Αφράτη βασιλόπιτα κέικ σε γιορτινό σχήμα ρολόι…για να μετρήσουμε αντίστροφα παρέα για την αλλαγή του χρόνου. Με λαχταριστό γλάσο σοκολάτας που την απογειώνει!
- βουτυρο 250 γραμμάρια
- ζαχαρη 450 γραμμάρια
- αυγα 5
- Γάλα φρέσκο 160 γραμμάρια
- Φυσικό χυμό πορτοκάλι 100 γραμμάρια
- αλέυρι που φουσκώνει μόνο του 500 γραμμάρια
- μπέικιν πάουντερ 1 κουταλάκι του γλυκού
- καρυδια 200 γραμμάρια αλεσμένα
- βανίλια 2
- κανελά 1/2 κουταλάκι του γλυκού
- Ξύσμα πορτοκαλιού Από 1 πορτοκάλι περίπου
Υλικά
- κουβερτουρα 200 γραμμάρια
- κρεμα γαλακτος 200 γραμμάρια
- μελι 1 κουταλιά της σούπας
Για τον γλάσο σοκολάτας
Θέλετε να μπείτε για τα καλά στο Πρωτοχρονιάτικο κλίμα; Τότε σίγουρα μπορείτε φέτος να κάνετε την διαφορά και να φτιάξετε αυτήν την ιδιαίτερη, όμορφη και τόσο γιορτινή Βασιλόπιτα κέικ ρολόι. Το σχήμα της παραπέμπει φυσικά στην αλλαγή του χρόνου κι εμάς μας ξετρελάνε.
Μπορεί να έχει εντυπωσιακό σχέδιο όμως είναι μία εύκολη βασιλόπιτα με γλάσο σοκολάτας σε κέικ. Είναι δηλαδή μία τέλεια επιλογή αν θέλετε να μην μείνει ούτε ψίχουλο και να αρέσει σε μικρούς και μεγάλους. Δοκιμάστε την και καλή χρονιά!
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την Βασιλόπιτα κέικ ρολόι :
Εκτέλεση για την Βασιλόπιτα κέικ ρολόι :
Αρχικά ξεχωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους των αυγών και χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα. Στην συνέχεια χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, την ζάχαρη, τους κρόκους σε θερμοκρασία δωματίου, την μαρέγκα σε θερμοκρασία δωματίου.
Επίσης, το γάλα σε θερμοκρασία δωματίου, τον φυσικό χυμό πορτοκαλιού σε θερμοκρασία δωματίου, το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, ανακατεμένο με το μπέικιν πάουντερ, τα αλεσμένα καρύδια, τις βανίλιες, την κανέλα και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Γεμίζουμε 12 θήκες για μάφινς για να φτιάξουμε τους αριθμούς και ψήνουμε τους αριθμούς στους 180 βαθμούς Κελσίου στις αντιστάσεις για 1 ώρα περίπου. Το υπόλοιπο μείγμα το χύνουμε σε ένα τσέρκι Νο22 και ψήνουμε και πάλι στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις για 1 ώρα περίπου.
Δείτε ακόμα Η καλύτερη συνταγή για βασιλόπιτα τσουρέκι για το 2023
Μόλις η βασιλόπιτα γίνει, προσθέτουμε το φλουρί και την αφήνουμε να κρυώσει καλά σε θερμοκρασία δωματίου. Ετοιμάζουμε το γλάσο σοκολάτας σπάζοντας την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και βάζοντάς την σε ένα μπολ.
Στην συνέχεια ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε χαμηλή θερμοκρασία βάζοντάς την σε μία κατσαρόλα και έπειτα προσθέτουμε την σπασμένη σοκολάτα στην ζεστή κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα. Στο τέλος προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε.
Δείτε ακόμα Σοκολατένια βασιλόπιτα κέικ
Τοποθετούμε σαν ρολόι, τους αριθμούς της βασιλόπιτας και περιχύνουμε την βασιλόπιτα με το γλάσο σοκολάτας. Με ξηρούς καρπούς ή κουφετάκια σχηματίζουμε τους αριθμούς και μόλις η σοκολάτα παγώσει η βασιλόπιτα είναι έτοιμη για σερβίρισμα.
Tips για την βασιλόπιτα κέικ ρολόι
Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Τα υλικά πρέπει να μπουν ακριβώς με την σειρά που σας γράψαμε. Μπορούμε με το ίδιο μείγμα να κάνουμε μία κλασική βασιλόπιτα χωρίς το σχέδιο και να την πασπαλίσουμε με ζάχαρη άχνη ή ό,τι άλλο μας αρέσει. Επίσης μπορούμε να κάνουμε και μεγάλη βασιλόπιτα σε διάσταση Νο38.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Ελενη Σιδηροπουλου
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Δείτε όλες τις χριστουγεννιάτικες συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr