Συνταγή για τα πιο απολαυστικά τρουφάκια από κουραμπιέδες και βασιλόπιτα που περίσσεψαν, για να μην πεταχτεί τίποτα!Αν ανήκετε σε αυτό το 1% του παγκόσμιου πληθυσμού που καταφέρνει να τους περισσεύουν κουραμπιέδες και βασιλόπιτα σας έχουμε τη λύση.
- κουραμπιεδες 6
- βασιλοπιτα 2 κομμάτια
- βουτυρο 250 γραμμάρια
- κακαο 4 κουταλιές της σούπας
- φρυγανιά 4 κουταλιές της σούπας τριμμένη
- Γάλα φρέσκο 1 φλιτζανάκι του ελληνικού
- κονιάκ 1 κουταλιά της σούπας
Υλικά
- τρούφα σοκολάτας 200 γραμμάρια
- ινδοκαρυδο 200 γραμμάρια
Για την επικάλυψη
Σήμερα θα σας δείξουμε πως μπορείτε να φτιάξετε τα πιο απολαυστικά τρουφάκια, χρησιμοποιώντας κουραμπιέδες και βασιλόπιτα που περίσσεψαν. Δεν χρειάζεται λοιπόν να πετάξετε ούτε ψίχουλο αφού αυτά τα τρουφάκια θα γίνουν ανάρπαστα.
Δείτε ακόμα Τάρτα χωρίς ψήσιμο από κουραμπιέδες
Φυσικά αυτά τα τρουφάκια μπορείτε να τα φτιάξετε για τις υπογλυκαιμίες σας ή ακόμη και για κέρασμα. Είναι καλύτερα και από του ζαχαροπλαστείου και αφού τα φτιάξετε περιμένουμε από εσάς τις εντυπώσεις σας!!!
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα τρουφάκια από τους κουραμπιέδες και την βασιλόπιτα που περίσσεψαν:
Εκτέλεση για τα τρουφάκια από τους κουραμπιέδες και την βασιλόπιτα που περίσσεψαν
Αρχικά θρυμματίζουμε στο μούλτι τους κουραμπιέδες και την βασιλόπιτα. Βάζουμε τους κουραμπιέδες και την βασιλόπιτα σε μία λεκάνη και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, το κακάο και την τριμμένη φρυγανιά. Επίσης προσθέτουμε το φρέσκο γάλα και το κονιάκ. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί πλήρως το μείγμα και να γίνει σαν ζυμάρι.
Δείτε ακόμα Εύκολο γλυκό με την βασιλόπιτα που περίσσεψε
Πλάθουμε τα τρουφάκια μας σε μπαλάκια με μέγεθος ενός μανταρινιού και τα περνάμε από το ινδοκάρυδο ή την τρούφα σοκολάτας. Τα βάζουμε στο ψυγείο να παγώσουν καλά και απολαμβάνουμε.
Η συνταγή είναι της φίλης μας αναστ γεω
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr