Συνταγή για τραγανές δίπλες από τον Παναγιώτη Παπαδάκη με μέλι και καρύδια για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι και για να μοσχοβολήσει το σπίτι μας Χριστούγεννα.
- νερό 1,5 κούπα (400 ml)
- ζαχαρη 3 κούπες (600 γραμμάρια)
- μελι 3/4 της κούπας (200 γραμμάρια)
- λεμονι 1 μαζί με το χυμό του
- κανελά 1 στικ
Υλικά
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 3,5 κούπες (550 γραμμάρια)
- αυγα 3 μέτρια
- ζαχαρη 1/4 της κούπας (50 γραμμάρια)
- Γάλα φρέσκο 1/2 κούπα (125 ml)
- βανίλια 2 κάψουλες
Για τη ζύμη
- ηλιέλαιο 300 ml περίπου
Για το τηγάνισμα
Παραδοσιακές Χριστουγεννιάτικες δίπλες
Οι δίπλες είναι ένα εξαιρετικό γλυκό των Χριστουγέννων που έχουν μεγάλη ιστορική αξία για τον τόπο μας. Σήμερα λοιπόν ο Παναγιώτης Παπαδάκης μας έφτιαξε τραγανές δίπλες που θα τις απογειώσουμε με μέλι και καρύδια. Αξίζει να τις δοκιμάσετε.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τις τραγανές δίπλες του Παναγιώτη Παπαδάκη:
INGREDIENTS
1,5 cup water (400 g)
3 cups sugar (600 g)
1 lemon with juice
3/4 cup of honey (200 g)
1 cinnamon stick
—
3,5 cups plain flour (550 g)
3 medium eggs
1/4 cup of sugar (50 g)
1/2 cup of milk (125 g)
2 vanilla
—-
Sunflower oil
—-
Honey
Walnuts
GERMAΝ
ZUTATEN
1,5 Tasse Wasser (400 g)
3 Tassen Zucker (600 g)
1 Zitrone mit Saft
3/4 Tasse Honig (200 g)
1 Zimtstange
—
3,5 Tassen einfaches Mehl (550 g)
3 mittelgroße Eier
1/4 Tasse Zucker (50 g)
1/2 Tasse Milch (125 g)
2 Vanille
—-
Sonnenblumenöl
—
Honig
Walnüsse
20′ Χρόνος Εκτέλεσης
15-20 λεπτά Χρόνος Τηγανίσματος
20-23 Δίπλες
Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το νερό, τη ζάχαρη, 1 λεμόνι κομμένο και το χυμό του, 1 στικ κανέλας και αφού έρθει σε σημείο βρασμού αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφαιρούμε το λεμόνι, την κανέλα ρίχνουμε το μέλι και αφού ανακατέψουμε πολύ καλά το αφήνουμε στην άκρη.
Στο κάδο της κουζινομηχανής ρίχνουμε το γάλα, τα αυγά, τη ζάχαρη, τις βανίλιες και χτυπάμε πολύ καλά για 1 λεπτό. Προσθέτουμε το αλεύρι και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 5 μπαλάκι των 170 γραμμαρίων τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για 10 λεπτά.
Με ένα πλάστη ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο το κάθε μπαλάκι και κόβουμε σε λωρίδες και με μια τσιμπίδα πιάνουμε την άκρη σε κάθε λωρίδα. Ελέγχουμε να έχει γίνει το λάδι και τηγανίζουμε στριφογυρίζοντας τη ζύμη μέσα στο λάδι μέχρι να τυλιχτεί ομοιόμορφα σε ρολάκι και να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα.
Η καλύτερη συνταγή για δίπλες για τα Χριστούγεννα 2024
Προσθέτουμε τις δίπλες μέσα στο κρύο σιρόπι και αφού τις αφήσουμε να στραγγίσουν τις βάζουμε σε μια πιατέλα και γαρνίρουμε τη κάθε σειρά με μέλι και τριμμένο καρύδι. Οι πιο νόστιμες τραγανές και εύκολες δίπλες είναι έτοιμες να τις απολαύσετε!! Καλή σας επιτυχία!!
Δείτε το βίντεο εδώ:
Όλες οι χριστουγεννιάτικες συνταγές μας
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Άγιος Έρωτας : Η νόθα κόρη του Παύλου έρχεται στην Στέρνα για εκδίκηση
- Η Γη της Ελιάς : Ο Ισίδωρος είναι ζωντανός
- Baba Vanga : Οι ανατριχιαστικές προβλέψεις της τυφλής μυστικίστριας που επαληθεύτηκαν το 2024
- Γιορτινό σουφλέ ζυμαρικών με πένες
- Άγιος Έρωτας : Η νόθα κόρη του Παύλου έρχεται στην Στέρνα για εκδίκηση