είναι έτοιμη και την βάζουμε στο ψυγείο για μία με δύο ώρες μέχρι να σφίξει καλά. Την φτιάχνουμε δύο μέρες πριν την χρησιμοποιήσουμε. Όταν την βγάλουμε από το ψυγείο, την αφήνουμε για μία ώρα έξω από το ψυγείο για να μαλακώσει λίγο.
Κόβουμε την ζύμη σε κομμάτια 35 γρ. και σχηματίζουμε μπαλάκια. Πάνω σε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί, τοποθετούμε το κάθε μπαλάκι, βουτάμε σε ένα μπολ με αλεύρι την σφραγίδα των μπισκότων για τα σχέδια και την πιέζουμε πάνω στο μπαλάκι για να ανοίξει.
Όταν δούμε να ξεχειλίζει η ζύμη από τα πλάγια είναι εντάξει. Αφαιρούμε προσεκτικά το μπισκότο και το κόβουμε με ανάλογης διάστασης στρογγυλό κουπάτ για να μην έχει ακανόνιστο περίγραμμα. Τοποθετούμε τα μπισκότα μας σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τα βάζουμε στην κατάψυξη για 10-15 λεπτά.
Βάζοντας τα μπισκότα στην κατάψυξη βοηθάμε το σχέδιο να διατηρηθεί και στο ψήσιμο. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις. Ψήνουμε τα μπισκότα μας για 15-18 λεπτά ανάλογα τον φούρνο που διαθέτουμε.
Μόλις πάρουν μία υποψία χρώματος στις άκρες, είναι έτοιμα. Αφήνουμε στο ταψί τα μπισκότα να κρυώσουν για 10 λεπτά και στην συνέχεια τα μεταφέρουμε με προσεχή, χρησιμοποιώντας σπάτουλα σε σχάρα. Διακοσμούμε τα μπισκότα μας με γλάσο.
Την συνταγή την βρήκαμε από την φίλη μας Λιζα Σαραντιδου
στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr