Συνταγή για σπιτικό λικέρ κάστανο! Φτιάχνουμε ένα υπέροχο λικέρ με γεύση και άρωμα από κάστανο. Μπορείτε να το φτιάχνετε για γιορτές, για τα Χριστούγεννα ή την Πρωτοχρονιά. Έχει μεγάλη διάρκεια ζωής και μπορείτε να το απολαμβάνετε όποτε το επιθυμείτε!
Εκτέλεση:
Βράζουμε τα κάστανα για 20′ (ενώ τα έχουμε χαράξει στη μέση, για να ξεφλουδίζονται εύκολα), τα βάζουμε σε ένα βάζο μαζί με το κονιάκ τη μισή ζάχαρη, τη κανέλα κ τα γαρύφαλλα αφήνουμε στον ήλιο για 20 μέρες (μέχρι να λιώσει η ζάχαρη). Μέτα από 20 ημέρες χωρίζουμε το αλκοόλ από τα κάστανα και τα μπαχαρικά και βράζουμε τα κάστανα με το νερό, την υπόλοιπη ζάχαρη και τα μπαχαρικά για 20′. Αφού κρυώσει το σιρόπι το ενώνουμε με το αλκοόλ, αλλά επειδή κάνει ίζημα το λικέρ το σουρώνουμε με μια γάζα για να γίνει πιο διαυγές.
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Αναστασία Σιοπίδου.
Ειδήσεις σήμερα
- Κύκλωμα προστασίας: Αυτός είναι ο πασίγνωστος γόης Έλληνας ηθοποιός
- Ανακαλείται μουστάρδα- Είναι ακατάλληλη και επικίνδυνη για την υγεία των καταναλωτών
- Η Γη της Ελιάς : Ο Στάθης εθίζεται άσχημα και τα χάνει όλα μαζί και την Ιουλία
- Καιρός : Πότε έρχεται Αρμαγεδδών ψύχους στην Ελλάδα
- Grand Hotel : Η Κυβέλη παραδέχεται ότι σκότωσε το Γαζή σε Πέτρο και Αλίκη