Τρουφάκια Raffaello για τα Χριστούγεννα με ινδοκάρυδο και καβουρδισμένα φουντούκια που λιώνουν στο στόμα από την Τζένη Τσανακτσίδου. Χιονισμένα και γιορτινά όπως πρέπει!
- βούτυρο γάλακτος 200 γραμμάρια φρέσκο αγελαδινό μαλακό
- ζαχαρούχο γάλα 300 γραμμάρια
- βανίλια 2
- ινδοκαρυδο 250 γραμμάρια
- φουντουκι 100-150 γραμμάρια περίπου καβουρδισμένα
Υλικά
Τα τρουφάκια Raffaello είναι τρουφάκια που κάθε χρόνο τα Χριστούγεννα πολλές νοικοκυρές και πολλοί νοικοκύρηδες τα φτιάχνουν. Αν δεν έχεις φτιάξει ποτέ ή δεν έχει τύχει να δοκιμάσεις δεν ξέρεις τι χάνεις! Με έντονο άρωμα και γεύση ινδοκάρυδου και καβουρδισμένα φουντούκια, αυτά τα τρουφάκια είναι σκέτη αμαρτία.
Σήμερα λοιπόν θα φτιάξουμε παρέα τα πιο εύκολα και οικονομικά τρουφάκια Raffello για να απογειώσεις τον γιορτινό σου μπουφέ αλλά και το γιορτινό τραπέζι. Μπορείς να τα φτιάξεις και από τώρα, για να ξεκινήσεις σιγά σιγά να μπαίνεις στο κλίμα των ημερών.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Τζένης Τσανακτσίδου
Δείτε παρακάτω την συνταγή για τα τρουφάκια Raffaello:
Εκτέλεση για τα τρουφάκια Raffaello
Αρχικά βάζουμε το μαλακό βούτυρο σε ένα μπολ και το ανακατεύουμε καλά με μία μαρίζ. Έπειτα προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και τις βανίλιες και ανακατεύουμε εξίσου καλά. Στο τέλος προσθέτουμε σε δύο δόσεις το ινδοκάρυδο και ανακατεύουμε παράλληλα.
Σκεπάζουμε το μείγμα και το βάζουμε στο ψυγείο για όλο το βράδυ. Την επόμενη μέρα βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο, παίρνουμε λίγο από το μείγμα στο χέρι μας και το πατάμε με την παλάμη μας. Στο κέντρο βάζουμε ένα καβουρδισμένο φουντούκι και το κλείνουμε, πλάθοντάς το σε μπαλάκι.
Δείτε ακόμα Συνταγές για σχολείο 2022: Υγιεινές εύκολες και νόστιμες
Σε ένα μπολ έχουμε βάλει ινδοκάρυδο και σε ένα άλλο μπολ λιωμένο βούτυρο. Βουτάμε τα χέρια μας στο λιωμένο βούτυρο, παίρνουμε το τρουφάκι στα βουτυρωμένα χέρια για να υγρανθεί και το βουτάμε στο ινδοκάρυδο. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να μας τελειώσει το μείγμα και τα φουντούκια.
Tips για τα τρουφάκια Raffaello
Βγαίνουν περίπου 25 τρουφάκια. Μπορούμε να βρούμε έτοιμα καβουρδισμένα φουντούκια, διαφορετικά, παίρνουμε κλασικά φουντούκια και τα καβουρδίζουμε σε ένα ταψί για λαδόκολλα ψήνοντάς τα για περίπου 10 λεπτά στους 170 βαθμούς Κελσίου. Θέλουμε να πάρουν χρώμα.
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr