Φτιάχνουμε παραδοσιακή Βασιλόπιτα κέικ που μπορούν να την φτιάξουν και αρχαριες,Αυτή η βασιλόπιτα κέικ με μαχλεπι ,μαστίχα και μοσχοκάρυδο θα μοσχοβολήσει το σπίτι!
300 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
250 γρ. ζάχαρη άχνη
4 αυγά (200 γρ.)
75 ml γάλα
1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
2 γρ. μαστίχα
7 γρ. μαχλέπι
1 κ.σ. ζάχαρη
1-2 πορτοκάλια ξύσμα
2 βανίλιες
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C στον αέρα.
Σε ένα λεκανάκι ρίχνουμε το μοσχοκάρυδο, τη μαστίχα, το, μαχλέπι, τη ζάχαρη, και τις βανίλιες και ανακατεύουμε πολύ καλά με το σύρμα μέχρι να γίνουν σκόνη. Προσθέτουμε και το ξύσμα πορτοκαλιού και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.
Στη συνέχεια, χτυπάμε με το μίξερ πολύ καλά μέχρι να αφρατέψουν το βούτυρο (που το έχουμε εκτός ψυγείου για κάποια ώρα ώστε να είναι μαλακό) και την άχνη . Μόλις αφρατέψουν, προσθέτουμε το μείγμα σκόνης από το λεκανάκι και ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα. Προσθέτουμε σιγά σιγά τα αυγά και το γάλα. Τέλος, πάντα σε χαμηλή ταχύτητα, ρίχνουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.
Βουτυρώνουμε-αλευρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα κέικ διαμέτρου 25 εκ. με αφαιρούμενα πλαϊνά και βάζουμε το φλουρί!
Ψήνουμε το κέικ για 45-50 λεπτά στην υψηλή σχάρα.
Όταν το βγάλουμε από την κουζίνα, πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη ή ετοιμάζουμε γλάσο και διακοσμούμε όπως θέλουμε. Έτοιμη!
Ειδήσεις σήμερα
- Ανακαλείται κατεψυγμένη πίτσα μετά από εντοπισμό επικίνδυνου μικροβίου
- Μερομήνια 2024 – 2025 : Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με χιόνια και πολικό ψύχος
- Φως στο Τούνελ : Μελάνιαζε και τέζα- Η κυνική μαρτυρία της Μουρτζούκου – Τα ψέματα και οι αντιφάσεις
- Η Γη της Ελιάς : O Ιπποκράτης έδιωξε τα αδέρφια Βαρώτσου από τη Μάνη
- Οδηγός γενικής καθαριότητας για να αστράψει το σπίτι σου πριν στολίσεις για τα Χριστούγεννα