Τσουρεκοκέικ βασιλόπιτα της Γκόλφως. Τσουρεκοκέικ βασιλόπιτα που μοιάζει με πανετόνε από την Γκόλφω Νικολού.
- ζαχαρη 250 γραμμάρια
- αυγα 2 μικρά
- βανίλια 1
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 600-650 γραμμάρια
- Γάλα φρέσκο 120 γραμμάρια ζεστό
- νερό 120 γραμμάρια ζεστό
- μαγιά 1 φακελάκι
- βούτυρο γάλακτος 80 γραμμάρια αγελαδινό
- Ξύσμα πορτοκαλιού Κατά βούληση
- μανταρίνι Κατά βούληση ξύσμα από
- μαχλέπι 1 κουταλάκι του γλυκού
- κερασια 10 κομμένα σε κομμάτια
- φρουί γλασέ Λίγο
Υλικά
- ζάχαρη άχνη Αρκετή
- μερεντα Λίγη
Για το πασπάλισμα
- ασπραδια Λίγο
Για το άλειμμα
Σήμερα η Γκόλφω Νικολού θα μας δείξει μία ξεχωριστή βασιλόπιτα για την Πρωτοχρονιά που μοιάζει με πανετόνε. Στην ουσία είναι σαν τσουρεκοκέικ με μία απόλυτα φουσκωτή ζύμη, πεντανόστιμη και πανεύκολη. Αυτή η βασιλόπιτα φτιάχνεται με απλά υλικά και όλο το μυστικό είναι στο σωστό αλεύρι.
Δείτε ακόμα Μενού Πρωτοχρονιάς 2022 : Ιδέες και συνταγές για το Ρεβεγιόν
Το καλύτερο; Μόλις ψηθεί η βασιλόπιτα θα την αλείψουμε με λίγη μερέντα για να πάρει σοκολατένια γεύση αλλά και για να κολλήσει καλύτερη η ζάχαρη άχνη πάνω της. Είναι μία ξεχωριστή βασιλόπιτα τσουρεκοκέικ που δε θα τη χορταίνετε.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την Τσουρεκοκέικ βασιλόπιτα της Γκόλφως:
Εκτέλεση για την Τσουρεκοκέικ βασιλόπιτα της Γκόλφως
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε την ζάχαρη, τα αυγά και την βανίλια και τα χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα του μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα για 5 λεπτά. Έπειτα προσθέτουμε το ζεστό φρέσκο γάλα και το ζεστό νερό. Προσθέτουμε επίσης το μαχλέπι, το ξύσμα πορτοκαλιού και μανταρινιού και το μισό αλεύρι για όλες τις χρήσεις και λίγο παραπάνω.
Χτυπάμε για λίγο μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και στην συνέχεια προσθέτουμε και το υπόλοιπο αλεύρι. Επίσης προσθέτουμε την μαγιά και ανακατεύουμε στο μίξερ μέχρι να γίνει μία παχύρρευστη ζύμη. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και τα κερασάκια σε κομμάτια.
Χτυπάμε και πάλι την ζύμη μας στην αρχή σιγά σιγά και στην συνέχεια σε δυνατή ταχύτητα μέχρι η ζύμη μας να γίνει ελαστική. Βάζουμε την ζύμη μας σε ένα μπολ που το έχουμε ελαφρώς βουτυρώσει. Σκεπάζουμε την ζύμη και την βάζουμε σε ζεστό μέρος.
Δείτε ακόμα Βουτυρένια βασιλόπιτα κέικ
Μετά από 1 ώρα περίπου βγάζουμε την ζύμη από το ζεστό μέρος. Βάζουμε την ζύμη μας στον πάγκο και κάνουμε με μία σπάτουλα μερικά διπλώματα. Αφού την δουλέψουμε λίγο με τα χέρια την μεταφέρουμε σε ένα ταψί 26 ν. με λαδόκολλα.
Αλείφουμε την βασιλόπιτα με λίγο ασπράδι αυγού και την ψήνουμε για περίπου 35-40 λεπτά στους 170 βαθμούς Κελσίου σε προθερμασμένο φούρνο. Αφού ψηθεί την αφήνουμε να κρυώσει και αλείφουμε με λίγη μερέντα την βασιλόπιτα. Από πάνω πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και απολαμβάνουμε.
Tips για την Τσουρεκοκέικ βασιλόπιτα της Γκόλφως
Αντί για 2 μικρά αυγά μπορούμε να βάλουμε 1 μεγάλο αυγό. Το φρουί γλασέ είναι προαιρετικό. Μπορούμε να βάλουμε και ξύσμα λεμονιού ή ό,τι ξύσμα μας αρέσει. Οι δοσολογίες στα υλικά είναι για μονή δόση βασιλόπιτας. Μπορούμε να προσθέσουμε και μαστίχα αν θέλουμε. Μπορούμε αντί για κεράσια να βάλουμε σταφίδες.
Δείτε όλες τις χριστουγεννιάτικες συνταγές μας με ένα κλικ εδώ.
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr