Συνταγή για τα viral μελομακάρονα με ψιλό σιμιγδάλι με κοπανισμένα καρύδια από τον Γιώργο Ζώλη και όλα τα μυστικά για τα πιο πετυχημένα μελομακάρονα για φέτος.
- ελαιολαδο 1 φλυτζάνι
- καλαμποκέλαιο 2 φλυτζάνια
- ζαχαρη 1 φλυτζάνι
- Φυσικό χυμό πορτοκάλι 1 φλυτζάνι
- κονιάκ 1 ποτήρι του κρασιού
- Ξύσμα πορτοκαλιού Από 2-3 πορτοκαλιών
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1.200 γραμμάρια (8 φλυτζάνια)
- Σιμιγδάλι ψιλό 1 φλυτζάνι
- μπέικιν πάουντερ 2 κουταλάκια του γλυκού γεμάτα
- σοδα 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική
- γαρίφαλο 1 τσιμπιά καλή
- κανελά 1 κουταλιά της σούπας σε σκόνη
- αλατι 1/2 κουταλάκι του γλυκού κοφτό
- βανίλια 2 κάψουλες
Υλικά
- μελι 1½ φλυτζάνι
- ζαχαρη 3 φλυτζάνια
- νερό 2 φλυτζάνια καυτό
- πορτοκαλι Φλούδες από 1
- κανελά 2 ξυλάκια
Για το σιρόπι
- καρυδια 150 γραμμάρια κοπανισμένα
Για το πασπάλισμα
Μελομακάρονα με τη viral μέθοδο 1-2-3-4-5
Τα μελομακάρονα δεν είναι δύσκολα, όμως για να τα πετύχουμε, έχουν τα μυστικά τους. Η θερμοκρασία στο σιρόπι, τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε και φυσικά οι δοσολογίες αυτών. Και ο Γιώργος Ζώλης θα μας μάθει όλα αυτά τα μυστικά στα δικά του, viral και άκρως νόστιμα και πετυχημένα μελομακάρονα.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα viral μελομακάρονα με σιμιγδάλι του Γιώργου Ζώλη:
Recipe ingredients
measuring cup 250g
INGREDIENTS For the dough:
1 cup olive oil
2 cups corn oil or sunflower oil
1 cup sugar
1 cup orange juice
1 glass of cognac wine
zest of 2-3 oranges
8 cups flour (soft) or wholemeal (1200g)
1 cup fine semolina
2 tsp full of baking powder
1 tsp baking soda
1 pinch of good cloves
1 tsp cinnamon
a little salt (half a teaspoon ground)
2 vanilla pods
Bake on the resistors at around 170 for 35 minutes
150g chopped walnuts (if we want to fill them with our melomakarona we need 220 gr.)
For the syrup:
1½ cups honey
3 cups sugar
2 cups hot water
Zest from one orange
2 cinnamon sticks
Boil for 3 minutes from the time of boiling
Ingrédients de la recette
tasse à mesurer 250g
INGRÉDIENTS Pour la pâte :
1 tasse d’huile d’olive
2 tasses d’huile de maïs ou d’huile de tournesol
1 tasse de sucre
1 tasse de jus d’orange
1 verre de cognac
zeste de 2-3 oranges
8 tasses de farine (molle) ou complète (1200g)
1 tasse de semoule fine
2 cuillères à café pleines de levure chimique
1 cuillère à café de bicarbonate de soude
1 pincée de bons clous de girofle
1 cuillère à café de cannelle
un peu de sel (une demi-cuillère à café moulue)
2 gousses de vanille
Cuire sur les résistances à environ 170 pendant 35 minutes
150g de noix hachées (si nous voulons les remplir avec notre melomakarona, nous avons besoin de 220 gr.)
Pour le sirop :
1½ tasse de miel
3 tasses de sucre
2 tasses d’eau chaude
Zeste d’une orange
2 bâtons de cannelle
Faire bouillir pendant 3 minutes à partir du moment de l’ébullition
Rezeptzutaten
Messbecher 250g
ZUTATEN Für den Teig:
1 Tasse Olivenöl
2 Tassen Maisöl oder Sonnenblumenöl
1 Tasse Zucker
1 Tasse Orangensaft
1 Glas Cognac
Zesten von 2-3 Orangen
8 Tassen Mehl (weich) oder Vollkorn (1200g)
1 Tasse feiner Grieß
2 TL Backpulver
1 TL Natron
1 Prise gute Gewürznelken
1 TL Zimt
ein wenig Salz (ein halber Teelöffel gemahlen)
2 Vanilleschoten
Auf dem Backofen bei ca. 170 Grad für 35 Minuten backen
150g gehackte Walnüsse (wenn wir sie mit unserer Melomakarona füllen wollen, brauchen wir 220 gr.)
Für den Sirup:
1½ Tassen Honig
3 Tassen Zucker
2 Tassen heißes Wasser
Zesten von einer Orange
2 Zimtstangen
Kochen für 3 Minuten ab dem Zeitpunkt des Kochens
Εκτέλεση
Ξεκινάμε την συνταγή με το σιρόπι. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε την ζάχαρη, 2 φλιτζάνια καυτό νερό και τις φλούδες πορτοκαλιού. Σβήνουμε για 3 λεπτά, μετρώντας από το σημείο βρασμού και έπειτα αποσύρουμε από την φωτιά το σιρόπι και το αφήνουμε να κρυώσει.
Σε ένα μπολ βάζουμε την ζάχαρη, το ελαιόλαδο, το καλαμποκέλαιο. Ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός για λίγο και προσθέτουμε τις βανίλιες, το ξύσμα πορτοκαλιού, την σκόνη κανέλας, το γαρίφαλο σε σκόνη και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε έπειτα το κονιάκ και ανακατεύουμε. Αναμειγνύουμε το μπέικιν πάουντερ στο αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Αφού το σιρόπι έχει κρυώσει προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε. Ανακατεύουμε και το βάζουμε στην κατάψυξη. Σε 1 φλιτζάνι φυσικό χυμό πορτοκαλιού διαλύουμε 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα.
Μελομακάρονα με το μυστικό σιρόπιασμα της Βέφας Αλεξιάδου
Ανακατεύουμε και ρίχνουμε τον χυμό στο μείγμα με το λάδι. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το ψιλό σιμιγδάλι. Βάζουμε σταδιακά το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και δουλεύουμε το μείγμα παράλληλα. Ανακατεύουμε και δεν ζυμώνουμε.
Αφού η ζύμη είναι έτοιμη την αφήνουμε στην άκρη να ξεκουραστεί για 15 λεπτά. Έπειτα την κόβουμε σε κομμάτια των 30-35 γραμμαρίων. Πλάθουμε τα μελομακάρονα και δίνουμε ό,τι σχέδιο θέλουμε. Τα βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 170 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις. Ψήνουμε για 30-35 λεπτά. Ρίχνουμε τα ψημένα, καυτά μελομακάρονα για 30 δευτερόλεπτα από την μία μεριά και άλλα 30 δευτερόλεπτα από την άλλη, στο κρύο σιρόπι. Πασπαλίζουμε με τα κοπανισμένα καρύδια.
Tips
Αντί για καλαμποκέλαιο μπορούμε να βάλουμε ηλιέλαιο. Το φλιτζάνι είναι των 250 ml. Αντί για αλεύρι για όλες τις χρήσεις μπορούμε να βάλουμε μαλακό αλεύρι. Αν θέλουμε να γεμίσουμε τα μελομακάρονα με καρύδια θα χρειαστούμε 220 γραμμάρια αντί για 150.
Το σιρόπι καλό θα είναι να το φτιάξετε από την προηγούμενη μέρα γιατί δένει καλύτερα. Η συνταγή μπορεί να βγει με οποιαδήποτε κούπα, αρκεί να μετράτε όλα τα υλικά με την ίδια.
Αντί για κονιάκ μπορούμε να βάλουμε χυμό πορτοκαλιού. Αν το σιρόπι το φτιάχνουμε την στιγμή που φτιάχνουμε και τα μελομακάρονα, τότε βάζουμε το σιρόπι στην κατάψυξη. Αντί για καρύδια μπορούμε να βάλουμε φιστίκια.
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω βίντεο:
Όλες οι χριστουγεννιάτικες συνταγές μας
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Μενού Χριστουγέννων 2024: Δείτε τις καλύτερες συνταγές για το Γιορτινό τραπέζι
- Aνακαλείται ταχίνι – Βρέθηκε σαλμονέλα
- Φως στο Τούνελ – Αμαλιάδα : Η Μουρτζούκου βρέθηκε στο πλατό της εκπομπής και οι αποκαλύψεις την λύγισαν
- Κώστας Λεφάκης : Εβδομαδιαίες προβλέψεις από 23/12/2024 ως 29/12/2024 για όλα τα ζώδια
- Grand Hotel : Βγαίνει στο φως το παρελθόν της Αγγέλας και έρχονται τα πάνω κάτω