Συνταγή για βασιλόπιτα με γλάσο λευκής σοκολάτας. Βασιλόπιτα κέικ με τρούφα σοκολάτας και γυαλιστερό λευκό γλάσο από τον Γιώργο Ζώλη για τον Πρωτοχρονιάτικο μπουφέ. Μία εύκολη βασιλόπιτα με οικονομικά υλικά που την κάνουμε τα τελευταία χρόνια και πετυχαίνει κάθε χρόνο. Δοκιμάστε την!
- αλέυρι που φουσκώνει μόνο του 600 γραμμάρια
- μπέικιν πάουντερ 1 κουταλάκι του γλυκού
- Γάλα φρέσκο 280 ml
- Φυσικό χυμό πορτοκάλι Από 1 πορτοκάλι
- Ξύσμα πορτοκαλιού Από 1 πορτοκάλι
- μαργαρίνη 250 γραμμάρια
- αυγα 6 μεσαία
- ζαχαρη 400 γραμμάρια
- βανίλια 2 κάψουλες
- τρούφα σοκολάτας 150 γραμμάρια
Υλικά
- λευκή κουβερτούρα 300 γραμμάρια
- σπορέλαιο 20 ml
Για το γλάσο
Βασιλόπιτα με γλάσο: Η καλύτερη συνταγή για το 2024
Υπάρχουν πολλές συνταγές για βασιλόπιτες για να δοκιμάσεις αλλά με κάθε σιγουριά σου λέμε ότι αυτή είναι από τις καλύτερες. Πεντανόστιμη βασιλόπιτα κέικ με τρούφα σοκολάτας και επικάλυψη λευκού γλάσου από τον Γιώργο Ζώλη, είναι δοκιμασμένη και έχει σίγουρη επιτυχία.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την βασιλόπιτα με γλάσο λευκής σοκολάτας:
Recipe ingredients
600g of self-rising flour
1 tsp baking powder
280g of milk
orange juice & Zest from an orange
250g margarine or butter
6 eggs (medium)
400g of sugar
2 vanilla pods
150g of truffle
Topping
300g white chocolate
20g seed oil
Air baking 150 for 60-70 minutes or 160 resistances for the same time
30 cm pan
Servings 12
Εκτέλεση για την βασιλόπιτα με γλάσο λευκής σοκολάτας
Αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις. Η βασιλόπιτα θα ψηθεί στη μέση του φούρνου για 60-70 λεπτά. Σε ένα μπολ προσθέτουμε τα αυγά και την ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός.
Προσθέτουμε τις βανίλιες, το ξύσμα και τον χυμό πορτοκαλιού και το φρέσκο γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Προσθέτουμε την μαργαρίνη λιωμένη και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ στο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.
Προσθέτουμε το μείγμα του αλευριού στο μείγμα, περνώντας το από κόσκινο. Ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε ένα λείο μείγμα και μόλις το μείγμα είναι λείο προσθέτουμε και την τρούφα σοκολάτας και ανακατεύουμε να πάει παντού.
Η καλύτερη συνταγή για βασιλόπιτα κέικ για το 2023
Σε ένα στρογγυλό ταψί Νο30 στρώνουμε λαδόκολλα και αλείφουμε τα τοιχώματα του ταψιού με βούτυρο. Μεταφέρουμε εκεί το μείγμα για την βασιλόπιτα. Με μία σπάτουλα τραβάμε από τη μέση προς τα έξω το μείγμα μας για να μην δημιουργηθούν βουναλάκια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς Κελσίου για 60-70 λεπτά. Αφού είναι έτοιμη την αφήνουμε να κρυώσει και φτιάχνουμε το γλάσο. Προσθέτουμε στην ψιλοκομμένη λευκή κουβερτούρα το σπορέλαιο και λιώνουμε είτε σε μπεν μαρί είτε στα μικροκύματα, προσέχοντας να μην κάψουμε την σοκολάτα.
Μόλις λιώσει προσθέτουμε και το μέλι και ανακατεύουμε. Περιχύνουμε με το γλάσο την κρύα βασιλόπιτα και αφήνουμε να παγώσει στο ψυγείο για να σταθεροποιηθεί το γλάσο.
Tips για την βασιλόπιτα με γλάσο λευκής σοκολάτας
Αντί για μαργαρίνη μπορούμε να βάλουμε βούτυρο. Βγαίνουν 12 κομμάτια. Αντί για τρούφα μπορούμε να βάλουμε ψιλοκομμένη κουβερτούρα. Αν λιώσουμε το γλάσο στα μικροκύματα, θα πρέπει να καλύψουμε το μπολ με μία μεμβράνη.
Δείτε την εκτέλεση αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:
Δείτε όλες τις χριστουγεννιάτικες συνταγές μας με ένα κλικ εδώ.
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Η Γη της Ελιάς : Το μωρό της Αφροδίτης είναι του Χρήστου
- Ιφιγένεια Τζόλα : Βαρύ πένθος για τη Βασιλική από τη «Γη της Ελιάς»
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Κλείνει ο φάκελος της Ειρήνης Μουρτζούκου – Καθαρές οι τοξικολογικές του Παναγιωτάκη
- Μαζική ανάκληση σε παρτίδες γάλακτος