Συνταγή για Τάρτα χωρίς ψήσιμο από κουραμπιέδες που περίσσεψάν . Μια συνταγή για κουραμπιέδες που έμειναν για Τάρτα χωρίς ψήσιμο με επικάλυψη από σπιτική κρέμα ζαχαροπλαστικής με ξύσμα πορτοκαλιού.
- κουραμπιεδες 400 γραμμάρια
- βούτυρο γάλακτος 90 γραμμάρια λιωμένο αγελαδινό
Υλικά
- Γάλα φρέσκο 500 γραμμάρια
- Ξύσμα πορτοκαλιού Από μισό μικρό πορτοκάλι
- εκχυλισμα βανίλιας 2 κουταλάκια του γλυκού
- αυγα 1
- κρόκους αυγού 2
- ζαχαρη 90 γραμμάρια κρυσταλλική
- κορν φλαουρ 40 γραμμάρια
Για την κρέμα
- αμυγδαλα Λίγα καβουρδισμένα
Για το γαρνίρισμα
Τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά πέρασαν για ακόμη μία χρονιά αι όλοι μας έχουμε γυρίσει πίσω στους φυσιολογικούς μας ρυθμούς. Όμως σίγουρα φτιάξαμε παραπάνω κουραμπιέδες ή μελομακάρονα και δεν είναι λίγες οι οικογένειες που κάθε χρόνο μετά τα Χριστούγεννα δεν ξέρουν τι να κάνουν τα γλυκά που περίσσεψαν.
Αν και σε εμάς ποτέ δεν έχουν περισσέψει κουραμπιέδες μπορεί σε εσάς να περίσσεψαν. Μπορείτε λοιπόν να φτιάξετε ένα γρήγορο, οικονομικό και πεντανόστιμο γλυκό όπως την Τάρτα χωρίς ψήσιμο από κουραμπιέδες για να μην πάει τίποτα χαμένο. Τόσο λαχταριστό που παρακαλάμε να είχαμε κι εμείς από κανέναν κουραμπιέ και να το φτιάχναμε.
Δείτε ακόμα Περίσσεψαν κουραμπιέδες : Δείτε τέσσερις λαχταριστές συνταγές
Μιλάμε φυσικά για την απολαυστική τάρτα χωρίς ψήσιμο από κουραμπιέδες που περίσσεψαν και αγελαδινό βούτυρο και επικάλυψη από σπιτική κρέμα ζαχαροπλαστικής με ξύσμα πορτοκαλιού. Μπουκιά και συχώριο.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την Τάρτα χωρίς ψήσιμο από κουραμπιέδες:
Εκτέλεση για την βάση από κουραμπιέδες
Αρχικά σπάμε με τα χέρια μας τους κουραμπιέδες στο μούλτι και τους κάνουμε σκόνη. Στην συνέχεια μεταφέρουμε τους κουραμπιέδες σε ένα μπολ και λιώνουμε το αγελαδινό βούτυρο. Το αφήνουμε να κρυώσει για λίγο και το αναμειγνύουμε με τους κουραμπιέδες
Αφού απορροφήσουν οι κουραμπιέδες το βούτυρο και ομογενοποιηθεί το μείγμα μεταφέρουμε το μείγμα με τους κουραμπιέδες σε μία φόρμα 24 εκατοστών για τάρτες και ξεκινάμε να στρώνουμε την βάση με ένα κουτάλι της σούπας μέχρι να γίνει λεία. Βάζουμε στο ψυγείο την βάση μέχρι να παγώσει καλά.
Εκτέλεση για την κρέμα ζαχαροπλαστικής
Βάζουμε μία κατσαρόλα να κάψει σε μέτρια φωτιά. Αφού κάψει προσθέτουμε στην κατσαρόλα το φρέσκο γάλα και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε. Σε ένα ξεχωριστό μπολ ανακατεύουμε το αυγό, τους κρόκους αυγού, την ζάχαρη και το κορν φλάουρ.
Αφού ομογενοποιήσουμε τα υλικά μας και πριν κάψει το γάλα προσθέτουμε λίγο από το γάλα της κατσαρόλας στο μείγμα με τα αυγά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το σύρμα χειρός. Στην συνέχεια προσθέτουμε μία μεγαλύτερη δόση γάλακτος στο μείγμα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Στο τέλος μεταφέρουμε όσο γάλα μας έχει απομείνει στην κατσαρόλα στο μείγμα με τα αυγά και ανακατεύουμε. Έπειτα βάζουμε το μείγμα και πάλι στην κατσαρόλα περνώντας το από σίτα και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα.
Δείτε ακόμα Σοκολατόπιτα από κουραμπιέδες που περίσσεψαν
Αποσύρουμε από την φωτιά και την μεταφέρουμε σε μία φόρμα. Την καλύπτουμε με πλαστική μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες. Αφού περάσει η ώρα της κρέμας στο ψυγείο, την βγάζουμε από το ψυγείο, αφαιρούμε την μεμβράνη και προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού.
Ανακατεύουμε με μία σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να ξανά γίνει και πάλι βελούδινο. Βάζουμε την κρέμα μας σε ένα κορνέ, αφαιρούμε την βάση από την φόρμα της τάρτας και από πάνω με το κορνέ τοποθετούμε την κρέμα όπως βλέπετε και στη φωτογραφία. Πασπαλίζουμε με τα καβουρδισμένα αμύγδαλα.
Δείτε αναλυτικά την συνταγή για την Τάρτα χωρίς ψήσιμο από κουραμπιέδες στο παρακάτω βίντεο:
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr