Συνταγή για βασιλόπιτα με γλάσο σοκολάτας. Πολίτικη βασιλόπιτα με μαγιά, μαχλέπι και μαστίχα από την Τζένη Τσανακτσίδου, με επικάλυψη σοκολάτας για την Πρωτοχρονιά. Μία πανεύκολη, αφράτη και αρωματική βασιλόπιτα που φτιάχνεται πανεύκολα και έχει πολύ ξεχωριστή γεύση και όλα τα μυστικά από την Πόλη. Δοκιμάστε την και θα μυρίσει το σπίτι σας Χριστούγεννα.
- βούτυρο γάλακτος 100 γραμμάρια αγελαδινό σε κύβους
- Γάλα φρέσκο 50 ml
- ζαχαρη 125 γραμμάρια
- νερό 50 ml
- μαγιά 40 γραμμάρια νωπή
- αυγα 3 μεσαίου μεγέθους
- μαχλέπι 1 κουταλάκι του γλυκού
- μαστιχα 1/2 κουταλάκι του γλυκού σε σκόνη
- αλεύρι για τσουρέκια 500 γραμμάρια
Υλικά
- αυγα 1
Για το άλειμμα
- κουβερτουρα 180 γραμμάρια ψιλοκομμένη
- βουτυρο 80 γραμμάρια
- μελι 1 κουταλιά της σούπας
Για το γλάσο σοκολάτας
Βασιλόπιτα με γλάσο: Η καλύτερη συνταγή για το 2024
Η Τζένη Τσανακτσίδου αποφάσισε να δοκιμάσει την συνταγή για Πολίτικη βασιλόπιτα από τον γνωστό και αγαπημένο Στέλιο Παρλιάρο και η εικόνα μιλάει από μόνη της. Αρωματική Πολίτικη βασιλόπιτα με μαστίχα και μαχλέπι που φτιάχνεται πανεύκολα αλλά είναι πιο ιδιαίτερη και ξεχωριστή από την κλασική βασιλόπιτα κέικ.
Την συνταγή την είδαμε από τη φίλη μας Τζένη Τσανακτσίδου
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την βασιλόπιτα με γλάσο σοκολάτας:
Εκτέλεση για την βασιλόπιτα με γλάσο σοκολάτας
Αρχικά ανάβουμε την εστία σε χαμηλή φωτιά και τοποθετούμε στην εστία ένα κατσαρολάκι. Ρίχνουμε μέσα το αγελαδινό βούτυρο με το φρέσκο γάλα και αφήνουμε το μείγμα να ζεσταθεί και να λιώσει το βούτυρο, χωρίς όμως να κάψει. Τότε ρίχνουμε και την ζάχαρη.
Ανακατεύουμε και αποσύρουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά. Σε ένα μπολάκι βάζουμε το χλιαρό νερό και την νωπή μαγιά και ανακατεύουμε. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε ελαφρώς τα αυγά και ρίχνουμε το μαχλέπι και την μαστίχα. Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το αλεύρι για τσουρέκια.
Ομογενοποιούμε το μείγμα της μαγιάς στο μείγμα του βούτυρου και ρίχνουμε το νέο μείγμα στο μίξερ. Χτυπάμε το μείγμα με τον γάντζο του μίξερ μέχρι να ξεκολλάει από τα τοιχώματα. Βουτυρώνουμε ένα μπολ και βάζουμε μέσα την ζύμη.
Γλάσο με βανίλια υποβρύχιο για την βασιλόπιτα
Την σταυρώνουμε, την σκεπάζουμε και την αφήνουμε για 2-3 ώρες να φουσκώσει. Μεταφέρουμε την ζύμη στον πάγκο και ζυμώνουμε για 2 λεπτά. Τοποθετούμε λαδόκολλα σε ένα τσέρκι 28ν και βάζουμε την ζύμη μέσα. Την πατάμε λίγο και την σκεπάζουμε.
Την αφήνουμε για ακόμη 1 ώρα να φουσκώσει. Στο τέλος χτυπάμε σε ένα μπολάκι το αυγό με το φρέσκο γάλα για το άλειμμα και αλείφουμε με ένα πινέλο την ζύμη. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις ή στον αέρα, μέχρι να ροδίσει καλά.
Αφού ψηθεί την βγάζουμε από τον φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει. Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα και την λιώνουμε σε μπεν μαρί μαζί με το βούτυρο και το μέλι σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς με μία μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Γρήγορη βασιλόπιτα του Γιώργου Ζώλη
Ρίχνουμε το γλάσο στη κρύα βασιλόπιτα και την αφήνουμε να κρυώσει για να πήξει ελαφρώς το γλάσο στο ψυγείο. Έπειτα την διακοσμούμε όπως θέλουμε και την βάζουμε και πάλι στο ψυγείο.
Δείτε όλες τις χριστουγεννιάτικες συνταγές μας με ένα κλικ εδώ.
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Η Γη της Ελιάς : Το μωρό της Αφροδίτης είναι του Χρήστου
- Ιφιγένεια Τζόλα : Βαρύ πένθος για τη Βασιλική από τη «Γη της Ελιάς»
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Κλείνει ο φάκελος της Ειρήνης Μουρτζούκου – Καθαρές οι τοξικολογικές του Παναγιωτάκη
- Μαζική ανάκληση σε παρτίδες γάλακτος