Τρουφάκια ραφαέλο σε διάφορες γεύσεις .Συνταγή για Χριστουγεννιάτικα τρουφάκια με ινδοκαρύδο, τις γνωστές χιονούλες, σε διάφορες γεύσεις με γέμιση μερέντας, μαρασκίνο, και με μπισκότα τύπου OREO.
- ζαχαρούχο γάλα 1 κουτί (397 γραμμάρια)
- ινδοκαρυδο 200 γραμμάρια
- αμυγδαλα Αρκετά
Υλικά
- μερεντα Αρκετή
Για την πρώτη γέμιση
- μαρασκίνο Αρκετό
Για την δεύτερη γέμιση
Τα Χριστούγεννα πολλές φορές υποδεχόμαστε στο σπίτι μας καλεσμένους. Έτσι πρέπει σίγουρα να τους τρατάρουμε μερικά γλυκίσματα κι άλλες χριστουγεννιάτικες λιχουδιές. Εκτός από τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες υπάρχουν κι άλλα χριστουγεννιάτικα γλυκά που μπορούν να ικανοποιήσουν τους καλεσμένους σας αλλά κι εσάς.
Όπως τα σημερινά μας Χριστουγεννιάτικα τρουφάκια ραφαέλο σε διάφορες γεύσεις . Αυτά τα τρουφάκια μπορούμε να τα γεμίσουμε με μερέντα, μαρασκίνο ή μπισκότα τύπου OREO και φυσικά αμύγδαλα. Είναι χριστουγεννιάτικα τρουφάκια για όλα τα γούστα με έντονο μυρωδιά αλλά και γεύση ινδοκάρυδου.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα τρουφάκια ραφαέλο σε διάφορες γεύσεις :
Εκτέλεση για τα τρουφάκια με το ινδοκάρυδο
Αρχικά ανακατεύουμε το ζαχαρούχο γάλα με το ινδοκάρυδο. Αφού ομογενοποιηθεί το μείγμα σκεπάζουμε το μείγμα μας με μία μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για 12 ώρες. Μετά τις 12 ώρες πλάθουμε το μείγμα σε μπαλάκια και βάζουμε σε κάθε τρουφάκι από ένα αμύγδαλο.
Εκτέλεση για τα τρουφάκια Ραφαέλο γεμιστά με φουντουκι και πραλίνα
Αν θέλουμε να φτιάξουμε τρουφάκια με μερέντα ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και απλά τα ανοίγουμε και τα γεμίζουμε με μερέντα ή όποια άλλη πραλίνα φουντουκιού μας αρέσει.
Εκτέλεση για τα τρουφάκια ραφαέλο με μαρασκίνο
Αν θέλουμε να φτιάξουμε τρουφάκια με μερέντα ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και απλά τα ανοίγουμε και τα γεμίζουμε με μαρασκίνο.
Δείτε ακόμα Συνταγή για τρουφάκια με βρόμη
Εκτέλεση για τα τρουφάκια με μπισκότα τύπου ΟREO
Σε αυτήν την περίπτωση θρυμματίζουμε τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο. Στην αρχή κάνουμε ένα μικρό μπαλάκι από ινδοκάρυδο. Το σκεπάζουμε με την ζύμη που φτιάξαμε από τα μπισκότα και το βούτυρο και καλύπτουμε την ζύμη από μπισκότα με ινδοκάρυδο.
Δείτε αναλυτικά όλες τις εκτελέσεις για τα τρουφάκια ραφαέλο παρακάτω:
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr