Close
Τιραμισού-για το-γιορτινό τραπέζι-συνταγή-

Συνταγή για εύκολο τιραμισού με αφράτη σαντιγί και σιροπιασμένα σαβαγιάρ για τον Χριστουγεννιάτικο και τον Πρωτοχρονιάτικο μπουφέ. Η καλύτερη και πιο εύκολη συνταγή για πετυχημένο τιραμισού.

    Για το πασπάλισμα

  • κακαο Κατά βούληση

Χριστουγεννιάτικα σοκολατόσπιτα

Το τιραμισού είναι από τα αγαπημένα μας γλυκά. Έχει πλούσια γεύση κι επειδή αγαπάμε τόσο τον καφέ όσο και το κακάο, δεν χάνουμε ευκαιρία να το απολαμβάνουμε. Φέτος λοιπόν θα φτιάξουμε σπιτικό τιραμισού, με εύκολα και οικονομικά υλικά για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Και θα μοιραστούμε την αγαπημένη μας συνταγή και με εσάς.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το τιραμισού για το γιορτινό τραπέζι:

Τιραμισού-για το-γιορτινό τραπέζι-συνταγή-

Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το φρέσκο γάλα και ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε τον νες καφέ και ανακατεύουμε λίγα λεπτά μέχρι να διαλυθεί. Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το κονιάκ.
Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Τιραμισού-για το-γιορτινό τραπέζι-συνταγή-

Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια με την κρυσταλλική ζάχαρη μέχρι να γίνει μια σφιχτή μαρέγκα. Παστεριώνουμε τους κρόκους σε μπεν μαρί ανακατεύοντας με το σύρμα συνεχώς για 4 – 5 λεπτά. Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με μια μαρίζ το μασκαρπόνε με την άχνη ζάχαρη.

Ενώνουμε και τους κρόκους τους οποίους έχουμε παστεριώσει. Τέλος με μια μαρίζ και απαλές κινήσεις, ενώνουμε στο μίγμα και την μαρέγκα.
Σε πυρέξ ή σε αποσπώμενη φόρμα στρώνουμε μια στρώση από τα σαβαγιάρ. Ένα – ένα τα βουτάμε στο γάλα με τον καφέ για λίγα δευτερόλεπτα.

Χριστουγεννιάτικος κορμός μπανόφι

Πάνω από τα σαβαγιάρ ρίχνουμε την μισή κρέμα. Άλλη μια στρώση από τα σαβαγιάρ και τέλος την υπόλοιπη κρέμα. Βάζουμε στο ψυγείο και αφήνουμε για ένα βράδυ. Την επόμενη μέρα πασπαλίζουμε με κακάο, κόβουμε και απολαμβάνουμε.

Τιραμισού-για το-γιορτινό τραπέζι-συνταγή-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Vasia Zaglara

Όλες οι χριστουγεννιάτικες συνταγές μας ΕΔΩ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr