Close
μελομακάρονα-συνταγή-

Συνταγή για εύκολα μελομακάρονα ή μελομακάρονα της αρχάριας για τον Χριστουγεννιάτικο μπουφέ. Παραδοσιακά μελομακάρονα με όλα τα μυστικά της γιαγιάς, μελωμένα από μέσα και τραγανά απέξω για τον Χριστουγεννιάτικο μπουφέ και το Χριστουγεννιάτικο κέρασμα. Μοσχοβολούν, μέλι, γαρίφαλο και κανέλα και είναι τα πιο πετυχημένα για τα Χριστούγεννα 2023.

    Για το σερβίρισμα

  • μελι 400 γραμμάρια περίπου
  • καρυδια 200 γραμμάρια περίπου

Κι επειδή τα μελομακάρονα είναι μία νηστίσιμη συνταγή, μπορείτε να τα απολαύσετε καθ’ όλη τη διάρκεια της νηστείας των Χριστουγέννων. Μία συνταγή της φίλης μας Anna Mouxlianitou Kamioti.

Δείτε ακόμα Μελομακάρονα χωρίς ζάχαρη του Γιώργου Ζώλη

Σήμερα θα δοκιμάσουμε τα πιο αφράτα και τα πιο μελωμένα μελομακάρονα που γίνονται ανάρπαστα. Είναι τα πιο εύκολα και γρήγορα μελομακάρονα, παραδοσιακά, νηστίσιμα και αρωματικά και σίγουρα θα κλέψουν την παράσταση στον Χριστουγεννιάτικο μπουφέ αλλά και για όλη την περίοδο των Χριστουγέννων!

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα μελομακάρονα της αρχάριας

μελομακάρονα-συνταγή-

Εκτέλεση για τα μελομακάρονα της αρχάριας

Ξεκινάμε το σιρόπι 3-4 ώρες πριν αρχίσουμε να φτιάχνουμε τα μελομακάρονα έτσι ώστε να κρυώσει τελείως μέχρι να βγουν τα μελομακάρονα από τον φούρνο. Τοποθετούμε λοιπόν το σκεύος στη φωτιά και ρίχνουμε το νερό, την ζάχαρη, την κανέλα, το πορτοκάλι και το γαρίφαλο.

μελομακάρονα-συνταγή-

Αφήνουμε το σιρόπι να πάρει μία βράση και τότε αποσύρουμε το σιρόπι από την φωτιά και προσθέτουμε το μέλι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε το σιρόπι στην άκρη να κρυώσει. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου στον αέρα.

μελομακάρονα-συνταγή-

Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ τον χυμό πορτοκαλιού, το σπορέλαιο, το ελαιόλαδο, την ζάχαρη άχνη, το τριμμένο γαρίφαλο, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, την μαγειρική σόδα και το ξύσμα πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.

μελομακάρονα-συνταγή-

Δείτε ακόμα Παραδοσιακή συνταγή για μελομακάρονα χωρίς σιμιγδάλι

μελομακάρονα-συνταγή-

Σε ένα δεύτερο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και το ψιλό σιμιγδάλι. Τότε προσθέτουμε το μείγμα με τον χυμό πορτοκαλιού στο μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε απαλά με τα χέρια για το πολύ 10 δευτερόλεπτα για να μην κόψει το μείγμα.

μελομακάρονα-συνταγή-

Πλάθουμε τα μελομακάρονα και ψήνουμε για 20-25 λεπτά περίπου μέχρι να γίνουν τραγανά απέξω και να ροδίσουν. Μόλις είναι έτοιμα σιροπιάζουμε τα καυτά μελομακάρονα στο κρύο σιρόπι και τα αφήνουμε να σταθούν για 10-15 δευτερόλεπτα. Σουρώνουμε και πασπαλίζουμε με μέλι και καρύδια.

μελομακάρονα-συνταγή-

Την συνταγή την είδαμε στην ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Δείτε όλες τις χριστουγεννιάτικες συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr