Συνταγή για αφράτη βασιλόπιτα κέικ με γεύση μελομακάρονο. Αν δεν σας αρέσει ή έχετε βαρεθεί την κλασική βασιλόπιτα αξίζει να δοκιμάσετε την πιο αρωματική βασιλόπιτα του Γιώργου Ζωλη.
- βουτυρο 1 κούπα (250 γραμμάρια)
- Γάλα φρέσκο 2 κούπες (480 ml)
- ζαχαρη 2 κούπες (460 γραμμάρια)
- μπέικιν πάουντερ 3 κουταλάκια του γλυκού (30 γραμμλαρια)
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 4 κούπες (600 γραμμάρια)
- αυγα 4 μεγάλα
- καρυδια 1 κούπα (100 γραμμάρια) χοντροκομμένο
Υλικά
Βασιλόπιτα τσουρέκι με γλάσο σοκολάτας
Άλλο τα μελομακάρονα και άλλο η βασιλόπιτα. Όμως αν έχεις καλή διάθεση, μεράκι και φαντασία, μπορείς να τα συνδυάσεις. Εμείς τουλάχιστον φέτος αυτό θα κάνουμε. Αφράτη βασιλόπιτα με γεύση μελομακάρονο που θα ξετρελάνει όλους τους καλεσμένους σας.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τη βασιλόπιτα με γεύση μελομακάρονο του Γιώργου Ζώλη:
Recipe ingredients (measuring cup 250g)
1 cup of butter (250g)
2 cups of milk (480g)
2 cups of sugar (460g)
3 tsp baking powder (30g)
4 cups of flour (600g)
4 large eggs
For perfume
2 vanilla pods
2 tsp cinnamon
1/2 tsp cloves
Optionally
You can also add zest from two oranges
1 cup of 100g coarsely chopped walnuts
30 cm pan
Bake at 160 resistance for 60-70 minutes
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ προσθέτουμε τα αυγά και την ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι το μείγμα να αφρατέψει και να ασπρίσει. Προσθέτουμε τότε το βούτυρο και χτυπάμε για ακόμη 1 λεπτό. Προσθέτουμε την κανέλα, το γαρίφαλο, τη βανίλια και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Έπειτα καθαρίζουμε λίγο τα τοιχώματα του μπολ με μία σπάτουλα. Χτυπάμε για λίγο ακόμα και προσθέτουμε το γάλα. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και προσθέτουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις σταδιακά, δουλεύοντας το μείγμα παράλληλα.
Πρώτα βάζουμε τις 2 πρώτες κούπες αλεύρι, προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ και έπειτα προσθέτουμε άλλες 2 κούπες. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις. Χτυπάμε 1 λεπτό το μείγμα να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Αυθεντική συνταγή για βασιλόπιτα Αγιάσου – Αλλ’ πανάβατ
Καθαρίζουμε λίγο τα τοιχώματα και συνεχίζουμε το χτύπημα για μισό λεπτό ακόμα. Σε αυτό το σημείο μπορούμε να προσθέσουμε 150 γραμμάρια θρυμματισμένα καρύδια. Παίρνουμε ένα στρογγυλό ταψί 30αρι και βάζουμε λαδόκολλα στον πάτο και στα πλάγια του ταψιού.
Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί και το διορθώνουμε με μία σπάτουλα. Βάζουμε στον πάγκο μας μία πετσέτα και χτυπάμε πάνω το μείγμα για να φύγει ο αέρας. Ψήνουμε στις αντιστάσεις, πάνω κάτω, στους 160 βαθμούς Κελσίου για 70 λεπτά. Μετά από 50 λεπτά ελέγχουμε αν ψήθηκε με ένα μαχαίρι. Αν βγει καθαρό είναι έτοιμο.
Tips
Μπορείτε να βάλετε και ξύσμα από δυο πορτοκάλια.
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση στο παρακάτω βίντεο:
Όλες οι χριστουγεννιάτικες συνταγές μας
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ο Μιχάλης Μιτρούσης είναι ο ηθοποιός που παρασύρθηκε σε τροχαίο- Τα νεότερα για την υγεία του
- Χρήστος Μάστορας : «Θα έδινα 10 χρόνια από την ζωή μου για να έχω μισή ώρα μαζί της»
- Η Γη της Ελιάς: Μεγάλη ανατροπή με την δολοφονία του Ισίδωρου
- Άγιος Έρωτας : Η Στεφανία από το “Προξενιό της Ιουλίας” εισβάλλει στην σειρά- Κάνει την ζωή της Χλόης μαρτύριο
- Ρολό αλλαντικών με Ρώσικη για το Γιορτινό Τραπέζι