Συνταγή για σπιτικό λικέρ κάστανο! Φτιάχνουμε ένα υπέροχο λικέρ με γεύση και άρωμα από κάστανο. Μπορείτε να το φτιάχνετε για γιορτές, για τα Χριστούγεννα ή την Πρωτοχρονιά. Έχει μεγάλη διάρκεια ζωής και μπορείτε να το απολαμβάνετε όποτε το επιθυμείτε!
Εκτέλεση:
Βράζουμε τα κάστανα για 20′ (ενώ τα έχουμε χαράξει στη μέση, για να ξεφλουδίζονται εύκολα), τα βάζουμε σε ένα βάζο μαζί με το κονιάκ τη μισή ζάχαρη, τη κανέλα κ τα γαρύφαλλα αφήνουμε στον ήλιο για 20 μέρες (μέχρι να λιώσει η ζάχαρη). Μέτα από 20 ημέρες χωρίζουμε το αλκοόλ από τα κάστανα και τα μπαχαρικά και βράζουμε τα κάστανα με το νερό, την υπόλοιπη ζάχαρη και τα μπαχαρικά για 20′. Αφού κρυώσει το σιρόπι το ενώνουμε με το αλκοόλ, αλλά επειδή κάνει ίζημα το λικέρ το σουρώνουμε με μια γάζα για να γίνει πιο διαυγές.
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Αναστασία Σιοπίδου.