Close
λαλάγγια-με-άρωμα πορτοκαλιού-συνταγή-

Λαλάγγια τραγανά, με άρωμα πορτοκαλιού που είναι ακριβώς όπως όταν τα τρώγαμε παλιά. Τραγανά απέξω και αφράτα από μέσα, με την παραδοσιακή συνταγή της γιαγιάς 

    Για το τηγάνισμα

  • ηλιέλαιο 250 ml περίπου καυτό

 

Τα λαλάγγια είναι οι τηγανίτες της Μεσσηνίας και της Λακωνίας και παλιότερα τα έφτιαχναν σε κάθε γιορτινό τραπέζι καθώς επίσης και τα Χριστούγεννα. Πλέον όμως μπορούμε να τα απολαύσουμε όποτε θέλουμε. Σήμερα θα δούμε μία συνταγή για παραδοσιακά τραγανά λαλάγγια με άρωμα πορτοκαλιού.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα λαλάγγια με άρωμα πορτοκαλιού:

 

λαλάγγια-με-άρωμα πορτοκαλιού-συνταγή-

Εκτέλεση για τα λαλάγγια με άρωμα πορτοκαλιού

Αρχικά βάζουμε σε μία λεκάνη το αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο. Προσθέτουμε την ξερή μαγιά την οποία προηγουμένως, την έχουμε διαλύσει σε λίγο χλιαρό νερό. Βάζουμε το ελαιόλαδο, το αλάτι, το ξύσμα πορτοκαλιού και την μαστίχα κοπανισμένη και ζυμώνουμε, προσθέτοντας λίγο λίγο νερό, μέχρι να πάρουμε μία μαλακή ζύμη.

Σκεπάζουμε την ζύμη με διάφανη μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια προσθέτουμε ηλιέλαιο σε ένα μικρό κατσαρολάκι και το αφήνουμε να κάψει.

Συνταγές για σχολείο 2024: Υγιεινές εύκολες και νόστιμες

Κόβουμε μικρά κομματάκια από την ζύμη, τα πλάθουμε σε μπαστούνια και τα τυλίγουμε με το χέρι. Τα ρίχνουμε στο καυτό ηλιέλαιο και τηγανίζουμε μέχρι να γίνουν χρυσά.

Λαλάγγια Καλαμάτας: Παραδοσιακή συνταγή

Tips για τα λαλάγγια με άρωμα πορτοκαλιού

Βγαίνουν περίπου 40 κομμάτια. Αντί για μαστίχα μπορούμε να βάλουμε γλυκάνισο ή ένα σφηνάκι τσίπουρο ή να μην βάλουμε και καθόλου. Το ηλιέλαιο να είναι σε κατσαρολίτσα και οχι σε τηγάνι.

Μόλις τα ρίχνετε, αυτά θα κάθονται για λίγο κάτω. Μόλις ανέβουν θα έχετε το νου σας στο χρώμα ώστε να τα γυρίσετε και να τα βγάλετε. Τρώγονται ζεστά με μέλι και κρύα με πικάντικη γραβιέρα.

λαλάγγια-με-άρωμα πορτοκαλιού-συνταγή-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Fabienne Meyer Vamvakari

Όλες οι λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr